Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kančí krkovička

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4,záleží,jak silné plátky si ukrojíme

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 116 kJ /
2 418 kcal
Bílkoviny152,83 g
Tuky165,06 g
Vláknina24,11 g
Cholesterol 447 mg
Sodík 3,34 g
Sůl8,32 g
Sacharidy69,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Krok 2: Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet. Krok 3: V hrnci osmažíme do zlatova na kostičky nakrájenou slaninu, tu odebereme bokem a na puštěném tuku zprudka po obou stranách opečeme plátky masa (opékáme vždy po jednom kusu, jinak pustí šťávu a začnou se dusit) Opečené maso dáme stranou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, na půlkolečka nakrájenou mrkev, podlijeme 4,5 dl horké vody, rozdrobíme bujon, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rybízovou marmeládu, hořčici, vložíme opečené maso a pod tlakem dusíme 15 minut. Krok 4: Mezitím si očistíme a na větší kousky nakrájíme kloboučky hlívy a na pánvici na troše tuku a drceném kmínu 10 minut orestujeme. Krok 5: Hrnec necháme vychladnout, přidáme orestovanou hlívu, 1 PL brusinek, trochu osmažené slaniny, přilijeme 1 dl vody, hrnec znova uzavřeme a pod tlakem na mírném ohni vaříme 20 minut. Krok 6: Vypneme, ochladíme, maso dáme bokem, šťávu přecedíme do jiného hrnce, přidáme polovinu uvařené zeleniny a ponorným mixerem rozmixujeme. Kdo bude chtít omáčku tmavší a nezahuštěnou, nechá tak, jinak si rozmícháme ve 2 dl smetany 1 PL hladké mouky, kterou za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky a necháme 10 minut provařit. Krok 7: Pak přidáme maso s hlívou a zbytkem zeleniny, necháme prohřát a na talíři můžeme posypat zbytkem osmažené slaniny a brusinkami. Krok 8: Podávala jsem s bylinkovými noky - viz v poznámce, které se k tomuto pokrmu výborně hodily.

Zveřejněno 16. 4. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Dostala jsem kousek vykostěné krkovice z divočáka, nikdy jsem tohle maso neměla možnost připravit, tak doufám, že mě "znalci divočiny" za výběr použitých surovin neutlučou:-) Nám chutnalo!http://www.toprecepty.cz/recept/19561-bylinkove-no...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kančí krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m25O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kančí krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m25O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

bystrouska:Díky moc za vyzkoušení receptu i za hodnocení:-K:-KPotěšilo mě to:-!:-K
S focením mívám taky problémy,někdy nestihnu;-):-))

Včera jsem k obědu uvařila tuto lahůdku, jen jsem měla kýtu ne krkovici:-O. Jako příloha byly šťouchané brambory a bylo to výborné:-p. Dávám bod, bohužel nikdy nestačím oběd vyfotit:-K.

Ivi,Rebi,Dani-děkuji za hezké komentáře a body:-K
Já jsem kance také připravovala a jedla poprvé:-)Je to taková zvláštní chuť;-)nevím k čemu to přirovnat:-8prostě-bylo to dobré:-pa Rebi ten rybíz ala brusinky by určitě na závadu nebyl;-):-)):yes:

Aničko,další krásná inspirace pro mne ,co uvařit ze zvěřiny.:-pDíky +1:-K:-K:-K

Ann,to je tedy parádička:-p;-):yes:já,kdybych měla kančí,jakože nemám;-(,tak bych místo rybízové marmošky dala "rybíz alá brusinky":-p..ta chuť musí být,dle fotek i rcp soudě,naprosto dokonalá:-*:-8:yes::yes::-p

Aničko, musím se přiznat, že kance by mid oma nikdo nejedla a já divočinu taky snad nikdy nejedla, možná právě proto, že jsem neměla příležitost, ale tobě za tu parádu posílám aspon pochvalu v podobě jednoho bodu:-K

Děkuji Vám za milé konemtáře:-Kmoc mě potěšily vaše reakce:-*Díky i za přidělené body:-)
Ivi:-))je to kapánek z ruky;-)ale při dobré vůli...:-*:-))
Jani ten divočák-je to taková zajímavá chuť:-*obyčejné vepřové fakt chutná jinak:-)Tohle jsem ještě nikdy nejedla,šťáva byla dobrá,pikantní,hlíva mě napadla,protože byla čerstvě koupená v lednici a na brusinky jsem si vzpomněla,když už jsem začala vařit,že mám ještě balíčak ve špajzu;-)Jen příště bych tu šťávu už nezahusťovala,ta část rozmixované zeleniny udělá své a šťáva je výraznější chuti:yes:ale Luba mě talčil do hustčí konzistence,tak proto ta trocha mouky ve smetaně:-*

:-K:yes::yes::yes:

:-p:-pkrása:yes:+7

Aničko, taky koukám v Hypernově na to kančí maso a napadlo mne totéž, co tebe:-D, aby mne tady pak neutloukli za použité suroviny,:-D kdybych si to nějak upravila. Napadly by mne asi brusinky, asi ne hlíva. Každopádně je to pastva pro oči a jak vám chutnal kanec? Ode mne :yes:

:-K:-K:yes::yes: jejda, to bych si táááák dala, to mi ver ,bydlis daleko???:-p:-p

.... a jdeme na kancéééééé:-D:-D:-D
Super dobrota;-)

:-p Aničko, to je krása:yes::-K

To vypadá náramně a to i ty noky -velenoky:yes::-K

:-O:-OKde se ztratil hezký komentář od Špagetky:-?:-O:-))
Šavlinko díky:-KOpravdu to bylo dobré:-p:yes:

Tématické fráze:
divočák recepty z krkovice, krkovice z divočáka recept, krkovice z divocaka, krkovice z divočáka recepty, krkovička z divočáka, divočina recepty divočák, krkovice divočák, divočák krkovice, kančí maso recepty krkovička, kančí krkovice-recept, recept na krkovici z divočáka, rybíz ala brusinky, co uvařit z divočáka, kanec krkovice, noky recept, recept krkovice z divočáka, pikantní krkovička, krkovice s divočaka, divocak krkovice recept, kančí maso krkovice

Suroviny:
maso kančí, koření divočina, olej, špek, cibule, mrkev, hlíva ústřičná, kmín drcený, marmeláda rybízová, hořčice plnotučná, bujón zeleninový, kůra citronová, brusinky sušené, mouka hladká, smetana

Přidat fotografie receptu