Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Péřová buchta

Načechrané světlé těsto přikrývající vrstvu pudinku, to je péřová buchta. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristickou vláčnost, kterou umocňuje ještě zakysaná smetana. Posypat můžete skořicí, nastrouhanou čokoládou nebo tyčinkou Margot.

Hodnocení receptu je 5,0 (80×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 182 kJ /
3 629 kcal
Bílkoviny92,04 g
Tuky149,48 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 924 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy475,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozpálíme na 250 °C. Krok 2: Všechny suroviny určené na těsto utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. I když se těsta zdá málo, stačí na velký, vyšší plech. Krok 3: Uvaříme pudink z litru mléka a dvou pudinků, který nalijeme ještě horký na syrové těsto. Krok 4: Těsto vložíme do předehřáté trouby a teplotu ihned stáhneme na 200 °C. Pečeme 15 minut, ale hlídáme. Každá trouba peče jinak. Krok 5: Vyndáme a IHNED na horkou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem (můžeme posypat jen skořicí).

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 11. 9. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Buchta od kamarádky Markétky Wozniakové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Péřová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7Bp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Péřová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7Bp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (115)

magdalenka: Můj recept je v podstatě stejný, ale - jak píšeš - chybí tam 100 ml vlažné vody. On se ten pudink propadne, i když se lije cik cak, ale nnetvoří na dně takovou souvislou vrstvu.

Dajda: Lenže v takej malej forme, ako to robia na videu, cik cak naliať puding sa nepodarí, preto sa prepadol. Plus mám dojem, že zo surovín na cesto vypadla tekutina - mlieko, alebo voda. Pečiem tento múčnik podľa jedného z podobných receptov.

ducklet: Zkuste nalít pudink na těsto cik cak, i když to není úplně snadné, je ho totiž hodně. Ale určitě zkuste, je to moc dobrý moučník. ;-)

ducklet: nehrabe...pozrela som si video - puding sa prepadol počas pečenia na dno...:-8

Ještě jsem nezvyzkoušela, budu experimentovat o víkendu, ale jednu věci mi hlava nebere.... Postup je, že světelé těsto dolů, na to nalít tmavý puding a pak zakysanku, ale když čumím na obrázek, tak je tmavý puding dole, světelé těsto uprostřed a zakysanka na svém místě :-) Hrabe mi? ;-)

je to vynikající moučník....strašně rychle vždy zmizí :yes: <3

:-K

wendy888: díky, u nás taky dlouho nevydrží :-D

dělala jsem vše podle návodu a buchta byla výborná vydržela sotva den :-Q moc děkuju za recept...:yes:

Zeptam se: do pudingu se nepridava cukr?Jen uvarit s mlekem?Dekuji

Katka: Já jsem nepřidávala, ale je to na každém, jestli si trochu dá :-)

ahoj přátelé receptu péřové buchty- kterou jsem vzhledem k tomu že jsem sama pekla v dortové formě z polovič. dávky kterou jsem ještě malinko ořezala a buchtu jsem pozvedla do vyššího levelu .bych byla konkrétnější ubrala jsem na mouce a dopnila jsem částečně vanil. pudink. a bramborovým škrobem oleje jsem také ubrala doplnila mlákem a kapkou rumu vejce jsem vyšlehala v páře a na pudink jsem ještě nakrájela banán a závěrem po upečení jsem do kysanky přidala pomeranč. džem ve kterém jsou kousky kandované kůru samozřejmě jsem nejdříve propojila,Třešničkou na dortu je amaretová posypka., už se moc těším až tu mňamku nakrojím -jenže je zatím horká

Tak a je upečeno.Až vyvhladne tak se do ní pustíme :-) jenom jsem dala místo skořicovýho cukru ( nemusíme skoř.cukr) nastrouhanou čokoládu. :-K

Jana: tak super, snad bude chutnat :-)

<3 už je v troubě, jen jsem přidala do těsta citronovou a pomerančovou kůru a kokos..nedávno jsem pekla dort do kterého jsem to takhle přidala a prakticky to nebylo cítit například po kokosu, ale krásně to doplnilo chutě, tak jsem zvědavá na tohle a už se moc těším
:yes:

Chutnala, ale nechápu, proč se pudink ještě peče. V troubě mě pudink vyběhl při pečení z plechu a pracně jsem čistila troubu. Nevím proč by neměl jít rozetřít na prochladlé. upečené těsto a pak zakysanky. Nezkoušel jste to někdo takto?

Marie: Dělá se to přesně takto,nikdy mi to nepřeteklo.Možná to chce dát na větší plech aby nebyla taková vrstva.Dávám potom na vychladlý -zakysanku,broskve ale super jsou i čerstvé jahody a navrch šlehačku, je luxusní:-)

Zobrazit 7 starších odpovědí

U nás vede na prvním místě, dělám ji často, doporučuji :yes:

Farářovy sny tak tomu říkám já:-K

Tématické fráze:
peřová buchta, péřová buchta s pudinkem, péřová buchta recept, dobrá buchta na víkend, buchta ze zakysanky, recept péřová buchta, buchta za studena, buchta, recept na perovou buchtu, rychlá dobrá buchta na plech, top recepty péřová buchta, studená buchta, buchta šup šup s pudinkem za studena, buchta na sobotu, dobrá buchta, rychlá buchta ze zakysanky, buchta ze zakysané smetany, buchta bez mléka, buchta recept, péřovábuchta

Suroviny:
olej, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový, smetana zakysaná, cukr skořice, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu