Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravá špaldová buchta

Zdravé moučníky jsou v dnešní době čím dál populárnější. Vláčnost těmto špaldovým řezům dodají nastrouhaná jablka a mrkev, s těstem není žádná velká práce. Jednoduše vše odměříte hrnečkem, smícháte v jedné míse a na plechu upečete dozlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

beruskaJanka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 280 kJ /
3 652 kcal
Bílkoviny113,16 g
Tuky93,23 g
Vláknina78,15 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 357 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy551,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Omytá jablka a mrkev nastrouháme. Krok 3: V míse smícháme mouku, třtinový a skořicový cukr a prášek do pečiva. Přidáme vejce, olej, mléko a důkladně prošleháme. Krok 4: Poté přimícháme nastrouhaná jablka, mrkev a rozinky a znovu promícháme. Krok 5: Hotové těsto nalijeme na plech, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Propečenost moučníků zkoušíme vpichem špejle. Musí být po vyjmutí suchá.

TIP: Pět tipů, jak správně upéct moučník

Zveřejněno 23. 4. 2011

Poznámka autora beruskaJanka

Objevila jsem tuhle buchtu někde na netu, je výborná, mokrá a nedrobí, což já, maminka 15-ti měsíční dcery velice oceňuji. Fotku nemám, třeba někdo dodá, třeba já někdy. Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravá špaldová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME4Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravá špaldová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME4Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Teď je hodně cuket, tak jsem zkusila místo jablek a výsledek byl vynikající. Dávám palec nahoru a ukládám!

Jelikož jsem ještě neviděl u nás v Albertu špaldovou polohrubou,dělám vždy ze špaldové hladké celozrnné a můžu říct ,že je vynikající . ;-)

Ivcatkoo: neviem, či autorka receptu zareaguje - ja by som dala hladkú, príp. miešala s polohrubou v pomere cca 3:1 v prospech hladkej.

Doteď nikdo neodpověděl, jaký druh mouky použít ???? hladkou nebo polohrubou?

Buchta je výborná, dělala jsem i s rozinkami namočenými v rumu...jen se po ni zaprasilo, určitě udělám znova <3:yes:

Už se peče a věřím tomu že bude moc dobrý. :-)<3

Výborná buchta. Já jsem místo cukru použila čekankový sirup a dala ještě do ní pekanové ořechy. Je opravdu vláčná a chutná výborně!: <3 yes:

včera vyzkoušelo, měla jsem hroznou chuť na bábovku, ale nechtěla jsem klasickou, tak jsem brouzdala receptami a narazila na tento. Je moc dobrý, ale příště dám méně cukru, jinak pochvala, dávám palec nahoru a rozhodne nepeču naposledy. :):yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes: moc děkuju za recept. Je super;-);-)

Díky za super recept! Přidala jsem ještě kokos, mleté lískové oříšky, brusinky a vynechala jsem jablíčko, páč to nebylo :-D :-D Buchta je vláčná a moc chutná :-8:yes:

Výborná buchta, máme ji rádi celá rodina. Zkoušíme různé variace a nejlepší je s hrušami, oriškami, slunečnicovými semínky a sušenými svestkami, místo cukru dávám med nebo rýžový sirup a kypřící prášek dávám do perníku.

Vladka Šenkerikova 27. 8. 2017 09:54
Buchta už je v troubě. Dala jsem 1 mrkev, 1 jablicko a 1 banan. Tak uvidíme jak bude chutnat ke kavicce.<3

Buchta se náramně povedla, místo mléka voda, místo zmíněného jablka a mrkve jsem dala dle sezóny meruňky. Pekla 40 min. na 180, pak přelila rozmiovanými meruňkami a přes ně přelila raw čokoládu. Mňam, vláčné a moc dobré.

Moc děkuji za recept . Buchta se povedla a je vynikající . Trosku jsem si ji upravila podle sebe . Místo olivace jsem dala kokosový olej , hnědý cukr a mák :)<3

Je moc dobrý, přítel si myslel, že je to perník.:-D

Tématické fráze:
buchta ze špaldové mouky, zdravé pečení ze špaldové mouky, špaldová mouka recepty, zdravá buchta, recepty ze špaldové mouky, zdravé recepty ze špaldové mouky, co je špaldová mouka, pečení ze špaldové mouky, špaldová buchta s jablky, buchty ze špaldové mouky, pečeme ze špaldové mouky, buchta organismus, buchta organismus recept, vyborna buchta ze spaldove mouky, špaldová buchta s ovocem, buchta s jablky ze špaldové mouky, rychlá zdravá buchta, zdravé buchty, zdrava buchta s jablky, buchta se špaldové mouky

Suroviny:
mouka špaldová hladká, cukr třtinový, olej olivový, vejce, mléko, jablko, mrkev, kypřící prášek, cukr skořice, rozinky

Přidat fotografie receptu