Péřová buchta
Načechrané světlé těsto přikrývající vrstvu pudinku, to je péřová buchta. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristickou vláčnost, kterou umocňuje ještě zakysaná smetana. Posypat můžete skořicí, nastrouhanou čokoládou nebo tyčinkou Margot.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 182 kJ / 3 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,04 g |
Tuky | 149,48 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 924 mg |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 475,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozpálíme na 250 °C.
Krok 2: Všechny suroviny určené na těsto utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. I když se těsta zdá málo, stačí na velký, vyšší plech.
Krok 3: Uvaříme pudink z litru mléka a dvou pudinků, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.
Krok 4: Těsto vložíme do předehřáté trouby a teplotu ihned stáhneme na 200 °C. Pečeme 15 minut, ale hlídáme. Každá trouba peče jinak.
Krok 5: Vyndáme a IHNED na horkou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem (můžeme posypat jen skořicí).
Zveřejněno 11. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Péřová buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Bp
Moje poznámka
Péřová buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Bp
Nejnovější recepty
Tartaletky s jahodovým pudinkem
Přidáno před 53 minutami
Malé jahodové dortíky
Přidáno před 59 minutami
Košíčky se zakysanou smetanou a jahodou
Přidáno před 1 hodinou
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 23 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Otestovali jsme, jak se doma dělají konfitované žloutky: Postup je snadný a výsledek uchvátí krémovou konzistencí
Jak na netradiční „plátkový smažák“ z horkovzdušné fritézy: Snadno se dělá a se šunkou chutná fantasticky
Usmažte si koblížky z tvarohu: Jsou nádherně vláčné, dokonale nadýchané a lehoučké, hotové jsou za chvíli
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bratislavská buchta
Neregistrovaný před 2 minutami
Krupicová kaše
Neregistrovaný před 4 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Neregistrovaný před 9 minutami
Košíčky se zakysanou smetanou a jahodou
Neregistrovaný před 13 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 21 minutami
Zapečené vepřové plátky
Stepana před 27 minutami
Gnocchi s rukolou, kuřecím masem a rajčátky
Neregistrovaný před 28 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Neregistrovaný před 28 minutami
Moje sněhové pusinky
Neregistrovaný před 32 minutami
Tématické fráze:
peřová buchta,
péřová buchta s pudinkem,
péřová buchta recept,
dobrá buchta na víkend,
buchta ze zakysanky,
recept péřová buchta,
buchta za studena,
buchta,
recept na perovou buchtu,
rychlá dobrá buchta na plech,
top recepty péřová buchta,
studená buchta,
buchta šup šup s pudinkem za studena,
buchta na sobotu,
dobrá buchta,
rychlá buchta ze zakysanky,
buchta ze zakysané smetany,
buchta bez mléka,
buchta recept,
péřovábuchta
Suroviny:
olej,
vejce,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
mléko,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
cukr skořice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (115)