Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská specialita z časopisu Blesk

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 636 kJ /
1 825 kcal
Bílkoviny114,85 g
Tuky128,12 g
Vláknina10,45 g
Cholesterol 415 mg
Sodík 936 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy41,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme. Krok 2: Na zbytku sádla osmažíme mouku, zalijeme troškou studené vody, důkladně promícháme a vlijeme k téměr měkkému masu. Krok 3: Dusíme dokud nebude maso měkké, pak teprve přidáme pokrájené okurky, mrkev a hrášek, necháme provařit, dochutíme podle chuti a odstavíme z ohně.
Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.

Zveřejněno 5. 7. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Zdroj: Blesk Vaše recepty, autorkou je Jindřiška Mlecová z Olomouce.

Recept jen malinko poupraven.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská specialita z časopisu Blesk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGmD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská specialita z časopisu Blesk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGmD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:yes::yes: recept znám a dělám, je to skvělé :-K

To by mi teda chutnalo:yes::-)

Ivulinko, tvoje kuchařské výtvory musí každého oslovit :yes::-D - opět nádherné foto:-))

Mám veľmi rada tvoje fotky...a že by mi u teba chutilo, to je tiež fakt...;-):yes:

Ivi, pěkný recept, znám a ráda dělám. Tvé fotky jsou jako vždy bez chyby. . . ;-):yes:+

ty,nech toho,jooo:-?:-?:-// ještě jsem neudělala to tvé plecko s libečkem a už zase taková laskomina:-p:-p:yes: nestíháám:-!:-O:-D:-D

:-*Moc hezký recept:-p+7:yes:a na fotkách prudce jedlý:yes::yes:

:yes::yes::yes:

Ivulinko, moc pekne, ukladam ;-):-p:-K +6.

Manka47: jé, to se mi ještě nestalo:-S, no pod maso, když se dusí, díky za povšimnutí, už to jdu opravit, zbytek půllitru vypít po obědě:-!

Zajímavý recept. Určitě vyzkouším.:-)) Jen malý dotaz, kam s tím pivkem?:-D:-))

:-K:-p;- mnamka je to, to moc: lákavé, dala bych si i s kolínkama:-p:-K:yes:

Chválím, my taky hovězí moc nemusíme :-8.
Krom toho vepřové je mnohem stravitelnější, ono je totiž nejpodobnější našemu vlastnímu masu ;-)
Zasloužený bod přidávám, z vepřového děláme leccos, tohle nás nenapadlo.

:-) Znojemskou také dělám z hovězího ,ale i tohle vypadá dobře, vyzkouším s rýží :-)

:-Kzajimavý recept:-*ukládám a tobě posílám bodík:yes:+3

Tématické fráze:
speciality z vepřoveho recepty, blesk recepty, speciality z veproveho masa, recepty blesk fazolový gulaš s klobásou, recepty blesk fazolový gulaš s klobásou, speciality recepty, speciality z plecka, speciality pečená masa recepty, speciality z masa, časopis blesk, maminčiny recepty fazolový guláš, speciality z vepřového masa recepty, bleskrecepty, vepřove recepty speciality, blesk, speciality z vepřového plecka, blesk vaše recepty, znojemska z veproveho, maminciny recepty hovezi po znojemsku, speciality z vepřového masa na pive

Suroviny:
plecko vepřové, cibule, sádlo, protlak rajčatový, vývar, mouka hladká, okurky sterilované, hrášek sterilovaný, mrkev sterilovaná, pivo světlé, pepř, paprika sušená sladká, sůl

Přidat fotografie receptu