Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák s kakaem

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celý nerozobraný karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka, ale tak, aby zostal chrumkavý, nerozpadajúci sa. Necháme otiecť a udržiavame v teple. Krok 2: Polejeme roztopeným maslom, posypeme kakaom a bohato posypeme práškovým cukrom.

Zveřejněno 20. 7. 2008

Poznámka autorky tejaja

Je to ľahká, dobrá večera.

Uvarený karfiol je možno posypať aj na masle opraženou strúhankou s práškovým cukrom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák s kakaem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkk4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák s kakaem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkk4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (29)

casino: :-K Ďakujem.

Dnes byly qětákové hody:-D
Z části květu byla polévka :yes: (byste nevěřili, kolik zde rcp bez osmažené cibulky:-O
Hl. jídlo byl karfiol s opečenou strouhankou a máslem:yes::yes:
A dezert byl podle bodu 2 postupu - strašná dobrota:yes::yes::yes::-K

Recept vypadá zajímavě a určitě zdravější než cokoliv jiného (pokud to nepřeženeme s cukrem :-) ) Přeci jiný kraj jiný mrav, každý máme chuťové buňky na něco jiného... Babička mi třeba dělávala květák posypaný osmaženou strouhankou a polévaný máslem. A bylo to moc dobré.

tomicek: Áno, aj tú tvoju verziu sme robili. Mám ju c poznámke. A obe sme ako deti milovali. Karfiol nie je iba vyprážaný. ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Irule: Irenka, ďakujem za komentár a peknú fotku. ;-):-8

:yes: Protože mě tato zvláštní kombinace zaujala, musela jsem vyzkoušet. A nemůžu jinak než poslat šestý bod :yes:. Opravdu mi to chutnalo i dceři. Děkuji Terezko za zvláštní dobré jídlo :-p:-):-K

casino::-) Máte pravdu, možno je to tým, že nech je česká a slovenská kuchyňa príbuzná, sú rozdiely veľké. Ale aj v rámci Slovenska. U nás na na Šariši sa varí úplne inak, ako na západe alebo strede Slovenska. A napriek tomu, že kedysi bolo prasiatko v každom dome a zabíjalo sa 2x do roka, základom ostala doteraz zelenina na akýkoľvek spôsob a bôčikom sa nikomu nezavďačím. Ak mäso, tak chudé, žiadne omáčky a masnoty. U nás nemajú chlapi problém jesť zeleninu, akúkoľvek a na akýkoľvek spôsob, samozrejme, nie rozmlácanú, musí byť taká, aká má byť, chrumkavá.
A konkrétne tento recept na karfiol je veľmi starý.
Inak, povznášam sa nad reakcie ľudí, ktorí bez vyskúšania hania. Pravdaže nie každému všetko chutí, ale odsudzovať niečo len preto, lebo ja to nepoznám alebo sa mi to nezdá, je podľa mňa trápne. Ja sa tiež nevyjadrujem pohŕdavo nad jedlami, ktoré nie sú podľa môjho gusta, pretožie viem, že niekomu to chutí. Ale to je už o inom. ;-)

tejaja:
Těžko je býti doma prorokem;-)
Dovolil jsem si, už před lety, šířit slávu vašeho rcp.
A jak jsem dopad?
No, podobně jako vy zde!
Někteří z nás zkrátka nejsou schopni povznésti se nad neobvyklou, jim nepředstavitelnou kombinaci ingrediencí...
Holt, asi to naše národy podědily po "Frantovi Procházkovi", který si prý na jídlo moc nepotrpěl...:-))
Škoda:-//
http://www.labuznik.cz/recept/kvetak-s-kakaem-pra-...

prezerám recepty s karfiolom.... a fíha.... takýto prekvapivý... nikdy som sa s takým vo svojom okolí nestretla....a tiež som z východu... asi príliš na sever...

To vám tedy závidím, já bych toho svého čmuchálka neoblafla...:-/

Ale to jo. jenže Maris, když mu něco chutná, co je fakt neobvyklé, tak se neshodí, že jo - to je mužská ješitnost. Protože nejdřív prohlásil, že tenhle blaf mu nesmí na stůl. Pak ochutnal ..a ..mlčel. Pak řek - tak to teda udělej no, ale já o tom nic nevím :-D:-D a pak že ti mužský nejsou občas z úplně jiného vesmíru a z jiného prostoru ...;-)No jo, taky bychom se bez jejich logiky asi nudily ;-)

spagetka: :-)):-)) tak to by u nás neprošlo, mám zvědavého manžela, který chce vědět, co jí:-// Nebo, že by se bál, abych ho neotrávila ? :-O:-D:-)):-))

Maris - nic, prostě nejmenovat, udělat, postavit před něj. :-D:-D, uznávám, že je to konina na entou, ale funguje to.:-O

spagetka: pobavilo mě, že manžel nesmí vědět, že je to květák:-)):-D Co jsi mu řekla, že jí ?:-))

Katka, toto jedávam od detstva, babička nám to robila pravidelne, lebo sme to zbožňovali:yes:A je to už nejaký ten rôčik, babička sa narodila v roku 1896;-):-D:-D:-D

teď mě to skočilo ještě nedokončené - takže pokračuji - on samozřejmě ho poznal, ale nesmím jmenovat, co že to dělám:-D. Nebojte se, je to nezvyklé, ale fakt dobré. Zkuste nejdřív jen malý kousek,ať vám není líto, kdyby to nechutnalo ;-),ale je to :-p:yes:

Děvčata, já jsem taky hodně dlouho váhala a už vůbec jsem u toho nechtěla mít manžela, neboť jeho reakce :-((:-!, takže jsem si to udělala poprvé až někdy před létem, jen kousek a opatrně ;-) no, mě to chutnalo. Ochutnaly i děti, taky souhlas.Nakonec i manžel - který je na sladký - chutnalo ,ALE NESMÍ VĚDĚT, ŽE TO JE KVĚTÁK :-))

To čo je?Tak už som počula všeličo ale karfiol s kakaom?:-((

Tak jsem nakonec neměla odvahu s tím kakaem a udělala jsem raději květákové karbanátky. Snad jindy...

Aj môj otecko si halušky s kapustou cukroval:-)

z banskej bystrici.....tam som o tom nepocula, opytam sa zajtra mamicky, ta si cukruje halusky s kapustou a aj kapustne fliacky takze bude mozno nieco vediet aj o tomto;-) a na par ruzickach vyskusam....

vybusna, ja viem, že nič v zlom:-)Ale keď je niečo, čo je pre mňa absolútne neznáme, tak to vyskúšam;-)mimochodom, odkiaľ pochádzaš, že to nepoznáš? Máme rodinu aj na strednom Slovensku a tiež to robia.

Tejaja : Zítra budu dělat květák, tak si kousek dám stranou a zkusím to. Uvidíme.

tejaja...nechcem velmi rypat...len taky maly kusocek...raz si v diskusii pod receptami napisala, ze dobry kuchar vie aj bez ochutnania ako to chuti....
dufam, ze sa neurazis...taketo vyjadrenia byvaju dvojsecne.
fakt nic v zlom

Vybusna, chuti to výborne, toto bolo jediné sladké jedlo v detstve,, ktoré som mala rada. Robíme doteraz, u nás na východe sa to robí celkom bežne.:-p Lenka, ako vieš dopredu, či ti chutí, keď si to nemala v puse ?

Tato kombinace je pro mě dost neobvylá, to bych ani nezkoušela, sladký květák, to by mi asi nechutnalo.

no neviem tejaja....asi by som nenasla odvahu to vyskusat.....ako to chuti?

Tématické fráze:
květák recepty, recepty z kvetaku, sladký květák, květák, kakao recept, recept z květáku, kvetak recept, kvetak s kakaom, recepty s květákem, květák korpus, kvetak jak ho nezname, kvetak po slovensku, karfiol recept, kakao kvĕták recept, neobvyklý květák, recept na dobrá večera, recept kakao, recepty květák

Suroviny:
květák, sůl, máslo, kakao, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu