Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlávkový salát s nálevem

I tak jednoduchá záležitost z několika surovin, jako je hlávkový salát s opečeným špekem, vás může příjemně překvapit svou chutí. Sladkokyselou zálivku z octa převaříme, ocet tak ztratí svojí hořkou pachuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Blanka23

Snadný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 612 kJ /
385 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky42,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 800 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy0,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salát omyjeme a nakrájíme na proužky. Svaříme vodu s octem a cukrem. Množství dle chutí, zhruba platí stejné množství cukru moučky a stejné množství octa (já dávám po lžících). Je ale třeba chutnat, i já to někdy chutnám několikrát, záleží i na octu. Krok 2: Poté co se ocet prohřeje, necháme zchladit. Vychlazený olej nalijeme na salát. Krok 3: Nakonec nakrájíme špek na kostičky a osmahneme. Krok 4: Teplý špek přidáme do salátu, někdo dává i omastek co se uvolní, někdo ne. Záleží co kdo má rád.

TIP: Zálivky na hlávkový salát - oblíbené recepty

Zveřejněno 21. 5. 2011

Poznámka autorky Blanka23

Ocet doporučuji povařit. Jelikož se trochu zjemní, nepovařený ocet má někdy takovou hořkou pachuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlávkový salát s nálevem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAX8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlávkový salát s nálevem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAX8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dobrý nápad s tou slaninou

Tuto"babičkovskou"klasiku máme také moc rádi:-KJá si nejvíce smlsnu na té zálivce;-)

Salátek je výborný:-p:yes:, posílám mu bod a fotky...:-)

:yes: sice salát taky nekrájím, jen trhám pokud je potřeba, ale špekovou zálivku doma milujeme, já do ní dávám i sůl

Ahojky, ano jde o ztráty hlavně vitamínů C, u kterého jsou velké ztráty při styku s kovem tedy i s vidičkou. Pokud ho tedy nebudeš jíst plastovými či umělými příbory můžeš pokrájet. Neboť část vitamínů C ztratíš tak či onak.

Salát se nemá krájet, ale trhat - snad kvůli ztrátám vitamínů.

Tématické fráze:
nálev na zelený salát, nalev do hlavkoveho salatu, hlávkový salát, hlavkovy salat recepty, hlávkový salát s octem, hlavkovy salat recept, salatovy nalev, nálev na ledový salát, octový nálev, voda na hlávkový salát, spekova zalivka na salat, salát z hlávkového salátu, salát hlávkový, lák na hlávkový salát, nálev na okurkový salát, octovy salat, výborný hlávkový salát, ledový salát s octem, recept na hlavkovy salat, hlavkovy salat ocet

Suroviny:
salát hlávkový, špek, voda, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu