Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiwi řezy - jemné a osvěžující

Výborný, jednoduchý recept na letní osvěžující řezy. Nadýchané těsto potřené jogurtovým krémem a ovocem s přelivem. Zde jsem použila kiwi, velmi chutné jsou však i s broskvemi a jahodami.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Majtinka V. Majtinka V.

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 539 kJ /
3 475 kcal
Bílkoviny63,63 g
Tuky145,36 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 466 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy474,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Plech vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem do světlé pěny. Přidáme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech, vložíme do trouby a pečeme na 180 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí vyjít suchá. Krok 4: Šlehačku ušleháme a zamícháme do ní bílý jogurt a vanilkový cukr. Krok 5: Krémem potřeme vychladlý korpus. Kiwi nakrájíme na plátky. Krok 6: Svaříme půl litru vody s vanilkovým pudinkem a kiwi sirupem. Krok 7: Na řezy s krémem klademe plátky kiwi a přelijeme lehce vychladlým přelivem.

TIP: Kiwi v kuchyni

Zveřejněno 24. 7. 2011

Poznámka autorky Majtinka V.

Přeliv nesmí příliš vychladnout, pak by se nedal dobře nalít. Vždy nalévám na řezy, když se z něj přestane kouřit (5-10 minut po odstavení z plotny).

Výborné jsou řezy také s broskvemi a jahodami, když jsem je dělala na maminčiny narozeniny, tak jsem to střídala - jedna řada kiwi, jedna broskví, jedna jahod a vypadalo to parádně :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi řezy - jemné a osvěžující

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YNz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi řezy - jemné a osvěžující

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YNz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Výborné, rychlé a dá se to dokonale obměňovat dle ingrediencí, které máme po ruce. Základové těsto skvělé, krém příjemně nepřeslazený 👍

Výborné 👌
Můj přeliv: 0,5l vody, 1 vanilkový cukr, 100g cukru, 1/2 sáčku citronového Vitacitu :)

Výborné řezy 😋 jen místo kiwi sirupu jsem dala 100g cukru a 1/2 citronového Vitacitu 👌

Jitka: Kysaná smetana je velmi zdravá a tyto řezy s ní, jsou výborné.

U nás doma se vždy na tyto řezy používala do krému zakysaná smetana ;-) Pamatuju si že na vrchní pudinkovou vrstvu jsme dávali místo sirupu rozpustný kiwi prášek, který se už nevyrábí.
Tentokrát jsem dělal jen z poloviční dávky, pouze krém z celé.
Pudinky, které u nás prodávají mají výraznou žlutou barvu, která mi přebila zelenou barvu kiwi sirupu.

Miquel: dobrý poding sa dá vyčarovať z MAIZENY.Keď ho dáte do vody je bezfarebný a skoro priehľadný dá sa používať aj miesto želatíny.V mlieku je biely a prifarbiť sa dá na ako chcete.Je to výhoda,že sa dá robiť aj karamelový keď si skaramelizujeme cukor.To sú len moje skúsenosti.:-)

Mám stejný recept a dneska se na něj chystám, jogurt do krému dávám taky, jednu velkou bílou Hollandii + tu šlehačku. S kysanou smetanou jsem je nikdy nedělala a ani mě to neláká, přijde mi, že to bude už moc tučné s ní. Jinak to ovoce jde vyměnit i za broskvový kompot třeba, a želé pak udělat ze šťávy z něj ;-)

Prave jsem to udelala s tou kysanou smetanou a slehackou tak je to super................

Na polevu bych ubrala 100 ml vody :) ...Jinak dobrý :yes:

Řezy jsou výborné.Akorát jsem místo bílého jogurtu do krému použila kysanou smetanu (150g).A přidala ještě želatinový ztužovač za studena od Dr.Oetkera.Krásně lehoučké!Vyzkoušejte!!!
:-*:yes:

Vypadá to krásně!!:yes:

jééé ovocné dortíky miluji :yes: posílám bodík a ukládám:yes::-K

:-K;-):yes: zkusím:yes:

Krém připravuji tak, že ušlehám smetanu ke šlehání 250 ml a pak zašlehám jeden "červený" tvaroh, dosladím podle chuti. Chutná jako Pribináček a na tento typ řezů je vhodná. Zkoušela jsem mnohokrát.

Tématické fráze:
kiwi řezy, kiwi řezy se zakysanou smetanou, kivi rezy s kivi sirupem, kiwi řezy na plech, kiwi řez, kiwi řezy s tvarohem, ovocné řezy s kiwi, kiwi řezy tvaroh, kiwi řezy s pudinkem, kivi řezy, osvěžující citronové řezy, kiwi řezy recept, kiwi řezy s želé, pink jahodový řez recept, rezy s kiwi, vyborne kiwi řezy, ovocné kiwi řezy, kivi rez, kiwi řezy videorecept, ovocne rezy s kivi

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, voda, olej, prášek do pečiva, mouka hladká, smetana ke šlehání, jogurt bílý, cukr vanilkový, kiwi, voda, pudink vanilkový, sirup kiwi

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu