Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tibetská kefírová houba

Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby zraní houbiček přes noc

20 min (20 min příprava, bez doby zraní houbiček přes noc)

Suroviny pro 1 dávka

z jedné lžíce houbiček je 250 ml kefíru

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie488 kJ /
117 kcal
Bílkoviny8,50 g
Tuky3,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy12,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kefírové houbičky dáme do nádoby, zalijeme studeným mlékem a necháme přes noc na kuchyňské lince zrát. Krok 2: Druhý den hotový kefír plastovou lžící promícháme a přecedíme. Houbičky nemusíme každý den proplachovat, vložíme je zpět do sklenice, zase zalijeme mlékem a tento postup každý den opakujeme. Krok 3: Houbičky časem, asi tak za 14 dnů, nabudou - musíme mléka dát o dávku víc, jinak je kefír hodně kyselý. Krok 4: Pokud nebudeme stíhat konzumovat, můžeme houbičky zalít mlékem a dát zrát do ledničky. Chladem se proces zpomalí a přecedit můžeme i za 2 dny. Nebo je možné houbičky propláchnout studenou vodou, zalít je zase studenou a nechat v lednici 3-4 dny "vyhladovět".

TIP: Jak připravit domácí jogurt

Zveřejněno 10. 5. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Odkazy k informacím o tibetské kefírové houbě a další informace naleznete v diskuzi: www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=5270

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tibetská kefírová houba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mnL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tibetská kefírová houba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mnL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (107)

Dobrý den,
rád bych nabídl zdarma nebo za poštovné tibetskou kefírovou houbu.
Osobní převzetí zdarma v Praze Háje Mirošovská.
Nebo zašlu poštou za poštovné.
Kontakt daft.ryba@seznam.cz
S pozdravem David

Zdravím,houbu mám namnoženu,v případě zájmu zašlete sms. na 730 630 551. Zd.

Zdravím,kefírovku mám namnoženu, v případě zájmu zašlete sms. na číslo 730 630 551. Zd.

;-) Zmrazení houbiček - asi před 2 týdny jsem vytáhla z mrazáku houbičky, které jsem tam vložila v dubnu 2011. Po pomalém rozmrazení jsem čekala dost dlouho (asi 2 dny), než zapracovaly a vytvořily kefír. Už jsem myslela, že takovou dobu v mrazáku nepřežily, ale nakonec se zadařilo a houbičky se docela dobře vzpamatovaly. :-O
8-( Tu první várku jsem vylila (měla divnou chuť), ale další již byla OK a dala se pít. V tu dobu bylo docela chladno a pokojová teplota nižší, takže docílení té správné kyselosti trvalo o něco déle než 24 hodin. Teď už je hotovo cca za den - řídím se kyselostí při ochutnání, nikoliv hodinama. <3

Mohu nabídnout kvalitní Tibetské houbičky do mléka na vynikající kefír,poradím recepty z kefíru a přidám podrobný návod
můžete mi napsat na email: jasinkocin@seznam.cz

Nabízím kefírovou-tibetskou houbu
Výborná na posílení imunity celého těla.
Posílám mladé,zdravé houbičkypěstované ve farmářském mléce.
Brno osobně,jinak na dobírku
V případě zájmu pište na e-mail radomira.r@seznam.cz

Pro všechny nabízející-pokud máte přebytky houbiček a chcete je prodávat za jinou cenu,než stojí bublinková obálka a známka,zkuste si podat inzerát.Tady v komentářích vaše nabídka velice rychle zanikne.

Nabízím Tibetskou houbu na domácí kefír, který pijeme již několik let, je to léčebný kefír s probiotickými látkami, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, kyselinu listovou, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu a samozřejmě děti, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním houby a to je DŮLEŽITÉ!!! Zasílám KVALITNÍ houbičku! V Č.B. možno osobně bez pošt. s návodem. NEPOUŽÍVÁM KRABICOVÉ/TRVANLIVÉ/MLÉKO- houba nemá léčivé účinky!! Je třeba mléko tzv. čerstvé, domácí, farmářské nebo bio.

Naďa: Napište mi na můj e-mail,radomira.r@seznam.cz
Houby mám namnožené,mohu poslat.Radomíra

Radomira 7. 2. 2017 13:37
Nabízím kefírovou-tibetskou houbu
Výborná na posílení imunity celého těla.
Posílám mladé,zdravé houbičky.
V případě zájmu pište na e-mail radomira.r@seznam.cz

Radomira: dobrý den,

jsem z Chomutova a měla bych velký zájem o houbičku. Je Vaše nabídka ještě aktuální? Moc Vám děkuji za odpověď

propůjčit tibetskou houbu. Bydlím v Praze, odpovězte na tento email: deni76200@gmail.com. možné kolekce - Andel. Mam tib. houbu az pro 5 lidi, mam ji hodne a mnozi se mi hodne rychle.

