Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiwi řezy - jemné a osvěžující

Výborný, jednoduchý recept na letní osvěžující řezy. Nadýchané těsto potřené jogurtovým krémem, pokladené ovocem a zalité pudinkovým přelivem. Zde je použito kiwi, velmi chutné jsou však řezy i s broskvemi a jahodami, případně jejich kombinací.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Majtinka V. Majtinka V.

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25×35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 539 kJ /
3 475 kcal
Bílkoviny63,63 g
Tuky145,36 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 466 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy474,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem do světlé pěny. Přidáme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech, vložíme do trouby a pečeme na 180 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí vyjít suchá. Krok 4: Šlehačku ušleháme a zamícháme do ní bílý jogurt a vanilkový cukr. Krok 5: Krémem potřeme vychladlý korpus. Kiwi nakrájíme na plátky. Krok 6: Svaříme půl litru vody s vanilkovým pudinkem a kiwi sirupem. Krok 7: Na řezy s krémem klademe plátky kiwi a přelijeme lehce vychladlým přelivem.

TIP: Kiwi v kuchyni

Zveřejněno 24. 7. 2011

Poznámka autorky Majtinka V.

Přeliv nesmí příliš vychladnout, pak by se nedal dobře nalít. Vždy nalévám na řezy, když se z něj přestane kouřit (5-10 minut po odstavení z plotny).

Výborné jsou řezy také s broskvemi a jahodami, když jsem je dělala na maminčiny narozeniny, tak jsem to střídala - jedna řada kiwi, jedna broskví, jedna jahod a vypadalo to parádně :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi řezy - jemné a osvěžující

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YNz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi řezy - jemné a osvěžující

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YNz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné, rychlé a dá se to dokonale obměňovat dle ingrediencí, které máme po ruce. Základové těsto skvělé, krém příjemně nepřeslazený 👍

Výborné 👌
Můj přeliv: 0,5l vody, 1 vanilkový cukr, 100g cukru, 1/2 sáčku citronového Vitacitu :)

Výborné řezy 😋 jen místo kiwi sirupu jsem dala 100g cukru a 1/2 citronového Vitacitu 👌

Jitka: Kysaná smetana je velmi zdravá a tyto řezy s ní, jsou výborné.

U nás doma se vždy na tyto řezy používala do krému zakysaná smetana ;-) Pamatuju si že na vrchní pudinkovou vrstvu jsme dávali místo sirupu rozpustný kiwi prášek, který se už nevyrábí.
Tentokrát jsem dělal jen z poloviční dávky, pouze krém z celé.
Pudinky, které u nás prodávají mají výraznou žlutou barvu, která mi přebila zelenou barvu kiwi sirupu.

Miquel: dobrý poding sa dá vyčarovať z MAIZENY.Keď ho dáte do vody je bezfarebný a skoro priehľadný dá sa používať aj miesto želatíny.V mlieku je biely a prifarbiť sa dá na ako chcete.Je to výhoda,že sa dá robiť aj karamelový keď si skaramelizujeme cukor.To sú len moje skúsenosti.:-)

Mám stejný recept a dneska se na něj chystám, jogurt do krému dávám taky, jednu velkou bílou Hollandii + tu šlehačku. S kysanou smetanou jsem je nikdy nedělala a ani mě to neláká, přijde mi, že to bude už moc tučné s ní. Jinak to ovoce jde vyměnit i za broskvový kompot třeba, a želé pak udělat ze šťávy z něj ;-)

Prave jsem to udelala s tou kysanou smetanou a slehackou tak je to super................

Na polevu bych ubrala 100 ml vody :) ...Jinak dobrý :yes:

Řezy jsou výborné.Akorát jsem místo bílého jogurtu do krému použila kysanou smetanu (150g).A přidala ještě želatinový ztužovač za studena od Dr.Oetkera.Krásně lehoučké!Vyzkoušejte!!!
:-*:yes:

Vypadá to krásně!!:yes:

jééé ovocné dortíky miluji :yes: posílám bodík a ukládám:yes::-K

Krém připravuji tak, že ušlehám smetanu ke šlehání 250 ml a pak zašlehám jeden "červený" tvaroh, dosladím podle chuti. Chutná jako Pribináček a na tento typ řezů je vhodná. Zkoušela jsem mnohokrát.

Tématické fráze:
kiwi řezy, kiwi řezy se zakysanou smetanou, kivi rezy s kivi sirupem, kiwi řezy na plech, kiwi řez, kiwi řezy s tvarohem, ovocné řezy s kiwi, kiwi řezy tvaroh, kiwi řezy s pudinkem, kivi řezy, osvěžující citronové řezy, kiwi řezy recept, kiwi řezy s želé, pink jahodový řez recept, rezy s kiwi, vyborne kiwi řezy, ovocné kiwi řezy, kivi rez, kiwi řezy videorecept, ovocne rezy s kivi

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka hladká, voda, olej, kypřící prášek do pečiva, smetana ke šlehání, jogurt bílý, cukr vanilkový, kiwi, voda, pudink vanilkový, sirup kiwi, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu