Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská z čerstvých rajčat

Rajská omáčka je milovaná i nenáviděná, ale pokud jste právě vy jejím milovníkem, vyzkoušejte ji podle tohoto receptu. Jsou v něm použita čerstvá rajčata a omáčka je díky nim opravdu poctivá. Nejlepší je podávaná s knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 032 kJ /
486 kcal
Bílkoviny12,78 g
Tuky13,17 g
Vláknina20,20 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy70,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Rajčata spaříme, aby nám šla dobře oloupat a nakrájíme je na drobné kostky. Krok 3: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli spolu s kořením, zaprášíme moukou, kterou zarestujeme. Krok 4: Přidáme pokrájená rajčata, chvíli podusíme, přidáme vývar a pozvolna vaříme asi 20 minut. Krok 5: Omáčku propasírujeme, osladíme, okyselíme a zjemníme smetanou.

TIP: Tipy, díky kterým bude vaše rajská dokonalá

Zveřejněno 30. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská z čerstvých rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kv1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská z čerstvých rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kv1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Moc dobrá rajská.

Překvapivě dobrá :-K

Výborná! Dělám s hovězím masem z kterého mám pak vývar a zaprašuju místo mouky kukuřičnou kaší a je to celkově jemnější :). Recept opravdu doporučuji všem :)

Výborná záležitost :):-!

Tak jsem teď dodělala rajskou a musím říct, že je luxusní, všem ohromně chutnala ;-), takže dávám bodík a zařazuji do oblíbených receptů :-D:-D

Zivocichacek 13. 9. 2011 14:36
Tak jsem skočil na zahradu a natrhal jich pár a udělal rajskou, pač už nevím co s něma. Tech salátu jsme už přežraný. Tento recept mi přijde nejbližší, tomu co dělala moje babička. Vždycky říkala, ze základ jsou dobra rajčata - ne ty krásně vypadající (vetšinou španělský) a bez chuti a vůně. Bez smetany a bez kořenové zeleniny - to se dela svíčková a ne rajská. Dochucovat skořicí, cukrem a citronem(octem). Chuť je už jen na vás, kolik a jak kvalitní tam toho všeho dáte. Po pár letech to pak bude hračka. Chce to trpělivost a nepodceňovat suroviny, pa.

Zdravím.

Omáčku jsem dnes vařila prvně v životě z rajských a povedla se naprosto skvěle... Dávám bodík a zařazuji si tento receptík ke svým oblíbeným a šup s ním do kuchařky...:-D
Akorát nebyla smetana,ale bylo to dobré i bez ní...

renat:
každej nemá čas patlal se s knedlíkama :-D

Rajská vypadá dobře.Ale co ty kupované knedlíky????;-(;-(

No počkám si až to uvaří mamka :-* a okoštuju. Je pravda, že z protlaku to není ončo, já mám výhodu, že můj přítel je kuchař :-p takže mi z práce donese origoš rajskou na zeleninovém základě (kořenová zelenina) :yes: a to je opravdu rozdíl :-p

Jasně, Marti, to určitě budu vařit, aspoň jednou bude pořádná rajská:-p

Jani, jen dělám to, co mi poručili v kuchařce :-)):-)). Je fakt, že jí nedělám moc hustou, tak mám procezeno razdva. Taky jsou ty rajčata hned rozvařený, takže ještě to pak navíc vařit 15 minut s moukou je trápení vitamínů, ale samozřejmě si to musíš ukuchtit podle svého, to je jasný :yes: Rajská je dobrá, úplně něco jiného než z protlaku, ale užiju si jí jen v létě a na zavařování takovou úrodu nemám :-(

Patricie, moc děkuji, recept mám uložený, takže i s tímhle komentářem. Takže to fakt vypadá jednoduše.:-)

Pro Janu Remkovou. Přidala jsem fotku zavař. rajčat. Velice jednoduché zavařování, malé dávám celé, větší překrojím, mírně osolím a přidám pár bobkových listů a nového koření.Když mám čas, rajčata loupám, ale není nutné, stejně se přepasírují.Zavařuji cca 20 minut.

Jo a alus.s naložených rajčat?:-O My jich v létě míváme fakt hodně, daří se jim na zahrádce, je tady někde recept?

Tématické fráze:
rajská omáčka z rajčat, rajska omacka z rajcat recept, rajská polévka z rajčat, rajčatová omáčka z čerstvých rajčat, zavařování rajčat, rajčatová polévka z čerstvých rajčat, recepty z rajcat, rajská polévka z rajčat recept, rajská omáčka s rajčat, rajčata zavařování, omáčka z čerstvých rajčat, polévka z čerstvých rajčat, jak se vaří rajská omáčka z rajčat, jak se vaří rajská polévka z rajčat, recept rajska polevka z rajcat, recept na rajskou omacku z rajcat, rajská omáčka recept z rajčat, recept na rajskou omáčku z čerstvých rajčat, omáčka z rajčat, rajčata recepty

Suroviny:
rajče, cibule, máslo, vývar masový, mouka hladká, smetana sladká, šťáva citronová, cukr, pepř, koření nové koření, koření hřebíček, bobkový list, tymián, skořice celá, sůl

Přidat fotografie receptu