Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňské (nebo hovězí) ragú v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy dělané v

dělané v

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 341 kJ /
2 233 kcal
Bílkoviny247,27 g
Tuky112,31 g
Vláknina10,67 g
Cholesterol 554 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,00 g
Sacharidy24,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V papiňáku osmažíme slaninu, k ní přidáme sádlo a na to dáme osmažit cibulku pokrájenou nadrobno. Krok 2: Pak přidáme maso nakrájené na větší kostky, necháme je osmažit až se maso zatáhne, dáme mletou papriku, pak přidáme ostatní koření, víno, papriky na proužky, česnek, rajčatové pyré, osolíme, zalijeme vodou, papiňák zavřeme a maso necháme dusit. Pokud je maso koňské, tak dusíme o něco déle, než hovězí. Krok 3: Papiňák otevřeme, a ragů dochutíme, dosolíme a můžeme ho zahustit, buď chlebem, nebo solamylem, který rozpustíme ve vodě a ještě povaříme.

Zveřejněno 23. 9. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Ragů dělávám i z jiných mas, tentokrát jsem použila poslední balíček koňského masa z mrazáku. Ragú dělám léta a někdy ještě přidávám s obměnou smetanu. Podávala jsem s knedlíkem, ale dají se použít i jiné přílohy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňské (nebo hovězí) ragú v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMO7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňské (nebo hovězí) ragú v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMO7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

sakuchi393:srnčí, vepřové, telecí? Všechno jsou krásná zvířata ;-);-);-)

sakuchi393 12. 6. 2012 15:21
ele nevím jak vy ale osobně bych koňské maso nedala do pusy!! S koňma pracuju už několik let a kolikrát mám pocit že to já jsem pitomec a ten kůň je Inteligentní. Jsou to nádherná, chytrá a přítulná zvířata která nám umí pomoct i jinak než jako obživa

Koňské maso je dietní a v některých zemích se jí hodně často. Narazila jsem na něj třeba v Itálii. Určitě to bude bašta. :yes:

:-pnádherné žravé jen mi ukápla slina+1:yes::yes:

Bibi, u nás o koninu nezavadím, jen sem tam snad v Makru, ale to je od nás daleko. Dávám ti velký plus za odvahu:-D, ty víš proč, že?;-) Já bych si tvůj guláš z fleku naložila a talíř vylízala:-p:yes:

Bibinko moc povedené jídlo:yes:A ta šťávička vypadá báječně:-p+12:yes:Teda koninu jsem jedla už hrozně dávno.V obchodě někdy mívají,ale je to hned pryč:-/Když jsem byla prcek,tak toho byly plné masny.Babička z koniny vařívala hodně často:-*kde jsou ty doby:-):-8Mňam;-)

Taky souhlasím s uzenou paprikou,ta dá všemu zajímavý šmak :-p

:-p:-):yes::yes:

;-);-);-):-KBibinka:

drahulin:Takhle má vypadat komentář, pokud někdo raději hovězí než koňské;-):-K

Bibinko foto vypadá nádherně.:yes:Já bych zvolila osobně to hovězí.

rebeka: rebíčku, s uzenou paprikou to bude ještě o fous lepší, mňam:-p:yes:

Colombo65:Colombo, ze zadního-dopsala jsem to a díky:yes:

Malá poznámka: koňské maso je velmi obecný pojem - zadní, přední, kližka nebo krk.;-);-);-)

Právě jsem měla buřt guláš z koňského salámu, bylo to ňamkové:-K:-K:yes:

Nádhera - konina je lahůdka ;-);-);-)

Bibinko, recept se mi líbí a já si to udělám v PH a dám trochu uzené papriky..koňa nemám, půjdu pěšky:-8:-D:-D udělám z kližky..tak..a je to:-p:-D:yes:
ode mě další bodík:-K

Komentáre ohľadom používania alebo nepoužívania konského mäsa tu nepatria a dovolila som si ich presunúť do diskusie.
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=1683

bibinko, dát tam třeba kuřecí masíčko, řeknu jen: musí to být ale lahoda:yes::yes::yes:

Bibi,paráda:-p+:yes:ale my raději z jiného masa:-DTy vždycky vykouzlíš dobré jídlo;-)

Bibinka, pekný recept, pripomenula si mi, aby som kúpila koninu, už dlho sme ju nemali. :yes::yes::yes:;-)

Bibi,musím se smát dopředu a určitě budeš vědět čemu ;-);-):-D:-D (komentíkům za chudáčky koníčky;-(). Recept se mi moc líbí. U nás otevřeli nové řeznictví a nazvali to jako speciality mas a směsí, tak tam mrknu, udělala bych asi radost tátovi, pořad vzdychá, jaký kdysi měli koňské guláše, salámy... už jsem oběhla spustu, ale nic mu nechutná jako kdysi....
Takže, receptík i fotka přímo žravé :-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí ragů, koňské maso recepty, hovězí krk v papiňáku, konský guláš, ragú z hovězího krku, koňské zadní, recepty, naložila koňský guláš, jedla jsem koňský salám, konský guláš v papináku, hovězí v papiňáku, koňské maso na víně, hovězí na víně v papinaku, papiňák recepty, recepty z papiňáku, vino v papinaku, konske zadni, hovězí ragů recept, hovezi zadni v papinaku, buřtguláš z koňskeho salámu, ragu z koňského masa

Suroviny:
kýta koňská, slanina, cibule, česnek, paprika, pepř, koření nové koření, bobkový list, víno červené, paprika sušená sladká, pyré rajčatové, sádlo, sůl, chléb, voda

Přidat fotografie receptu