Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové raženky (bulky)

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Porce: 16 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 704 kJ /
2 080 kcal
Bílkoviny64,03 g
Tuky32,35 g
Vláknina15,76 g
Cholesterol 76 mg
Sodík 4,89 g
Sůl12,20 g
Sacharidy375,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout. Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse. Krok 3: Pak prohněteme, rozdělíme na 16 kousků, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout. Krok 4: Raznicí uděláme raženky, které dáme na plech kynout lícem dolů. Asi po 20-25 minutách je obrátíme, potřeme vodou, sypneme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/asi 10 minut).

Zveřejněno 13. 6. 2011

Poznámka autorky cathleen

Těsto je pěkně pórovité, raženky péřové a nádherně voňavé máslem.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové raženky (bulky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9zN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové raženky (bulky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9zN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (81)

migro: moc pěkné :yes: děkuji za fotky i vyzkoušení :-K

výborný recept :yes::yes::yes: dnes jsem zkusil poprvé a myslím že se mi povedly fotky jsem na ukázku přidala , jen jsem trošku improvizovala protože jsem neměla sladěnku dala jsem kukuřičný sirup a polohrubou mouku taky ne tak místo toho jsem použila celozrnnou špaldovou a raznici nemám tak jsem nařízla nožem na sýr :-)

Výborné :yes: Semínka mi na bulkách nedrží, příště půjdou do těsta.

Ivana64: díky:-K Můžeš raženky potřít rozšlehaným vejcem s kapkou vody, pak vudou semínka držet jako přilepená;-) Pokud je přidáš do těsta, možná bude potřeba lžíce vody navíc.

Josef Čech: vyroba omládku je v receptu popsaná, ručně se dělá stejně, jsko v pekárně.
Přátelská rada: pokud něco chci, řiká se PROSÍM.;-)

Josef Čech 28. 3. 2015 07:20
Omládek pořád dokola ale recept jak se k němu dopracuji nikde ,podle mne je to kvásek-a nebo mi pošlete recept jak ho mám vytvořit;-(;-(ringo100@seznam.cz

HONZA :-): je pryč pouze komentář o tom, že chodíš na internet na různé portály. Copak má s receptem tahle tvoje info společného? Pokud nemáš k receptu nic, běž se exhibovat jinam ;-) Tyhle tvoje rádobykomenty jsou o ničem....

HONZA :-):Zopakuj si češtinu a jdi svá "moudra" pouštět o dům dál.Děkujeme;-).

HONZA :-): doporučuju ti teda pouze recepty bez ní ;-)
U nás na vsi lidem jako ty říkávali "všivá baba" (tj.člověk, který musí mít poslední slovo)....

HONZA :-) 24. 1. 2014 18:33
a ta sladěnka štěpí látky které potřevuje kvasinka a stejně to jde bez toho

HONZA :-): no jo, no.....:-)

HONZA :-) 21. 1. 2014 21:12
já jsem jenom HONZA :-) a ne Pavel a nebo Zdeněk a kdo povídá o nějakém prumislu já teda ne a jestli že by ten omládek by nešel by udělat z sladovit nebo sladěnka tak by to všude by bylo.ale když to není a jeto správně tak to zlepší.a jestli chceš tak sem napiš jakou já funkci sladovit nebo sladěnka

Po dlouhé době je dnes opět peču;-) Už jsou upečené a povedly se:yes:

omládek se dělá výhradně z čerstvých kvasnic :-! :-! :-!

Děvčata omlouvám se za laický dotaz, ale dá se dělat omládek i ze sušených kvasnic? Nikde jsem se to nedočetla a nerada bych těsto zkazila ;-( ....

Markitek: který přípravek myslíš? Sladěnku nebo sladovit? Já ho kupuju ve Zdravé výživě u nás;-)

já jsem z toho úplně hotová:-O

kde seženu ten přípravek prosím:-)

dexulka: :-8 krááása! A díky i za fotku:-K:yes:

Vyzkoušeno s menší obměnou - místo chlebové mouky grahamová a místo raženek (nemám čím razit) uzlíky :-8 I tak nám moc chutnalo :-p Vydrží a jsou dobré i druhý den,určitě zopakujeme ;-) Přidávám foto i bodík :yes:

Cathleen dneska peču opět raženky:yes:

Cathleen, krásné žemličky. :-):yes: Tak já si už konečně taky pořídím Sladěnku. :-)) :yes:+

Irrena: Iri :yes::yes::-D

Pro velký úspěch jsem pekla dnes znovu;-)

Recept a komentáře mě zlákaly k vyzkoušení, pořídila jsem Sladovit a dnes jsem je upekla. Připojuji fotku - sypala jsem sýrem, semínky a na tři jsem dala kmín a hrubou sůl. Díky za dobrý recept:yes:

Tak dnes jsem pekla jsou vynikající ,to je aspoň chuť .Pekla jsem z 1 1/2 dávky a opravdu nemají chybu.Posílám bodík :-))

mysulka: :-))Tedááá, ty tvoje raženky jsou KOUZELNÉ :-8:yes::yes:

:-K Milá Ivo, dnes jsem upekla raženky podle Tvého receptu a jako obvykle - nemají chybu, jsou výborné:yes::yes:
Nemám raznici, tak jsem si poradila jinak, posílám fotku a díky za recept:-K:-K

Vidím, že se omládek ujal a taky tady je od všech krásně napečeno:yes:

jirholu::-D:-D:-D:-D:-D smát se budu já! Myslela jsem si, že to bude něco takovýho...vidíš, jak se ti povedly!:-K

cathleen: Musím se smát :-). Razila jsem je vykrajovátky na vánoční cukroví :-O

jirholu: Jiřinko, tvoje "razidla" se mi opravdu moc líbí! Čím jsi to narazila?:-)

Tématické fráze:
raženky, domácí raženky, recept na raženky, máslové pečivo, recept na domácí raženky, raženky recept, těsto na raženky, máslové žemličky, domácí raženky recept, razenky domaci, raženky z domácí pekárny, recept razenky, razidlo na kaiserky, recept na bůlky, recept na razenky z pekarny, buchta z dýně máslové, raznice na raženky, bulky recept, máslové pečivo se zlepšujícím přípravkem, kaiserky s omládkem

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, mléko, máslo, sůl, cukr, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka chlebová pšeničná

Přidat fotografie receptu