Daroval by někdo tibetské kefírové houbičky? Dlouho jsem je rozdávala a teď se mi nějak pokazily :-( a potřebovala bych sama obnovit jejich kulturu..

Verča
coccinell.a@seznam.cz

Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním kvalitní houby a to je DŮLEŽITÉ!!!

Dobrý den, prosím, nedaroval by mi někdo kefírovou houbičku? Děkuji Andrea
(Andrea.Peldova@seznam.cz)

Andrzej Stasek 17. 12. 2017 10:04
Katka: dobrý den mate jeste houbu muj mail andy.stas@seznam.cz děkuji za odpověď

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tibetka na kefír je výborná, mám s ní výborné zkušenosti/celá naše rodinka, vč. dom. mazlíčků/ všichni ji poctivě pijeme a moc nám chutná, pokud má někdo zájem, můžu poslat, napíši návod na přípravu a další recepty ze svých zkušeností, pište, volejte/jasinkocin@seznam.cz, 732231707/

Hezký den Všem, kefírové houbičky na prodej mám, v případě zájmu mě napište na mail crohn@seznam.cz. Tomáš :-)

Prodám Tibetskou houbu, v případě zájmu, mě kontaktujte mailem :-)

cathleen:Ivi,děkuji za zastoupení;-):-K Ano,máš pravdu,na půl litru mléka se dává polévková lžíce houbiček:-)

Marcela : bude to velikým množstvím houbiček na použité mléko - na půl litru se dává polévková lžíce houbiček;-)

Ahoj. Mám dotaz. Kolik houbičky a mléka se dává na jednu dávku. Já dávám vždy všechno. Nyní mám po zvážení půl kila , dala jsem mín 0,30dkga a asi půl litru mléka. Když dávám všechny houbičky, tak necelý litr mléka, jen je to moc kyselé-dělala jsem tvaroh a nedá se to jíst -moc kyselé. 4ím to je? Kefír je z toho dost hustý. Díky Marcela

Ivan Smolík 24. 4. 2015 22:07
Ivan Smolík- kontakt: smolik.ivan@seznam.cz Uvedený kontakt se týká předchozí poptávky: "Koupím Tibetskou kefírovou houbičku."

Ivan Smolík: Ivane, nedal jste na sebe kontakt :-)

Ivan Smolík 24. 4. 2015 04:00
Koupím Tibetskou kefírovou houbičku. Prosím nabídky z Kroměříže a okolí. Nabídněte cenu a místo předání. Osobně pro houbičku přijedu. Děkuji Smolík.

Marcela:DOBRÝ DEN JESTLI MÁTE ZÁJEM O TIB.HOUBU NAPIŠTE NA vael@post.cz

B.P Ahoj. Měla bych zájem. Mohla byste mi sdělit, podmínky prodeje? A kolik poštovné? Bydlím v okrese Brno -venkov. Díky Marcela

B.P.:

B.P.:Dobrý den, měla bych zájem o houbičku. Jestli ji ještě máte, napište mi prosím na e-mail brodska.luc@seznam.cz. Děkuji LB

B.P.:

B.P.:

miluse jezova:POŠLETE ADRESU JESTLI MÁTE ZÁJEM O TIB.HOUBU:-)

;-( nemáte někdo ještě houbičky :-p mám chronické potíže a už si nevím rady :-S poslání poštou nebo osobní odběr Pardubice nebo Chrudim :-K 11mika1@seznam.cz

miluse jezova 22. 2. 2015 13:18
mela bych zajem o Tibeckou kefirovou houbicku.Mate nekdo namnozenou?

pavli:Dobrý den ,prodávají to na aukru...pokud ho máte:-)

Najde se tady, prosím, někdo, kdo má přebytek a posílá poštou? (pavliproch@seznam.cz)

Mám namnoženou kulturu tibetské houby, k osobnímu odběru Praha 5 - Jinonice, více na telefonu nebo e-mailem 007sos@seznam.cz

Zdravím, kdyby měl doma někdo dost houbiček a chtěl by se podělit, ozvěte se prosím. danys15@seznam.cz :-K

jennis: poslala jsem e-mail, díky

Nabízím kefírovou houbu :-) V případě zájmu mi napište na e-mail.
charvatjana@seznam.cz

Jarunka137:Jarunko,zítra Ti ji vezmeme;-):-*

Vypadá to moc dobře.....zkusím ráda:-):-K

Mohl by mi někdo poslat tuto houbičku, ozvěte se na Blzier@seznam.cz , předem děkuji

Bohužel prozatím jsou všechny pryč.. :(

Kdyby někdo chtěl, mám kefírových houbiček celkem dost.. ráda je někomu zašlu.. Zájemci kontaktujte mě na mail a domluvíme se :)
bg.jhanusova@yahoo.com

PRO VŠECHNY ZÁJEMCE O HOUBIČKU-v poznámce je uvedený odkaz na www.charliin-koutek.wgz.cz,kde po jeho rozkliknutí v levém sloupci naleznete pod názvem Kontakt jméno a e-mailovou adresu na objednávku.
Mě bohužel houbička po letech uhynula a nemohu zájemcům vyhovět.

lllidaaa@seznam.cz 26. 2. 2013 21:19
Dobrý den,měla bych zájem o kef.houbičku.Prosím info.Děkuji Lída

Mohu požádat o houbičku? Děkuji Nožičková . Můj email: nozicpet@fnhk.cz

RADKACHRISTOPHOVÁ@seznam.cz 7. 2. 2013 13:06
DOBRÝ DEN.MĚLA BYCH ZÁJEM.DĚKUJI!!!

Ahoj, mám přebytek kefírových houbiček, má někdo zájem,jen za poštovné,napište mi na adresu barijan@post.cz

Měl by někdo zájem o Tibetskou houbičku, samozřejmě zadarmo, jen poštovní byste si museli zaplatit ( kdyby bylo více zájemců ). ;-) Pište mi na e-mail Kanarek181@seznam.cz

Nejde mi udělat tvaroh z kefíru nevíte někdo čím by to mohlo být? Děkuji :)

Karel Beneš 3. 1. 2013 20:41
Mohu požádat o houbičku? Děkuji Beneš. Můj email: Beninem@seznam.cz:-K

Marta Chroustová 2. 11. 2012 15:31
martikchr@seznam.czVerča:Dobrý den .Mám zájem o zaslání houbičky.Poštovn samozřejmě uhradím.Jmenuji se Marta Chroustová adr.17listopadu 4566 Chomutov 43004.Předem děkuji:-)

Daruji tibetské kefírové houbičky:-) Poštou mohu zaslat kamkoliv.
coccinell.a@seznam.cz

Anna Kocikova:Ani a proč sýr nemůžeš dát do ledničky?:-O:-O:-O
Jééé odkapání, prommiň už to došlo :-8:-8:-D:-D

spagetka:Děkuji za doplnění a odkaz:yes:
U nás výroba sýra neuspěla pro nedostatek místa a hodně zvídavé kočky,které ničemu nedají pokoj:-DTen tvaroh přeci jen mohu schovat na odkapání do ledničky-tu si ti chlupatí smradi otevřít neumí-i když...:-D:-D

Aničko, malinko tě doplním, jde udělat nejen tvaroh, ale i sýr, ten se na rozdíl od tvarohu dělá za studena ;-);-)
http://www.toprecepty.cz/recept/23380-domaci-syr-z...

hanisska:hanissko,jogurt udělat nelze,pouze tvaroh a to tak,že dáš hotový přecezený kefír do hrnce,přivedeš k varu,plamen ubereš na minimum a 5minutek povaříš.Pak se vystele cezák(sítko)s jemnými očky plátýnkem(já používám starou dětskou plínku)postaví se na kastrůlek,nebo mísu,aby mohla odkapávat syrovátka a provařená směs se do plátýnka přelije.Já to dělávám večer a odkapávat dávám do lednice.Syrovátku nevylévám,buď ji lupnu:-))Nebo ji přidám do polévky,či omáčky.
Podívej se na poslední fotku,tam je vyfoceno v cedníku a druhý den,jak vypadá po odkapání.
Ještě k tomu provaření-čím dýl se kefír vaří,tak pak je tvrdší a drobivější.

hanisska 1. 5. 2012 22:57
můžu se zeptat jak z toho kefíru udělám jogurt nebo ten tvaroh děkuji za odpověď:-)

Be-rus-ka:Beruško díky moc za podělení se o zkušenosti:-)Já osobně jsem zamražovala jen jednou a to si pak kamarádka za 14dnů vyzvedla.Jinak nemrazím,vždy to stihnu rozdat:-)

Be-rus-ka 5. 4. 2012 08:37
Jinak jsem chtela poznamenat k mrazeni houbicek. Mamku to nejak nebavilo si delat kazdy den, tak je zmrazila. Mela je zmrazene urcite vice nez pul roku. Myslim, ze byli zmrazene od srpna nebo zari az ted do 2. dubna. Tak jsem si je nechala manzelem privezt. Pekne zozmrzly. Dala jsem je na dve hodinky do studene vody. A pak sup do mleka. A kefirek byl hotovy pres noc. Byl pekne husty, ale kyselsi, prostoze jsem dala velke mnozstvi na malo mleka. Druha davka uz byla dokonala. Takze jak je videt daji se mrazit i daleko dele, nez dva mesice. :-) Jen ted doufam, ze se konecne zlepsi moje imunita.

Eva: diabetik velmi dobře může kefír, jako ostatně veškeré kysané nápoje, jogurty (NE POCHOPITELNĚ SLADKÉ, I KDYŽ JEDNOU ZA ČAS STRACIATELLA NEUŠKODÍ) apod., působí velmi příznivě a spalování a celkově povzbuzuje i orgány, hlavně žaludek, slinivkuk, střeva, prostě čistí tělo ;-);-)

http://www.toprecepty.cz/recept/20877-tibetska-kef...Dobrý den, má někdo zkušenost- tibecké houby a cukrovka? Díky Eva.:-/

pardon má to být bez čárky
gaby.simon@seznam.cz:-)

Ahoj, máte někdo přebytek kefírových houbiček, měla bych zájem, můj email gaby.simon,@seznam.cz.
Děkuji:-8

Lucka: pokud Tvůj zrak spočine na Tvém příspěvku, zaroluj kolečkem myši směrem nahoru a až uvidíš oranžově napsáno Anna Kocíková, již jsi téměř u cíle. Nad jménem autorky jsou 4, respektive 3 očíslované odstavce, ve kterých se dočteš, jak houbu zamrazit.

Mam prozbu,da se tybecka houba mrazit nebo uchovavat v lednici a jestli jo ,tak jak.Nekde jsem to cetla,ale ted to nemuzu najit.Muja meil lucka-1983@seznam.cz odepiste mi nanej prosim

Miskulida:Dobrý den
Houba se mi množí rychleji něž stačím rozdat.
Brandýs nad Labem,Praha 9.
janacek.r@seznam cz

Zuzka Listíková:omlouvám se za opožděnou reakci,nebyla jsem delší dobu na stránkách a za přidanou emailovou adresu pro zájemce děkuji:-)

Zuzka Listíková 29. 8. 2011 12:22
Miskulida: toprecepty Houbičky mám, pište na : z.listikova@seznam.cz

Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda-li ještě někdo nemá houbu? =) Na netu už ji nemohu sehnat, a v okolí to nikdo "nepěstuje" tak jsem bezradná... =(

Kateřina:Kateřino-těm houbičkám nevadí tma,ani světlo,jen by neměly být třeba na okně na přímém slunci.V receptu pod postupem v"Poznámce"je odkaz na charliin koutek,tak si to rozklikněte a v Menu je spousta rad,otázky i odpovědi a tam se vše potřebné dozvíte také:-)

Kateřina 1. 6. 2011 21:13
Jen jsem se chtěla zeptat..je lepší když jsou houbičky na světle nebo ve tmě:-?

Iveta neregistrovaná:tak jsem to zkoušela,musíš se zaregistrovat,jestli mi chceš poslat adresu:-)jinak se na mé vzkazy nedostaneš:-8

Iveta:Ivi,když si rozklikneš moje jméno,ukáže se ti můj profil,jen teď nevím jestli to funguje u neregistrovaných:-Otam je v rámečku-napsat vzkaz,tak to zase rozkliknout a napiš adresu,na kterou houbičky poslat:-)Budu ale zase moci až tak za měsíc,než se další várka namnoží:yes:Ty co ještě mám,jsou už zamluvené:-8

suslajda::-/Houbičky jsou už zadané,ale rychle se množí,napsala jsem ti vzkaz na SZ,tak se mrkni-určitě pošlu:yes::yes:

Já bych taky měla zájem o houbičky, jestli ještě máte, kde mám písnout? Díky

:-*Jestli jsou ještě volné taky bych měla zájem:-D:yes::yes:

Nadja:Nadko poslala jsem Ti SZ-ale pro ostatní,já zkušenosti z mražením nemám,zatím se mi daří úspěšně houbičku rozdávat:-))ale v uvedené příloze charliin koutek když si rozkliknete,tak na levé straně je MENU a tam je odkaz na UCHOVÁNÍ přebytků-určitě se všichni dočtete vše potřebné:yes::yes:

Nadja:díky;-):yes:

Tématické fráze:
tibecká houba, tibetská houbička, tibetské houbičky, houba do mléka, kefírové houbičky, tybecka houba, kefirova houbicka, tibecká houba na zdraví, kefírové houbičky prodej, jak uchovat tibetskou houbu, houbičky do mléka, houba v mléce, tibecké krystaly, tibecke houbičky, tibecka houba do mleka, tibecká houba-recepty, tibeckahouba, kefirove mleko, tvaroh z kefiru, tybetska houba

Suroviny:
houba kefírová tibetská, mléko

Přidat fotografie receptu