Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová mlska

Piškotový korpus, spousta jahod schovaných ve šlehačkovém krému a želatinové vrstvě. To je kouzlo jahodového dezertu nazvaného “mlska”. Příprava není složitá, za výsledek vás budou vaši strávníci milovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 347 kJ /
2 473 kcal
Bílkoviny78,50 g
Tuky43,32 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 572 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy434,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec. Krok 2: Formu vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200 °C asi 20 minut. Krok 3: Šlehačky vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod uděláme pyré a zamícháme do šlehačky. Krok 4: Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout. Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré. Krok 5: Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.

TIP: Jak se dělají moučníky s jahodami v želatině

Zveřejněno 9. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová mlska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OEnL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová mlska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OEnL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Tak upečeno, ale to žele smíchané s dření mi tedy neztuhlo tak jak ztuhne samotná želatina. Chuťově je to vynukající.

:yes:<3 Díky za receptík, moc nám chutnala :-K

sice ještě není úplně vychlazená ale už jsme neodolali a je výborná, opravdu mlska:-p:-):yes::yes:

Ľahký, osviežujúci zákusok. Použila som posledné mrazené jahody a na stretnutí z vysokej školy bol ocenený. :-):yes: Posielam bod a fotku. ;-)

skvělý, hned se po něm zaprášilo :yes:

Pavlaaaa: právě jsem taky včera pekla :) takže určitě nechat šlehačku trošku zatuhnout, a pak jen to želé nalít po celé ploše :-)

Dobrý den. Moc děkuji za úžasný receptík. Posílám zasloužený bodík :yes: Chtěla bych se ale zeptat zkušenějších pekařek, jak na ten moučník nalít to želé, aby to bylo takhle krásné? Já to želé mám je na částech a když jsem se to snažila rozetřít, zamíchalo se mi to do toho šlehačkového krému ;-( Může mi prosím někdo poradit, co dělám špatně :-? ;-(

Super děkuji, snad se mi povede;-) dám pak vědět

Klarys: Pyré z jakéhokoli ovoce je obecně prostě rozmixované, rozmačkané to dané ovoce. Přísady pak podle receptu ;-);-), ať se ti povede, udělej tenhle recept prostě podle návodu, v druhé polovině, jak autorka píše, že máš také udělat pyré - jahody rozmačkáš, rozmixuješ a jedeš dál :yes::yes::yes:

Ahoj budu ten to recept dělat v Pátek, tak mi prosím co nejdřív někdo odepište;-) Jak se dělá jahodové pyré:-// ?? Díky

Děkuji za radu už sem měla pečeno:-8došlo mi to při čtení návodu na želatině že to bude ona nakonec sem zkusila a vyšlo to poslala sem fotečky chutnala všem dokonce zítra peču další pro maminu chce pro hosty co čeká:-D

mickajm:používám tuto želatinuhttp://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...,vždy se povede;-)napište jak se povedlo:-)držím palce:-K

Můžu se zeptat jakou tu želatinu do těch jahod dáváte ?Mam trou z želatin obavu:-8zatim s nima moc nedělam jinak dnes jdu na to tak snad to nějak uklohnim pak písnu jak chutnalo ;-)

Leni, tohle vypadá na úžasnou dobrotu:yes:

Rarášek:ahoj já jsem dělala těsto z poloviční dávky do malinkého plechu a šlehačku s pyré z celé;-)
Jinak bych do většího plechu udělala určitě dávku dvojitou;-)myslím tím plech asi tak jako mám já 32cm na 25cm;-)

Tématické fráze:
jahodová želatina, jahodové pyré, jahodové pyré recept, jahodová šlehačka, recepty na zákusky z jahodového pyré, jahodove pire, buchta s jahodovým pyré, mlsky, buchta s mixovanými jahodami, jahodová želatina recept, jahodová šlehačka recept, želatina netuhne, jahodovotvarohovy moučnik, jahodová kuchařka, jahodová, jakou zelatinu pouzit do rozmixovaneho ovoce, želatina jahodová, recept na jahodové pyré, šlehačka netuhne, jahodovotvarohový zákusek

Suroviny:
vejce, voda, mouka hladká, cukr krupice, prášek do pečiva, šlehačka, ztužovač šlehačky, cukr moučkový, jahody čerstvé, želatina

Přidat fotografie receptu