Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džemy z hrušek

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 392 kJ /
3 440 kcal
Bílkoviny40,69 g
Tuky18,44 g
Vláknina198,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 184 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy678,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky zbavíme jaderníkov, umyjeme, podlejeme trochou vody (množstvo podľa šťavnatosti hrušiek), pridáme narezané citróny, klinčeky a celú škoricu a varíme, kým hrušky nezmäknú. Potom škoricu a citróny vyberieme, hrušky rozmixujeme. Krok 2: Masu si rozdelíme na polovice. Krok 3: Do jednej polovice pridáme na kocky narezané nektarinky a povaríme ešte 10 minút. Krok 4: Do druhej polovice pridáme černice a tiež ešte 10 minút povaríme. Krok 5: Potom vsypeme do oboch častí cukor (množstvo podľa sladkosti hrušiek a svojej chuti) a 2-3 minúty varíme. Krok 6: Džem zlejeme do fliaš, uzavrieme, otočíme dnom hore do vychladnutia.

Zveřejněno 11. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džemy z hrušek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Yk7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džemy z hrušek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Yk7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes::-p:-K

Tohle mi uteklo, takže ukládám, hrušek bude letos dost a změna je život :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Adelaide: Jikotka: Ďakujem za fotky aj komentáre ;-)

Tak jsem bodík přidala - sice neztuhla, ale úplně taky neteče - z chlebu s máslem neutekla a na koláče nebo speciálně do palačinek bude úplně naprosto vhodná :) a fotečky navíc :)

Tak jsem prubla základní recept :) jen hrušky + hřebíčky a skořice + citron a pak cukr.. a protože jsem to chtěla jen jednodruhové, tak aby byla trochu vyvoněná, tak navíc trošku mleté skořice.. je ve sklencích právě otočená, tak uvidím do rána, jak to dopadne - a hlavně, jestli pořádně zhoustne. (pak můžu dodat fotos a bodos :-)) )
Strom je obsypaný - posbírala jsem si ty měkké, sladší - než se to otrhá na kaléšky :)
(zavařené máme od loňska, o povidla se postará mamka - tak jsem nakoukla, co ještě vymýšlet dalšího..:-K do štrůdlu jsem je dnes namíchala se žňovkama:-D )

Terezko,dneska jsem udělala a musím říct že jsem nadšená :yes::yes::yes:,mám džem jenom hrušky a nektarinky,ale je výborný..dala jsem s dovolením fotky...

zizala: Jarka, samotný hruškový lekvár sa mi zdá trocha nevýrazný, tak ho väčšinou miešam. Veľmi dobrá je aj kombinácia s bazou. ;-)

Tak z hrušek jsem zatím dělala jen povidla, verze s ostružinami se mi líbí :yes:

to jsem nevěděla,že se ostružinám řeknou černice...;-)
marmoška je to určitě lahodná,černíc:-D mám plný mrazák...:yes::yes:

Hmm, zajímavé, já peču z hrušek povidla, ale to až dýl až z těch zimních, až změknou;-);-)

Anna Kocikova: Anička, netreba, ak robíš podľa môjho receptu, tak tam ani nijaký želírovací prípravok nemám. Ríbezle majú vysoký obsah pektínu, takže to krásne zhustne, nie je treba nijaké prípravky, sú zbytočné.

Terezko už jsem podle Tebe dělala rybízovou marmeládu a ta teda panečku je:-p:yes::yes::yes:Tohle je také zajímavý receptík:-p+1:yes:Jen takový dotaz-u rybízových marmelád nepoužívám žádný želírovací přípravek,tady také není třeba,je to dost husté:-?

Tématické fráze:
recepty z hrušek, hruškový džem, hrušky recepty, co z hrušek, hruškový džem recept, marmeláda z hrušek, hrušky džem, džem z nektarinek, recept na hruškový džem, hrušková marmeláda recept, hrušky recept, hrušková džem, marmeláda z hrušek recept, marmeláda z nektarinek, recept na hruškovou marmeladu, recept na marmeládu z hrušek, měkké hrušky, džem hruška, recept z hrušek, z hrušek

Suroviny:
hruška, nektarinky, ostružiny, citron, cukr, koření hřebíček, skořice celá

Přidat fotografie receptu