Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená čočka se zeleninou

Ochutnejte tuto výbornou kombinaci červené čočky, rajčat a papriky. Zeleninu krátce podusíte, přidáte čočku, ochutíte bazalkou a na závěr zahustíte tak, aby vznikla kaše. Čočku lze podávat jako přílohu nebo samostatně jako lehkou večeři.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

monice monice

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 550 kJ /
1 326 kcal
Bílkoviny71,90 g
Tuky8,04 g
Vláknina63,48 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 6,70 g
Sůl16,65 g
Sacharidy212,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na větší pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a zlehka na ni osmahneme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky a přisypeme na pánev. Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 10 minut, než zelenina změkne. Krok 3: Poté podlijeme 2 hrnky teplé vody a přidáme propláchnutou čočku. Opět přiklopíme a dusíme dalších 10 minut. Krok 4: Když je čočka měkká, směs osolíme, opepříme a přidáme 2 lžíce Podravky. Krok 5: Vše důkladně promícháme a přidáme nasekanou bazalku. Do mléka nasypeme mouku, promícháme, a nalijeme do směsi, čímž vznikne kaše, a ještě důkladně provaříme.

TIP: Různé způsoby, jak zahušťovat pokrmy

Zveřejněno 5. 4. 2011

Poznámka autorky monice

Kaše je vhodná jako příloha, já ji ale mám moc ráda i jako hlavní jídlo např. k večeři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená čočka se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gp1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená čočka se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gp1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

červenou čočku máme moc rádi, ale jako "al dente" vařím ve vývaru pouze 5-7minut, vynechávám i zahuštění moukou, zeleninka zahustí zdravěji, děkuji za tip se zeleninkou, dobré zpestření už se vaří pro malého.:-K:-K:-K

Dnes jsem dělala na oběd a výsledek na jedničku! Na první pohled mi to připomíná lečo, které nemám ráda, ale tohle je mňamka! Barvičku krásně vykouzlí trocha kurkumy :yes: Přidávám i foto ;)

Monice, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo a našla tu plno inspirace;-)

Červenou čočku mám moc ráda, ale těch 20 minut dohromady na ni je podle mě moc. Asi je to tím, že nemáme rádi rozvařené luštěniny, i zeleninu bych dala max.na 12 minut (dávám tuto čočku zároveň se zeleninou), ale to je na chuti každého. Jinak kombinace je to výborná.;-):-p

Vidím, že dnes tady máme samé nováčky:-), monice, vítej na Topreceptech. Já jsem červenou čočku ještě nevařila, měla bych to asi zkusit;-)

:-p to bude moc dobré:yes::-K

Jura Medek 5. 4. 2011 19:53
To je basta:yes:

Tématické fráze:
červená čočka recepty, červená čočka se zeleninou, jak se vari cervena cocka, červená čočka recept, čočka červená recepty, červená čočka jako příloha, recept červená čočka, čočka se zeleninou, recepty z červené čočky, červenà čočka, červená čočka příprava, jídla z červené čočky, připrava červené čočky, cocka jako priloha, čočka červená recept, čočka červena se zeleninou, červená čočka jako příloha recepty, recept na červenou čočku, jídlo z červené čočky, recept z červené čočky

Suroviny:
čočka červená, olej olivový, rajče, paprika čerstvá červená, cibule, pepř mletý, sůl, podravka, bazalka čerstvá, mléko, mouka celozrnná

Přidat fotografie receptu