Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina rybí polévka

Rybí polévka je tradiční pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména na Štědrý den. Její chuť je výrazná díky čerstvým ​​rybám a restované zelenině. Rybí polévka je nejen chutná, ale také zdraví prospěšná.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rybu uvaříme v osolené vodě, slijeme (do polévky, tento vývar nepoužijeme) a obereme maso. Krok 2: Hrášek uvaříme zvlášť v menším množství vody a rozmixujeme, použijeme k zahuštění polévky. Krok 3: V jiném hrnci na másle zpěníme cibulku, nahrubo nastrouhanou zeleninu a zalijeme vývarem, osolíme. Vaříme do měkka, přidáme prolisovaný česnek, rozmixovaný hrách a maso z ryb. Už jen krátce prohřejeme.

TIP: Jak udělat vánoční rybí polévku?

Zveřejněno 9. 7. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Tuto polévku dělá babička, pocházející z jižních Čech, vždycky na Vánoce. A i já, jakožto odpůrce rybích polévek, si na této vždycky pochutnám a dělám ji často i v průběhu roku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJr9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJr9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Rybí maso po vyvaření ztratí část své hodnoty a přestane být cítit rybinou. Vývar z ryby vyhazujete a v polévce z jiného vývaru sníte jen kousek rybího masa. Je zřejmé, že se chuti i vůni ryby záměrně a dost radikálně vyhýbáte. Proč tuto polévku nazýváte polévkou rybí?

Díky za bodíky,babička bude mít radost,když vyzkoušíte;-):-K:-8

Rybí polévkou nikdy nepohrdnu;-)a tahle se mi líbí moc:-p+6:yes::yes:

Také má babička, rcp., zůstala mi po ní ručně psaná sešitová kuchařka a tak vařím často podle ní i třeba:-K :-K dnes..

:-K;-) dělám uplně stejně:-) wow:yes:

souhlasím...:yes::yes:

Určitě bude super. U nás ji jím jen já, ale samozřejmě trochu jinou. Naše babičky uměly vařit a mám ráda staré recepty;-)

Tématické fráze:
babičina rybí polévka, rybí polévka od babičky, rybí polévka podle babici, babiččina polévka z rybí hlavy, babicova rybi polevka, rybi polevka, zahuštění rybí polévky, babičiny recepty rybí polévka, rybí polévka podle babičky, rybí polévka naší babičky, rybí polévka zahuštěná, babičina rybí polévka recept, rybí polévka top recept, rybí polévka hrášek, rybí polévka top recepty, rybí polévka recepty, čirá rybí polévka, rybi polevka podle babiček, staré recepty na rybí polévky, rybí polévka bez zahuštění

Suroviny:
kapr, hrášek, zelenina kořenová, cibule, máslo, česnek, vývar zeleninový, sůl

Přidat fotografie receptu