Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivová pomazánka

Z čerstvě natrhaných mladých kopřiv můžeme připravit snadnou pomazánku s vajíčky vařenými natrvdo. Chuť kopřiv se podobá špenátu a pomazánku si nejlépe vychutnáte na čerstvém pečivu.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a najemno nastrúhame. Krok 2: Listy žihľavy dáme do studenej vody, umyjeme a hodíme do vriacej vody. Varíme cca 3-5 min. Krok 3: Scedíme a posekáme nadrobno. Do pomazánkového masla vmiešame vajcia, žihľavu, okoreníme. Natierame na chlieb, pečivo.

TIP: Kopřivy a jejich využití v kuchyni

Zveřejněno 18. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lDR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lDR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (33)

zdravé a zajímavé:yes:

Clever:každej by rád lepší chuť, ale když je korunek jen poskrovnu, je těžké kupovat jen dobré a kvalitní věci:-/
já také raději klasické máslo a tak. ale byl i čas,kdy jsem byla vděčná za Perlu a tak podobně, protože na víc prostě nebylo:-/

srettka:přesne tak margaríny typu Hera jsou také svinstvo,a kdo je dává do pečení nedejbože třeba do vanilkových rohlíčků tak se kuli pár korunám připravuje o mnohem lepší chuť...:-S

Ou Clever mléko..tak ted je mi vás líto ...:-( Ale někdo ty splašky podporovat musí no..

Ja si kúpim bez problémov aj Clever mlieko, aj Clever ovsené vločky, aj Clever horčicu, aj hocičo, čo sa mi pozdáva, je to moja vec. Ale ho nepresadzujem, ani nedoporučujem...to by ma mrzelo, ak "neregistrovaná Clever" nadobudla ten dojem...
Na druhej strane, vítam, že sa snaží svojím spôsobom šíriť osvetu.

Clever: jednou už jsem viděla v telce pořad o pomazánkovém másle a nic o ztuženým tuku tam nebylo.
našla jsem ti složení:

•jedlá sůl ( 0,5% )
•bramborový škrob
•sušená syrovátka
•sušené mléko
•smetana
•smetanová kultura

nevím, co tam má být za barvu??, mléko samo o sobě má bíle nažloutlou barvu.
sice nekupuju značku Clever,kupuju jinou a chutná nám. nehledě na to, že pomazánkové máslo je tu už léta letoucí, jedla jsem jej už jako dítě za minulého režimu;-)dokonce si dokážu i vybavit kelímek, ve kterém se prodával:-)
pro mě jsou daleko méně kvalitní různé nejlacinější margaríny:-)

Vím to moc dobře co je clever , půlka mojí rodiny je z Anglie,takže to asi nebudeme rozebírat že ....a o splašce jsem nemluvila jako o kopřivách,ani o té pomazánce,ale právě o tom Clever pomazánkovém másle...:no: mazat si na něco obarvenej ztuženej tuk .pak se divte že ubývá kvalitních výrobků když děláte poptávku po tomhle....

Jééjda, to je ale zdravotní a vitamínová bomba. Škoda, že chuť kopřiv nějak nemůžu od doby, kdy nám je maminka jako dětem mixovala a ten hrůzný lektvar jsme každé ráno pili ...
Ale komu chuť kopřiv nevadí, tak je to úžasná jarní bomba!!!!:yes:

:-K:-K:-p

Tak a ja mam zase prd....;-(;-(;-(, ani medveda, ani libecek a koprivu tady jeste nikdo nezahledl. Asi budu clever a zacnu jist kaktusy. Tech je tu pozehnane...:-D:-D:-D. Tu pomazanku bych si s chuti dala :yes:.

magdalenka: Majdi, jsem líná na slova:-8 - takže tady - co miluje libeček: Libeček má rád stinné a vlhčí prostředí, vyhovuje mu středně těžká, dobře prokypřená hlinitá půda s dostatkem živin, humusu a vápna. Půdu hnojíme rok před začátkem pěstování, protože přímé hnojení čerstvým chlévským hnojem nesnáší.
Já mám i přes zimu na parapetu libeček v květináči.Myslím, nevzdávej to, určitě ho vypěstuješ k obrazu svému ;-)

rebeka:vymením...
ale nechápem to, lebo doma sme to kedysi, za onoho času, mali tiež skoro ako krík...

magdalenka:ha:-!konečně něco,čeho se mi na zahrádce dostává v hojném množství:-D:-Dty máš medveďa,já libeček..metrovýýý:-D:-D:-D:yes: heč;-):-8:-D

Magdalenko, super pomazánka:yes::yes:
Clever co myslíš tou splaškou?Když se ti to nelíbí, nikdo tě nenutí aby jsi to jedl:-)

maris: vlani som ho sadila trikrát, vyšli dve slabulinké bylinky, ktoré mi jeden veľmi akčný človek vytrhol, mysliac, že je to burina.

