Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ravioli plněné mletým masem a špenátem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Montanka Montanka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 805 kJ /
2 583 kcal
Bílkoviny121,52 g
Tuky109,67 g
Vláknina27,80 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 810 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy267,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme.(možná bude potřeba více vody - záleží na mouce). Krok 2: Špenát omyjeme, krátce povaříme, necháme okapat a nasekáme. Lzde použít i mražený - ne však protlak! Krok 3: Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a 2 na kolečka - lze také na kostičky. Krok 4: Cibuli necháme zesklovatět na 30 g másla. Krok 5: Smícháme s petrželkou, masem, špenátem, 2 vejci, muškátovým oříškem (příp.bylinkami) a strouhankou. Krok 6: Osolíme, opepříme. Krok 7: Po lžících poklademe směs na polovinu těsta, prostor mezi porcemi potřeme vodou, druhou polovinou těsta překryjeme, přitlačíme a nakrájíme na čtverce (rádýlko - nebo okraje pomačkáme kolem dokola vydličkou). Krok 8: Necháme táhnout 8 minut v osolené vařící vodě. Krok 9: Kolečka cibule necháme zhnědnout na 50 g másla a taštičky jimi posypeme.

Zveřejněno 22. 7. 2011

Poznámka autorky Montanka

S těstem se hůře pracuje - je pracnější .. ale výsledek stojí za to

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ravioli plněné mletým masem a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7gn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ravioli plněné mletým masem a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7gn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Petra: každý má prostě jiný recept, no :-((

Andrea: díky ... i ten tvůj recept vyzkouším :) .. já tenhle našla v časáku ...

Verča: omlouvám, se, zapoměla jsem to tam připsat .. je to dělané vidličkou ... ale lze to i nožem .. ale to je velká piplačka :-D

Doplním ....

Verča:Nakrájíš nožem na čtverce a vidličkou kolem dokola okraje přitlačíš,aby náplň nevytékala. Je to jednoduchá pomoc v případě,že nemáš radýlko nebo vykrajovátko.;-)

Tak to neznám - přitlačovat to vidličkou :yes:. Ale v tom případě by to měla autorka napsat do receptu ne? Určitě to teda drží líp. Já jako začátečník bych na to fakt sama přišla asi až po pár letech :-D

Verča:Možná je to přitlačené vidličkou,ne?

Tohle ale podle fotky vypadá, že na to nějaké vykrajovátko máš, ty rýhy tam... to přece není jen od nože....? Vím, že na to existují vykrajovátka, je to s nima mnohem lepší, než okraje mačkat v ruce..

Tohle je pěkná piplačka a už jenom za to ti patří bodík:yes: Mám zkušenost,že na 100g mouky by mělo přijít 1 vejce a půl lžíce oliv.oleje. Ale každý podle svého. Ravioly miluju a i tahle náplň bude velmi dobrá. Dala bych si je s máslíčkem se šalvějí:-*:-p

Špatně, Petro? Prostě má jiný recept, než děláš ty. Libí se mi ta náplň, Montanko :yes::-K.

to mas spatne. Musis mit takove radylko co kraji a zaroven to zmackne, testo mas taky spatne, 240g vajec, 420g polohrube mouky a trosku olivoveho oleje. Vali se to na strojku na testoviny , tak na cislo 7-8 zalezi na typu strojku. Jen dobra rada.:-K

Tématické fráze:
plněné ravioli, plněné ravioly, ravioli se spenatem, ravioli s masem, taštičky plněné mletým masem, jednoduché těsto na ravioli, torteliny plněné mletým masem, ravioly s mletym masem, špenátové ravioli, ravioly plněné mletym masem, ravioli plněné, ravioly se špenátem, ravioly, ravioli, taštičky plněné špenátem, ravioly se špenátem recept, těstoviny plněné mletým masem, domácí ravioli s mletým masem, domácí špenátové ravioly, plněné taštičky plněné masem se špenátem

Suroviny:
mouka pšeničná, vejce, sůl, špenát, cibule, máslo, petrželka, maso hovězí mleté, strouhanka,

Přidat fotografie receptu