Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kornoutky s bílkovou náplní

Křehké bílkové těsto plné ořechů, ze kterého, při troše zručnosti, vykouzlíte kornoutek. Plněný sladkým, zpravidla růžovým, sněhovým krémem a na závěr potažený čokoládovou polevou. Naprosté nebe v puse.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Annabel Annabel

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min Bez doby šlehání bílků nad párou

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, Bez doby šlehání bílků nad párou)

Suroviny pro 35 kusů

35kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 390 kJ /
2 961 kcal
Bílkoviny70,75 g
Tuky67,57 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,26 g
Sůl2,72 g
Sacharidy512,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 200 °C. Krok 2: Na přípravu těsta vyšleháme nejprve pevný sníh z bílků, cukru a špetkou soli. Krok 3: Poté do něj vmícháme ořechy a mouku. Krok 4: Z těsta pak na plech s pečicím papírem tvoříme kolečka/oválky o průměru cca 10 cm. Těsto můžeme roztírat kartou nebo tvarovat přes šablonu. Krok 5: Pečeme na 200 °C cca 5 minut, dorůžova.
Ještě horké na plechu stáčíme do kornoutků a necháme vychladnout. Krok 6: Na náplň vyšleháme ve vodní lázni bílky s cukrem do pevného sněhu, až se tvoří lesklé špičky. Přidáme džem a šleháme, dokud se sníh a džem dokonale nespojí. Krok 7: Kornoutky plníme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou a vršky potahujeme čokoládou. Krok 8: Nebo si jako náplň můžete připravit cukrárenskou náplň do indiánků.
Nejprve uvaříme cukrový rozvar, kdy na 100 g cukru nalejeme vodu tak, aby byla lehce nad cukr a za stálého míchání přivedeme k varu až k dosažení tahavé hmoty. Odstavíme z plotny. Krok 9: Následně z bílků, cukru, rozpuštěné kyseliny, marmelády a případně barviva vyšleháme tuhý sníh do kterého velmi pomalu a za stálého míchání přiléváme připravený horký rozvar.
Šleháme dokud směs nezhoustne.

Zveřejněno 9. 8. 2011

Poznámka autorky Annabel

- Šablonu na kornoutky si můžete snadno vyrobit doma z kusu tenčího linolea.

- Stáčení kornoutků je lepší dělat ve dvou, protože rychle chladnou a pokud se nechají v troubě tak se naopak rychle připékají. My je stáčíme na obyčejnou vařečku, ale v cukrářských potřebách se dají sehnat i speciální udělátka :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kornoutky s bílkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Y8R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kornoutky s bílkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Y8R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Mně to praská Kde udělali soudruzi z NDR chybu?
Prosím SOS;-(

Znám je a děláme je taky jen s karamelovou náplní a jsou výborné. Vždy děláme alespoň 2 dávky. :-)

Vynikající,jsou jak z cukrárny, mňam :yes:

Sodovka: Ano, podobné recepty tu jsou, ale na tento konkrétní se někdo ptal v diskusi, proto jsem ho přidala :-)
Jinak mockrát děkuji za chválu a za bodík, a také chválím manžela, za tu kovovou natáčku. Taková domácí udělátka jsou k nezaplacení :-)) :-)

Anabel, tvůj receptík si zaslouží 1 = precizně napsaný recept + fotopostup s podrobným postupem se jenom tak nevidí.:-)) Fakt, super.:yes: Já kornoutky, ale (z dortových oplatků) tvořím na kovové nátačce. Manžel mi z kovové nátačky na vlasy, vytvaroval kornoutek.;-) Tvůj recept ukládám i když podobný recept zde už je, ale mám pocit, že s jinou náplní. Posílám zasloužený bodík.:-K

Zrovna včera jsem přemýšlela,co s 10-ti bílky - nakonec z nich mám na svačinu omeletu - ale tento recept si ukládám - vypadá skvěle :yes:

:-K;-):-p :yes:

Bibinka: Mockrát děkuji :-)

Annabel, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo a našla jsi tady spousty inspirativních a dobrých receptů;-)

Děkuji :-)
K tomu fotopostupu - určitě přibude, na pečení se chystám hned jak budu mít trošku víc času, tak to pak rovnou zdokumentuji :-)

Zrovna tady bych tak ocenila fotopostup. Určitě je to vynikající;-) A vítej na Topreceptech!!;-):-K

Tématické fráze:
ořechové kornoutky z bílků, náplň do kornoutků, kornoutky, šablona na kornoutky, pečené kornoutky, kornoutky recept, sníh do kornoutků, oříškové kornoutky, orechove kornoutky pecene, recept na ořechové kornoutky pečené, cukroví kornoutky, domácí kornoutky, šablony na kornoutky, recept na kornoutky, bílkova náplň, ořechové kornoutky, kornoutky cukroví, ořechové kornoutky recept, cukrářské kornoutky, plněné kornoutky

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, ořechy vlašské, mouka hladká, sůl, bílek, cukr krupice, jahodová marmeláda, cukr krupice, bílek, cukr krupice, kyselina citronová, marmeláda, potravinářské barvivo, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu