Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo - okurkový salát

Bramborový salát připravený s okurkou, ředkvičkami, pažitkou a výraznou zálivkou lze podávat vlažný. Ale ještě lepší bude, když ho necháte chvíli odležet. Můžete ho servírovat jako přílohu k masu, ale dá se jíst i samotný. Je totiž opravdu chutný.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí brambor

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 089 kJ /
738 kcal
Bílkoviny18,85 g
Tuky3,97 g
Vláknina24,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 426 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy145,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout do vlažna, oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Přidáme k nim ředkvičky nakrájené na silnější plátky, okurku nastrouhanou na tenké plátky, cibuli a pažitku nasekanou na jemno. Krok 3: Zalijeme vyšlehanou zálivkou, promícháme a dáme proležet do lednice.

Zveřejněno 18. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo - okurkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8xK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo - okurkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8xK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

:-)<3:yes: znám ten salát z Rakouska i z tehdy NDR , každý jiný a oba mi chutnaly :-K

Veronika.Hrozna: Jasně, souhlasím, i když všude je něco, co stojí za to! ;-)

Dajda: Německou kuchyni nevydávat za Bavorskou ! Bavorsko je svou kuchyní vyhlášeno a nedá se porovnat se zbytkem!
V Bavorsku si dám kromě bramborového salátu všechno. Na mně je moc sladký!

magdalenka: Třeba mají čínského kuchaře! :-D:-D:-D

Dajda: moj znamy tvrdi, ze najlepsiu cinu varia v Poprade v slovenskej restauracii... :-D

Madula: Jó, to se říkávalo v dobách socialistických. Nevím, zda to platilo, spíše šlo o to, že český strávník, neuvyklý cestování a jinému jídelníčku než domácímu, se nad německým, pro něj dosud nepoznaným jídlem ošklíbal. Němci jsou výborní kuchaři a například bavorské pivnice nebo jejich vysokoškolské menzy nemají chybu. Že přidávají omáčku k řízkům nebo si dají k sulcu opečené brambory? Proč ne! Jiný kraj, jiný mrav. Léta jsme se ošklíbali nad Radlerem a teď se ovocná piva vaří i v Čechách a pijí se na hektolitry!

Jak myslíte, že se v českých domácnostech připravoval bramborový salát, když se Majolka® nevyráběla průmyslově? Se sladkokyselou zálivkou, do níž se přidával olej, Němci používají vývar. Zkuste a pak teprve kritizujte https://www.toprecepty.cz/recept/58934-retro-bramb...

casino: To znám. Jednou mi studentky na výletě do Florencie řekly, že nejlepší italskou kuchyni vaří v Praze! :-O:-O:-O

Madula:
No, poněkud mi připomínáte známé, když se po návratu z Itálie nechali slyšet: Ani picu tam neumijóóó!

Madula:
To s tebou souhlasím - s tím jídlem (saláty) v Němcích ;-),jen bych si je tam nedala a taky všeobecně se ví a mám vlastní zkušenosti s "kuchařským uměním" v této zemi.:-D:-*

Madula: Co je na tom špatného? V Německu Vám takový salát nabídne každá druhá restaurace. S podobnou zálivkou je salát mnohem zdravější než s tučnou majonézou - podobný dělávám ráda ke smaženému kapru na Vánoce. ;-)

Madula: :-D

NO nazdar, tak to bych do sebe nedostala!!! Hrozný!!! To raději nebudu nic jíst. :-((

Pěkný salátek:yes:

Andreo, ty máš dnes vařící den samých dobrot..teda, doufám, že jsem se nespletla!:-O:-)) Každopádně ode mne máš plus.;-):yes:

Něco podobného také dělávám, je to bašta. Ukládám a posílám bod..:yes::-)

:-p+3:yes:krásně odlehčený salát;-)Líbí se mi:yes:

Tématické fráze:
salat z brambor a okurky, bramborovo-okurkový salát, okurkový salát s bramborem, brambory se salátovou okurkou, bramborový salát se salátovou okurkou, salát z brambor a okurek, bramborovookurkový, bramborovookurkový salát, okurkový salát, salát brambory a okurka, bramborovookurkový salát recept, salat z brambor a salatove okurky, bramborový salat s okurkou, salát brambory na okurky, odlehčený bramb. saláty, rychly bramborovy salat s na okurky, okurkovy salat recept, okurkovy salat s bramborami, brambory s okurkou, okurka salát

Suroviny:
brambory, okurka salátová, ředkvičky, cibule, pažitka, vývar masový, ocet vinný, hořčice dijonská, sůl, cukr, pepř mletý

Přidat fotografie receptu