Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z brokolicových košťálů

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 021 kJ /
483 kcal
Bílkoviny46,00 g
Tuky3,10 g
Vláknina43,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy46,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlúbiky brokolice očistíme, narežeme na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode. Zeleninu rozmixujeme, okoreníme a pridáme zemiaky nastrúhané na hrubé rezance. Krok 2: Varíme 10 minút. Krok 3: V mlieku rozmiešame solamyl a polievku zahustíme. Krok 4: Jednotlivé porcie posypeme kockami opečeného chleba priamo na tanieri.

Zveřejněno 9. 4. 2011

Poznámka autorky tejaja

Mnohokrát potrebujeme len ružičky brokolice, napr. na šalát, a hlúbiky vyhadzujeme, čo je škoda, dajú sa použiť takto na polievku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z brokolicových košťálů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvjl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z brokolicových košťálů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvjl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Tonja: Ne, omlouvam se, mela jsem na mysli slupky z brambor, celeru, mrkve atd.

bofinka: Takže z brokolice ze supermarketu jste ochotná sníst ty zelené růžičky, ale košťál považujete za jedovatý? Podivné.

Tonja: Ja tez, ale musim si byt jista, ze zelenina byla z domacich vypestku.
Je vseobecne znamo, jakym zpusobem je po sklizni osetrovana ta takzvane "prumyslova", kterou obycejne kupujeme v marketech.

Košťály, zdravé listy a jiné odřezky ze zeleniny, včetně slupek z celeru, dávám do krabičky do mrazáku a jednou za čas z toho uvařím výborný zeleninový vývar. Ten pak používám jako základ do mnoha polévek.

Košťály nevyhazuju, u nás doma se dávaly králíkům, ale my je chroupeme s holkama syrové :-p:-)

Terezko, já nevyhodím z brokolice nic, i umyté lístečky vařím, tak když brokolicovou polévku, tak se vším všudy, jen kdyby byl na konci košťál dřevnatý, tak ten vyhazuju, ale až po uvaření:yes: Dokonce jsem to někde četla, že ty lístečky se mají používat, mají hodně vitamínů:yes:Pro ty, kdo to nepoužívali, je to dobrý přínos a tak ti dávám 8.bod:yes:

Terezko, hezká polévka :yes:, já koštály používala dosud spolu s další zeleninou k bramborám upéct do trouby jako přílohu k masu.

Tak teď jsem dodělala polévku hodně podobnou a je moc dobrá.

No prosím, a já je vyhazovala...:-8
+:yes:
A do mrazáku na vývar...To mě taky nenapadlo :-O:yes:

:yes: teda holky vy jste tak šikovný:yes:

Koukám, že využít se dá všechno a já jsem ty košťály vyhazovala. chocolate, dobrý nápad s tím mrazákem, zase jsem o něco chytřejší;-)

Teri - určitě to je dobré - prptože, brokolice i květák jsou skvělé - jen u nás ty košťály nikdy nezbudou, protože když tuhle zeleninu dělám, muž stojí u mě a bedlivě hlídá, až to vyříznu a pak to slupne jen tak, jak malinu...;-), takže nemám šanci vyzkoušet, ale vím, že je to dobré, takže :yes::yes::yes:

To není špatný nápad;-).
Já si košťály dávám do mrazáku a používám spolu s kořenovou zeleninou při přípravě masových vývarů.

Tématické fráze:
košťál, koštály, co je košťál, co s košťálem brokolice, menu doma polevka brokolice, polévka z koštálu, co s košťálem od brokolice, brokolice do mrazáku, co je to koštal, co jsou košťály, co obsahuje koštál z brikolice, polévka z brokolicového košťálu, košťál z borkolice, polévka z brokolice, brokolicová polévka i s košťálem, recept z kostalove zeleniny, recept košťálové zeleniny, košťál v polévce, brokolicová polévka, brokolicová polévka podle pauluse

Suroviny:
brokolice, voda, brambory, mléko, solamyl, olej, chléb, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu