Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kostky na kari

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 109 kJ /
504 kcal
Bílkoviny65,89 g
Tuky19,28 g
Vláknina7,43 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 595 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy14,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky. Krok 2: Cibuli a mrkev nakrájíme na půlměsíčky a v hrnci (použila jsem papiňák) na PL oleje orestujeme 3 minuty cibuli, přidáme mrkev a další 3 minutky restujeme. Krok 3: Pak přidáme kostky masa a za promíchávání necháme zatáhnout. Krok 4: Přisypeme KL kari, přidáme snítky čerstvého kari, podlijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu a vaříme pod tlakem 40 minut. Pokud vaříme v obyčejném hrnci- tak až do změknutí masa za občasného promíchání a doplnění tekutiny(asi 60 minut-záleží na druhu masa). Krok 5: Až je maso měkké, vybereme ho z hrnce i s trochou zeleniny bokem, zbytek i se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme, vložíme nazpět odebranou část, prohřejeme a můžeme podávat.
Já jsem jako přílohu měla vařené malé nové brambůrky.

Zveřejněno 26. 6. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Včera jsem od známých dostala z bylinkového záhonu snítky čerstvého kari- krásně vonělo a zlákalo mě to k vyzkoušení. Původně jsem k masu chtěla použít jen cibuli, ale ta mrkev mě pro barevnost hotového pokrmu ukecala:-) Když se část hotové šťávy rozmixuje, už nemusíme zahušťovat a kdo chce, může ještě zjemnit troškou smetany.

Odkaz na bylinku"kari"http://www.zahrada-sazenice.cz/zahrada-sazenice/es...

http://listnate-kere.atlasrostlin.cz/smil-italsky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GDv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GDv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Na e-mailu mám zprávu o komentáři k receptu,ale tady nic:-(...no,nic:-*:-8

Prosím, popište mi, jak vypadá snítka kari. Podle mých znalostí jde totiž o směs koření...
:-S

Tyhle bylinky jsou dvě...jak už jste řekli - Helichrysum italicum (smil italský), ale potom je podobně vypadající (a s podobnou vůní a využitím) ještě Santolina chamaecyparis (svatolína cypřišovitá). Je fakt, že často se zaměňují. I já jsem si dřív myslela, že je to jedna a ta samá rostlinka...Takže asi tak...jinak zajímavý receptík..:))

1974andrea a EviH-děkuji za komentář i hodnocení:-K
Andrejko-dnes jsem celý trs dosušila a máš pravdu,voní to skoro jako libeček po maggi.Čerstvá bylinka mi tak nepřišla,po usušení je výraznější:-)

Hezký recept:-p:yes:+8

Recept moc vychytaný Aničko.:yes::-p. Já už jsem rostlinku taky viděla a při rozemnutí mi to přišlo vůní spíš jako maggi.

Jana Remkova::-DJani já jsem v sobotu taky hleděla jako vyoraná myš,když mi to bylo nabídnuto;-):-))Už jsem též chytřejší:-*
zizala-Jaruško,nic se neděje,také jsem se s touhle rostlinkou ještě nikdy nesetkala.Ale jste všichni moc hodní,že jste si dali práci a vyhledali,co se dalo:-Kdíky:yes::-K

Děkuji za komentáře a přidělené body:-K
Maris ťukla hřebík na hlavičku;-):-))V odkazu "krulichovi zahradnictví"je vidět krásně celá rostlinka smil italský-kari koření.Známí to mají na zahrádce v takových velkých trsech(taky nevěděli celý název)a když se to rozemne v prstech,krásně voní po kari.Ještě jsem přidala fotku k rcp.

Ajaj, tak to je nádhera, Ani! Taky čučím jak blázen na to čerstvé kari. :-O :yes:+;-)

Ty brďo. Andule, kari má i snítky? Jsem tak zaostalá..naši na mně určitě šetřili:-S

Simona Kucerova: právě a to je na tom to krásné, že se dozvíme, co ještě nevíme a vovo tttoomm ttoo jjeee nnééé:-D:-D:-D:yes::yes:

maris::yes::yes:jo co toho člověk ještě neví:-8:yes:díky:-K

Simona Kucerova: Simonko, když se řekne kari, tak si asi každý, včetně mě, představí směs, ale já jsem právě četla už nějakou diskuzi o tom, proto to vím;-):-)
Ale i na těch dvou odkazch, co jsem přidala, je taky něco jiného. Anička asi použila smil italský - kari a na odkazu od cuketky je opravdová rostlinka kari, která by asi u nás na záhonku nerostla a jejíž lístky se asi přidávají do indických jídel. Nevím, ale tak to vidím...

maris::-O:-Ojá zírám také:-8taky žiju celou dobu,že to je směs koření jako Žížala a najednou je to jinak.:-8Díky moc zase jsem též chytřejší;-):yes:

maris: Máš pravdu, to je ono. To jsem nikdy neslyšela o téhle bylince. Aničce se omlouvám, že jsem zpochybnila její ingredienci:-8
Je toho ještě moc, co nevím:-8:-8

Tématické fráze:
hovězí kostky, hovězí na kari, hovězí kostky recept, hovězí kostky recepty, recepty hovězí maso na kari, hovězí maso kostky recept, recepty hovězí kostky, hovězí maso na karí, hovězí kari, recept na hovezi kostky, hovězí maso kostky, smil italský recepty, recept hovězí kostky, hovězí maso na kostky, hovězí na kostky, bylinka kari, čerstvé kari, rostlinka kari, smil italský recept, hovezi kostky na zelenine

Suroviny:
přední hovězí, olej, cibule, mrkev, koření kari, koření kari, bujón zeleninový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu