Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budete umět připravit chutně, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí ve vašem kuchařském repertoáru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 308 kJ / 5 093 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,31 g |
Tuky | 18,46 g |
Vláknina | 139,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 43,64 g |
Sůl | 108,01 g |
Sacharidy | 1 055,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na nálev svaříme v hrnci a necháme přikryté i s kořením odstát do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření.
Krok 2: Řepu omyjeme a ve vodě uvaříme i se slupkou do poloměkka.
Krok 3: Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme podle potřeby (kolečka, kostičky).
Krok 4: Nakrájenou řepu urovnáme do suchých vymytých sklenic.
Krok 5: Zalijeme přecezeným nálevem, okraje sklenic dobře otřeme, pak je zavíčkujeme čistými víčky a sterilujeme asi 20 minut.
Krok 6: Otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Zveřejněno 28. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8XRm
Moje poznámka
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8XRm
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 10 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 9 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 10 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Josef Maršálek ukázal, jak připravit luxusní trhanec: Voní rumem, jablky a potěší celou rodinu, říká slavný cukrář
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvoubarevná majonézová bábovka
Ala787 před 4 minutami
Kytičky s krémem
Neregistrovaný před 9 minutami
Mé nudličky do polévky
Neregistrovaný před 22 minutami
Pomazánka z krabích tyčinek 3
Neregistrovaný před 28 minutami
Brokolicová polévka II
Neregistrovaný před 43 minutami
Rybí filé s lečem
Neregistrovaný před 45 minutami
Letní kuba
Neregistrovaný před 51 minutami
Šunkofleky
Neregistrovaný před 54 minutami
Kuřecí plněné brynzou
Neregistrovaný před 59 minutami
Uzená kuřecí stehýnka na pórku
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
červená řepa nejlepší recepty,
lak na cervenou repu,
recept na nakládanou červenou řepu,
sterilizace červené řepy,
jak naložit červenou řepu,
zavařování červené řepy,
jak nakládat červenou řepu,
červená řepa zavařování,
nejlepši zavařena červena řepa,
nakladáme červenou řepu,
lák na řepu,
recept na nakladanou řepu,
červená řepa sterilizace,
zavařená červená řepa nejlepší recept,
zavarena cervena repa,
červená řepa zavařujeme,
sterilovaná červená řepa,
závaraná červená repa,
červená řepa zavařená,
nalozena cervena repa
Suroviny:
řepa červená,
ocet,
voda,
sůl,
cukr krupice,
anýz,
kmín celý,
fenykl
Komentáře (93)