Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 velké porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 897 kJ /
1 170 kcal
Bílkoviny10,09 g
Tuky118,08 g
Vláknina4,38 g
Cholesterol 142 mg
Sodík 2,02 g
Sůl5,11 g
Sacharidy15,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na širší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a v hrnci na polévkové lžičce oleje necháme 3 minutky osmahnout. Krok 2: Srdíčko opláchneme, zbavíme tučných částí, nakrájíme na tenčí nudličky, přidáme k osmahnuté směsi do hrnce, dáme sušené hříbky a promícháváme, než se maso zatáhne (dostane šedavou barvu). Krok 3: Zalijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu, hrnec uzavřeme a jakmile začne ventil hodně syčet, ubereme na malý plamen a vaříme 20 minut. Krok 4: Poté hrnec odstavíme, vypustíme ventil a otevřeme. Krok 5: Ve 2 dl smetany rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, vlijeme do hotového masa, přidáme hrášek bez nálevu a ještě 5 minut bez pokličky vše provaříme. Dle potřeby dochutíme a můžeme podávat s rýží nebo se hodí i knedlík,popřípadě těstoviny.

Zveřejněno 25. 6. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Je to celkem rychlé a finančně nenáročné jídlo. Vepřové srdíčko stojí kolem 45,-Kč/kg. Pokud nemáte papiňák, vaříte v obyč. hrnci 3/4 hodiny, ale opatrně- musíte hlídat a doplňovat tekutinu a občas zamíchat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oA8K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oA8K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

a ještě přídavek, ta slaninka na obrázku je luxusní, tak krásnou slaninku jsem už dlouho neviděla:-K

lubinka: Děkuji,potěšila jsi mě:-8:-KNa obrázku je gazdovská slanina,někdy bývá chutnější než anglická:-)

Júvajs to musí být dobré, recept jsem objevila až teď, vnitřnosti máme rádi, přidávám do oblíbených, + bod, musím po srdíčku v řeznictví pokouknout:yes::-K

suslajda::-Kděkuji:-K

:-*to můžu :yes::yes:+5

cathleen::-8:-OTeda já jsem ostuda:-)Omlouvám se,že reaguji teprve teď:-!
Cathleen děkuji moc za krásné fotky:-K:-Ki pochvalu s bodíkem:-)Mrzí mě,že jsem Tě předběhla:-(my jsme srdíčkoví a ráda z téhle suroviny vařím:-pNa fotkách je vidět,že by jsi tu omáčku mohla mít trošku odlišnou a myslím si,že se vůbec nic nestane,když svůj recept vložíš do kategorie"Pokrmů z vnitřností;-)Tam to určitě najde víc lidí,kteří jsou"srdíčkoví":-))a věřím,že to nikomu vadit nebude:yes::yes:Ještě jednou děkuji:-K

:-)) Aničko, dělám podobně, jen bez papiňáku. Dokonce mám uvařeno a odfoceno už delší dobu, jen jsem nestihla přidat recept - předběhlas mě.:-p Přidám ti aspoň, pokud neva, moje dvě fotky.
A bodííík, samozřejmě, protože je to výborné jídlo!

Děkuji za milé komentáře:-Ki hodnocení:-)
Vnitřnosti sice nejsou moc zdravé,ale srdíčko je takový myslím né moc závadný sval:-))Zase tak často z něj nevařím,ale máme ho rádi na hodně způsobů:-p

Tak to si bodík určitě zaslouží.:yes::yes:+

Moje krevní skupina - mňam;-);-);-)

:-p:yes::yes:

Aničko, krásnej recept a přesně takový, jak my máme moc rádi-dávám ti 1.bod:yes:

Aničko, vy si tedy nepapáte špatně ;-) my sice vnitřnosti nejíme (jen já si dám občas kuřecí jatýrka), ale recept vypadá lemi jedle :yes:

Tématické fráze:
hrášek na smetaně, jídlo ze srdíčka, jidla z v papiňáku, papiňák recepty, hrášek na smetaně recept, srdičko na na smetaně recept, jídla z papináku, jídla v papiňáku, srdíčko v papináku, srdíčka fotky, jidlo srdičko, srdíčka, recepty z papiňáku, gazdovska polevka, kuřecí srdíčka na smetaně, srdíčka na smetaně, kuřecí srdíčka v papiňáku, jídlo z papiňáku, vepřové srdce v papiňáku, kuřecí srdíčka na slanině v papinaku

Suroviny:
srdce vepřové, slanina, olej, cibule, hříbky sušené, hrášek sterilovaný, bujón zeleninový, mouka hladká, smetana na vaření, sůl, pepř, libeček

Přidat fotografie receptu