Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby vařené jako ovar

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie929 kJ /
222 kcal
Bílkoviny16,80 g
Tuky1,20 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hříbečky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme přesně 25 minut. (žampiony samozřejmě oloupeme) Krok 2: Uvařené vyjmeme na talíř a podáváme se strouhaným křenem. Přelijeme horkým máslem nebo hořčicí. Podáváme s tmavým pečivem nebo s topinkami. Krok 3: Vývar použijeme jako bujón se syrovým žloutkem.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby vařené jako ovar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby vařené jako ovar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Žampiony není třeba loupat, některé jiné houby však ano. Např. hřib satan je jedovatý, po oloupámí hlavičky a tepelné úpravě ho někteří lidé jí.

Dnes urcite vyzkousim, jsem hodne zvedava...:-O

Ja osobne žiadne huby nelúpem. Ani šampiňóny ani růžovky. Nevidím dôvod, chuť sa podľa mňa nemení. Obyčajne sa dajú krásne umyť, čistou hubkou, hlavne tie obchodné šampiňóny - ani nebývajú znečistené.

Libor: žampiony se opravdu nemusí, ale mohou:-) loupat. Já to taky dělám, víc nám tak chutnají a když jsou čerstvé, tak to jde velice snadno - žádné nervy.
Že hříbky chutnají jak maso - to je myšleno samozřejmě s nadsázkou:-)), ale dřív se houbám říkalo maso chudých, tak na tom asi něco bude;-):-)

Inu, souhlasím, že je to moc dobré, jen nechápu, jak by to mohlo chutnat jak maso?? Chutná to jako ovar z hub, a je to vynikající. Jen mi připadne zcela pitomá poznámka autora, že žampiony samozřejmě oloupeme. Proč bychom jako takovou krávovinu dělali? Protože áme zbytečně moc času? Nebo proč dělat takovou blbost? Žampiony stejně jako třeba holubinky prostě otřeme vlhkým hadříkem a dle vašeho receptu jen uvaříme. Ušetříme spoustu času a nervů se samozřejmým loupáním a pochutnáme si stejně :yes:

:-K

Jednou se ptali známého mykologa Smotlachy, jakou úpravu hub má nejraději a uvedl právě tuto - uvařené jako ovar. Je to vážně moc dobré a chutná jak maso :-p. Dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
houby recepty, houby, recepty houby, ovar, houby zavařování, recepty na houby, zavařování hub, jak zavařit houby, na houby, zavařování klobás, horkovzdušná trouba recepty, ovar z hub, zavařování žampionů, ovar recept, horkovzdušný hrnec recepty, vaříme z hub, jak zavařit klobásy, horkovzdušný hrnec, jak zavařovat maso, vaření v horkovzdušném hrnci

Suroviny:
houba hřib, vývar, křen, máslo

Přidat fotografie receptu