Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený

Jablečný dortík je nepečený dezert, který spojuje svěžest šťavnatých jablek s jemnou a voňavou skořicovou pěnou. Tento lehký a lahodný dortík je perfektní volbou pro ty, kteří hledají rychlý a snadný způsob, jak si dopřát něco sladkého bez potřeby pečení.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 320 kJ /
2 706 kcal
Bílkoviny66,10 g
Tuky115,50 g
Vláknina17,91 g
Cholesterol 358 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy341,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nastrouháme a rozvaříme s částí moštu nebo vody, ve zbytku rozmícháme pudink a přidáme do jablek spolu s mandlemi nebo ořechy a cukrem, pokud je třeba. Za stálého míchání velmi krátce povaříme. Krok 2: Na dno dortové formy rozložíme piškoty, zalijeme jablečnou směsí a znovu poklademe piškoty, mírně zamáčkneme a necháme vychladit. Krok 3: V části z už odměřeného mléka, zhruba 150-200 ml rozšleháme želatinu a necháme ji cca 15 minut nabobtnat. Krok 4: Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně přímo na plotýnce pozvolna zahříváme a mícháme, až se želatina rozpustí. Odstavíme a necháme trochu prochladnout. Teplota při zahřívání by neměla přesáhnout 60 °C. K rozpuštění stačí ale podstatně nižší. Krok 5: Zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem, vanilkovým a skořicovým cukrem, přidáme prochladlé mléko s rozpuštěnou želatinou + zbytek odměřeného mléka. Želatina jde rozpustit i v celém množství mléka najednou, ale déle pak trvá, než zchladne. Krok 6: Jak směs začíná lehce tuhnout, tak zlehka vmícháme ušlehanou smetanu nebo Ramu, dáme na jablečný základ a necháme pořádně ztuhnout v chladničce, nejraději do druhého dne. Krok 7: Před podáváním objedeme kolmo nožem dortík ve formě, tím ho uvolníme a formu otevřeme. Krájíme na řezy a dozdobíme dle vlastní fantazie.

TIP: Nepečené moučníky a poháry

Zveřejněno 8. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Horní vrstva je opravdu pěna, jinak se může ubrat mléka nebo přidat želatiny. Dortová forma o průměru 23 cm je úplně plná.

Recept je z časopisu Žena & kuchyně a je mírně poupravený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R4V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R4V

Marie

Komentáře (16)

:yes::yes::yes:<3:-K pěkný recept a nádherné provedení :-K

Dortík se povedl, místo jablek jsem povařila ananas a kaki. Nevěřila jsem, že hmota s želatinou ztuhne, ale kouzlo se krásně podařilo, lehký a dobrý byl :yes:

cervanek: Děkuji, jsem ráda, že recept nezklamal. :-K

Udelujem 15.bod:yes:a pridávam fotky.Proste vynikajúce,ľahké:-p:-pLedva som stihla odfotiť posledné dva kúsky:-8Do krému som pridala strúhanú čokoládu.

Práve ho robím a už sa moc teším na výsledok:-plen mi pripadá divné,že viacerí ho tu už skúšali a nikto sa neopýtal čo s tou kyslou smotanou a prečo sa v návode na penu uvádza 400 ml mlieka,keď želatína sa rozpustí len v 150??Škoricový a vanilkový cukor príde asi do šľahačky...ale aj tak mám pocit,ako keby tam časť postupu chýbala:-/Inak vyzerá výborne:yes:potom pridám fotku;-)

Merylas pokud se neurazíte tak bych ráda přispěla menší obměnou a to, že místo mléka a šlehačky by se dalo použít kefírové mléko a tím získáme odlehčenější a zdravější pochoutku :-8 +1 bod

:-p :-D

Merylas mňam, bodík letí:yes:

Pajasko, děkuji:-K Nám chutná a je i celkem rychle připravený,jen se musí dělat v předstihu, aby pak dortík ztuhnul.

To je nádhera.Už mám v oblíbených .Krásně vysoký moučník.:yes::-p:-p:-p

Všem děkuji:-K Budu moc ráda, jestli vyzkoušíte;-)

Nádherné obrázky, Maruško:-p:yes:

Maruško, to jsou krásné fotky:yes: a ten dortík máš jak podle pravítka:yes:, to mě se takhle nikdy nepovede:-( :yes::yes: +

vynikající !!!! měl obrovský úspěch. zítra zopakuji s ovocem.:-8

Gamaja, jsem ráda, že chutnalo, já si to budu muset taky zopakovat. :-)

:-pZkusila a můžu doporučit:-))moc dobré a lehké:yes::yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
cheesecake podle ládi hrušky, nepečený jablečný moučník, láďa hruška jablečná buchta, jednoduchy nepeceny dezert, nepečený jablečný koláč, nepečený moučník s jablky, jablečný koláč nepečený, jablečná buchta ládi hrušky, jablečný dort za studena, jablkovy nepeceny moucnik, nepečený dort s margotkou, nepečený jablečný dort s piškoty od ládi hrušky, jablečný nepečený koláč, nepeceny kolac, nepečené jablečné řezy, nepečené moučníky s jablky, nepečené moučníky z jablek, nepečeny moučnik s piškoty, jablečný koláč s piškoty, jablečná buchta láďa hruška

Suroviny:
jablko, mošt jablečný, pudink vanilkový, cukr krupice, lupínky mandlové, piškoty, smetana zakysaná, mléko, želatina, cukr vanilkový, cukr skořice, cukr, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu