Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ocásky pečené v kolalokově limonádě

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 485 kJ /
3 462 kcal
Bílkoviny280,65 g
Tuky212,62 g
Vláknina29,95 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,68 g
Sacharidy61,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Maso dobře osolíme a naložíme do máslem vymazaného pekáčku s kořenouvou zeleninou, kterou také dobře osolíme. Necháme odležet, třeba přes noc. Krok 2: Coca-colu smícháme s vínem, zavařeninou a vývarem a zahřejeme. Krok 3: Troubu rozpálíme na 220°C a vložíme do ní pekáček s masem a zeleninou. Když se maso zatáhne (asi 20-25 minut), přilijeme teplou tekutinu, přikryjeme a pečeme hodinu. Poté pečeme ještě stejně dlouhou dobu, tentokrát odkryté a při 170°C. Maso často přeléváme šťávou. Krok 4: Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Krok 5: Zeleninu s nálevem a výpekem rozmixujeme a necháme odpařit tak, aby z ní nebyla omáčka, ale spíš jakási hustá kašička, tzv. "omatlávka", kterou můžeme ještě dochutit solí, případně pepřem. Podáváme s chlebem a kyselou naloženou zeleninou.

Zveřejněno 23. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky pečené v kolalokově limonádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqMY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky pečené v kolalokově limonádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqMY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

to jsem opravdu ještě nejedla:-O

Já je ořežu a dělám z nich malé řízečky.Jsou strašně dobré,a šťavnaté.I moje maminka a ta už moc nemůže na (zoubky),je miluje.Jsou měkounký .A nebo je peču klasicky, jako maso.Ale tento recept zkusím.

Eliza: Eli, já to dělala ale podle tebe tak, jak jsem pochopila z popisu - tedy vymazala pekáč, zasypala zeleninou, nechala odstát a pak jsem nechala zatáhnout maso po všech stranách a atd tvůj postup:-O:-O

Laďko, jaktože máš tu omajdu tak tmavou? Možná to bude tím, žes to přdtím opekla, to maso...to jsem já nedělala, jen jsem to nechala v troubě bez tuku, jen se zeleninou a když maso zešedlo, zalila jsem nálevem..

Ivanko, děkuju:-K:-K, mám radost.:-)

Elizo já už to napsala pod jiný recept(závitky s kuřecího masa se šunkou, hermelínem a brusinkami), ty ocásky jsou exelentní, moji chlapi se olizovaly málem až za ušima.Měla jsem nádherné kousky. Ještě z nich mám odřezáno i na pár pěkných řízečků. Díky za báječný receptík, mám už ho uložený v oblíbených.

Jejdamane, Špagi, promiň...:-8já si opravdu nevšimla, jinak bych odpověděla, vždyť víš...:-K Jsem ráda, že chutnalo... A s těmi mužskými je to asi dost podobné, ten můj třeba nikdy neochutnal rajskou ode mě, protože mu nechutnala v jídelně... I když ji všichni chválí, jak ji umím vychutnat - on si dá chleba se salámem:-/ To samé bylo s koprovkou, pak ji omylem ochutnal - no a už ji baští...;-)
Tohle na coca-cole jedl, protože já to jednou měla v restauraci (byla to žebra) a zbylo, takže to dojídal, až měl boule za ušima a už mu to nevadí...
Děkuji za krásnou fotodokumentaci. Že je to bezva maso, co?

Koukám, že když jsem byla na dovče, tak se tu dělaly nějaké chvostíky:-D. To vyzerá na velkou dobrotu:-p:yes:

Eli, tak jsem dnes realizovala, sice jsi mi neodpověděla na můj dotaz, ale nevadí. Prostě jsem opekla ze všech stran a dusila... bylo to moc dobré. Muž, který jednoznačně prohlásil, že teda to jíst nebude (nemá rád tyhle kombinace, takže jsem mu to nevymlouvala)začal ochutnávat... prý to není tak špatný, jak si myslel :-D:-D:-D
Dala jsem fotky - i těch syrových chvostíků a pak hotového, klidně smaž

magdalenka:Magdi není to jen ten koneček zakroucený:-Dje to vyříznutý o kus výš,proto je tam ještě dost masíčka,teda pokud ho tam řezník nechá!!;-)většinou to už ten zakroucený koneček nemá,nevím jak bych to popsala,aby jsi věděla!;-):-Dtřeba to Eliz popíše lepší;-)

magdalenka: magdi, asi je to totéž, na té 3.fotce Eliz je to dobře vidět, takovéto kousky jsem si přinesla i já. Když tak bych tam přidala detail syrového. Jinak v Lídlu to měli pod názvem ocásek, ale taky se u nás používá chvostík, takže je to jen o názvu ;-);-)

Môžem sa spýtať, čo sa rozumie pod pojmom vepřový ocásek?
Ja som si myslela, že je to chvostík, pokračovanie chrbtice - to čo má prasa zakrútené, zopár stavcov obalených tukom a kožou, dáva sa to často do huspeniny.

Podařilo se mi sehnat včera v Lídlu 4 poslední ocásky, na vyzkoušení to stačí, takže dnes to večer naložím a ráno zrealizuju ;-);-);-)
Jen dotaz, opravdu žádná tekutina nebo rozpuštěný tuk na to naložení? Tu colu s vínem přidat hned pak k masu do trouby k pečení - já vím, že to tam tak píšeš, jen si to upřesňuju ;-);-):-D:-D

Děkuju za bodíky:-K - jen chci říct, že největší radost mám, když někdo něco z mé soukromé sbírky receptů uvaří a ozve se...

Elizo, velmi báječné zpracování ocásků - není ocásek jako ocásek:yes::-D

Tématické fráze:
vepřový ocásek, vepřový ocásek recept pečeně, pečený vepřový ocásek, veprový ocásek recepty, prasečí ocásky recepty, vepřový ocásek recept, pečené křížové kosti, prasečí ocasky, vepřový ocásek pečený, prasečí ocásek recept, pečené uzené ocásky, recept na praseci ocasky, pečený ocásek, křížové kosti pečené, prasečí ocásek, vepřová pečeně, veprove krizove kosti, praseci ocasky recept, recepty vepřový ocásek, pečené uzené vepřové ocásky

Suroviny:
ocas vepřový, cibule, mrkev, petržel, celer, coca cola, víno červené, vývar, zavařenina rybízová, sůl, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu