Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 192 kJ /
2 675 kcal
Bílkoviny24,79 g
Tuky202,76 g
Vláknina0,63 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 188 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy187,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šlehačku s cukrem zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme vanilkový extrakt. (Nebo lusk, který vyškrábeme a spolu s luskem dáme do ohřáté smetany a necháme 30 minut odležet. Poté vyndáme lusk a smetanu znovu ohřejeme a odstavíme). Krok 2: Do hrníčku dáme studenou vodu a dáme do ní želatinu. Necháme 5-10 minut stát. Pokud máme plátkovou želatinu, necháme ji nabobtnat v půl litru studené vody 5-10 minut a želatinu následně vyndáme a dáme do smetany. Krok 3: Vodu s želatinou pak nalijeme do smetany a asi 2 minuty mícháme. Směs nalijeme do misek a dáme chladit, alespoň 4 hodiny. Krok 4: Omáčka: Hnědý cukr se smetanou ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavíme a přidáme extrakt, skořici a necháme vychladnout. Vychladlou omáčkou pak poléváme vychladlou panna cottu.

Zveřejněno 24. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YV3K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YV3K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Lucik1986: Já formičku vždy lehounce vymažu buď máslem nebo kapkou oleje ;-) a když nechce ven tak kolem okrajů projedu nožem lehnouce

Lucik1986:Nejlepší je na chviličku ponořit až po okraj formičky do horké vody a pak to jde dobře vyklopit;-)

Mám prosbu :-) jak se Vám podaří dostat ji z formičky? mě se vždy přichytí a nejde vyndat :-)

Pája: Já to tam dávám najednou, ono tý smetany není moc a tak se to krásně rozpustí :-)

Pájo, já jsem to sice podle tohoto receptu nezkoušela, i když vypadá opravdu krásně.:-p:yes: Bude to asi taková slaďounká smetanová omáčka.

Ale s dovolením pošlu odkaz na karamel se smetanou, který je osvědčený a můžu ho doporučit, dělám ho i do zásoby.
http://www.toprecepty.cz/recept/15704-karamel/

:-))Krásné. Mám v plánu vyzkoušet. Jsem začátečník a ráda bych se zeptala: Na ten karamel bych hodila na pánev napřed zkaramelizovat ten cukr a pak možná trochu vody a pak až smetanu. Takhle už jsem karamel dělala. Ale myslím, že kdybych prostě jen ohřála smetanu s cukrem dohromady, budu z toho mít sladkou smetanu ne karamel. Ale možná myslím úplně špatně.:-S;-)Tak jestli máte s tím někdo zkušenosdti větší..opravte mě:-DJinak recept super!!:-p

Pěkné fotečky :yes:+

:-p:yes:

:yes::yes:

Kdo je na mléčné dezerty, tak tohle je Mňamka s velkým M.:yes:

Mňam:-8:yes::yes:

Děkuju vám :) :-K

pááni:-O:-O:-Odala bych si hned:-p:yes::yes::yes:
ta třetí fotka je úúúžasná:-K:-K:yes::-)

aadulko, máš to krásně naaranžované a je to určitě výborné:yes::-p+

nádhera:yes:

Tématické fráze:
panna cotta, panacota s želatinou v prášku, panna cotta s karamelem, recept na panna cottu, kokosová panacota, panna cotta s práškovou želatinou, panacota s práškovou želatinou, karamelova panacota, formičky na panna cotta, panna cotta recept, panna cotta prášková želatina, formičky na pana cotta, panna cotta želatina v prášku, kokosová panna cotta, smetanová panna cotta, panacota v prášku, panna cotta s želatinou v prášku, panna cotta s karamelem recept, recept na pana cottu, panna cotta v prášku

Suroviny:
šlehačka, cukr, lusk vanilkový, želatina prášková, voda, cukr hnědý, šlehačka, skořice mletá, extrakt vanilkový, borůvky, maliny, ostružiny, jahody

Přidat fotografie receptu