Clever:aby som nerobila reklamu nejakej značke, zmazala som foto. Nikoho nenútim jesť clever alebo neclever veci, ani sa tým "nechlubím", že to kupujem.
Želám veľa úspechov pri neclever varení.

magdalenka: libeček je hrozně bojácná bylinka, mně někdy vůbec nevyleze, tak moc se bojí;-):-))

srettka: tak aspoň viem, prečo mi cibuľa aj pažítka pomaly lezú von zo zeme, boja sa ma! Ale najviac sa ma bojí libeček, s tým bojujem.

maris: Idem si po lese a oslovila ma kopřiva!
Kopřivy vydržia dlho...doporučujem!

Ďakujem za vaše reakcie.

maris:a ty myslíš. že dotyčný nick ví, co ten nick znamená? ;-):-D:-D:-D
clever: každý obvodní lékař i babka ti řekne, že na jaře jíst kopřivy je nejlevnější, nejjednodušší a nejchytřejší způsob, jak očistit své tělo od zimních splašek. Pokud jsi "in":-!, očišťuješ tělo kopřivami, vracíš se do přírody, neb naši předci, věděli, co je zdravé. (že musí byliny hledat na čistém místě, je snad jasné i tobě)

Clever - Ty asi moc clever nejsi....

No ten clever bych moc nefotila,ješě se chlubit tím,že jím takové "jídlo" nechápu jak tyhle splašky může někdo kupovat,ale v Čechcách a na Slovensku hold furt převažuje kvantita nad kvalitou :-((

magdalenka: jsi prozíravá žena a myslíš do budoucna - medvědí česnek končí, tak přecházíš na kopřivy - ty nějaký čas vydrží, potom budou už houby - a tak bude pořád co dát do hrnce.:-))
Pomazánka ale vypadá moc dobře a určitě i tak chutná;-):-):yes:+

magdíku,před tebou aby i tulipán zalezl v rámci pudu sebezáchovy zpátky do cibule:-D co je zelené a jedlé, to ti neunikne:-))
ale pomazánečka velmi sympatická, už vidím čerstvý domácí chlebík, ne něm tahle dobrota a k tomu hrnec čerstvě z krabice nadojeného mléka...ach:-p:yes::yes:

magdalenka::-Kspařit..takto:kopřivu hodit do vařící vody,za 2 vteřiny vytáhnou,zchladit...
ale vyrazila,ale medveď je, hádam ,zalezený v brlohu:-//:-D:-D

rebeka:nie som si istá pojmom spariť...čas odhadujem, chvililinku povarím...vodu nechám vychladnúť a zalejem kvetinky.
Ešte stále si nevyrazila do lesov, hájov a lúk?

magduška,dobrá musí být ta tvoje pomazánečka:-p;-):yes:
fakt tu kopřivu vařit tak dlouho:-?nestačilo by ji jenom spařit:-?
P.S.keby som mala,dala by som aj medveďa:-K:-D:-D:-D

Nic mi neříkejte - magdalenka :-D:-D:-D, počkej - koukej tam připsat ten medvědí česnek a komu to jde na nervy, ať si pročistí mozek odvarem z kopřiv a medvědího česneku, prý pročišťuje - tohle ale myslím vážně, tak to mám od prababky!!!!:-p:yes:

magdalenka:Magdi mne taky néé;-):yes:+1

To som naozaj rada. :-K

:-)) Mně ne ;-)

Žižu, ja som si tam nasekala aj medveďa, ale už s tým asi lezíem na nervy...:-D

Magdalenko, já ještě normální česnek, nějak mám pocit, že by tam "seděl", ale jinak :yes::yes:

Tématické fráze:
hnojení kopřivami, pomazánka s kopřivou, recepty s kopřivami, špenát z kopřiv, kopřiva recepty, recept s kopřivami, vajickova pomazanka koprivy, kopřivy se musí spařit, zalezeny syr, zalezeny syr recept, co s kopřivami?, sparit koprivy, mléko clever, hnojení libečku, recepty kopřiva, kopřiva recept, kopřivová pomazánka s medvědím česnekem, kopřlvova pomazánka, pomazánka tvarohová kopřivy, kopřivová pomazánka na chlebíčky

Suroviny:
pomazánkové máslo, vejce, pepř mletý, kopřivy, sůl

Přidat fotografie receptu