Péřová buchta
Načechrané světlé těsto přikrývající vrstvu pudinku, to je péřová buchta. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristickou vláčnost, kterou umocňuje ještě zakysaná smetana. Posypat můžete skořicí, nastrouhanou čokoládou nebo tyčinkou Margot.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 182 kJ / 3 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,04 g |
Tuky | 149,48 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 924 mg |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 475,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozpálíme na 250 °C.
Krok 2: Všechny suroviny určené na těsto utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. I když se těsta zdá málo, stačí na velký, vyšší plech.
Krok 3: Uvaříme pudink z litru mléka a dvou pudinků, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.
Krok 4: Těsto vložíme do předehřáté trouby a teplotu ihned stáhneme na 200 °C. Pečeme 15 minut, ale hlídáme. Každá trouba peče jinak.
Krok 5: Vyndáme a IHNED na horkou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem (můžeme posypat jen skořicí).
Zveřejněno 11. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Péřová buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Bp
Moje poznámka
Péřová buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Bp
Nejnovější recepty
Krůtí polévka s vaječným svítkem
Přidáno před 39 minutami
Pomazánka z květáku a kořenové zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Pečené tyčinky k vínu nebo pivu
Přidáno před 1 hodinou
Tartaletky s jahodovým pudinkem
Přidáno před 3 hodinami
Malé jahodové dortíky
Přidáno před 3 hodinami
Košíčky se zakysanou smetanou a jahodou
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Otestovali jsme, jak se doma dělají konfitované žloutky: Postup je snadný a výsledek uchvátí krémovou konzistencí
Jak na netradiční „plátkový smažák“ z horkovzdušné fritézy: Snadno se dělá a se šunkou chutná fantasticky
Usmažte si koblížky z tvarohu: Jsou nádherně vláčné, dokonale nadýchané a lehoučké, hotové jsou za chvíli
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka
Neregistrovaný před 1 minutou
Rychlý oběd nebo večeře (aneb co se zbylou rýží)
Neregistrovaný před 6 minutami
Pečené tyčinky k vínu nebo pivu
Neregistrovaný před 8 minutami
Litý perník
Neregistrovaný před 11 minutami
Chilli con carne
Neregistrovaný před 13 minutami
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
Neregistrovaný před 14 minutami
Rychlá pomazánka
Neregistrovaný před 17 minutami
Citronová bábovka
Neregistrovaný před 17 minutami
Pomazánka z květáku a kořenové zeleniny
Neregistrovaný před 17 minutami
Domácí langoše
Neregistrovaný před 18 minutami
Tématické fráze:
peřová buchta,
péřová buchta s pudinkem,
péřová buchta recept,
dobrá buchta na víkend,
buchta ze zakysanky,
recept péřová buchta,
buchta za studena,
buchta,
recept na perovou buchtu,
rychlá dobrá buchta na plech,
top recepty péřová buchta,
studená buchta,
buchta šup šup s pudinkem za studena,
buchta na sobotu,
dobrá buchta,
rychlá buchta ze zakysanky,
buchta ze zakysané smetany,
buchta bez mléka,
buchta recept,
péřovábuchta
Suroviny:
olej,
vejce,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
mléko,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
cukr skořice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (115)