Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské řepáky

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kvetina

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 249 kJ /
3 167 kcal
Bílkoviny79,56 g
Tuky105,46 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 736 mg
Sodík 310 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy465,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, rozpuštěné máslo, sůl, kvásek a zbytek mléka a zaděláme hladké těsto, které se nelepí na stěny. Necháme v teple vykynout. Krok 2: Mezitím si uvaříme ve vodě řepu doměkka a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Mák umeleme a spaříme horkou vodou. Řepu smícháme s mákem a skořicí. Krok 3: Vykynuté těsto dáme na vál vyválíme, nakrájíme na čtverečky, poklademe nádivkou a zabalíme. Pokládáme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut.

Zveřejněno 1. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské řepáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qM7y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské řepáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qM7y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Jana: A odkud jste? Přijeďte k Ml.Boleslavi, řepa je na polích v haldách! Tak šup šup, než to odvezou do cukrovaru!:-)

kvetino - jsou móóóc dobré :-D:yes: už jsem je nedělala velmi dlouho, nemám také řepu - u nás se jim říká řepánky a do nádivky dávám i trochu medu

kvetina::-Otady v okolí mají na polích jen řepku a kukuřici, občas obilí. Tak holt mám smůlu a nikdy neochutnám řepánky;-( A tak krásně vypadají, ach jo.

rebeka: často to peče savli, mrkni k podobným ;-), jsou výborné

mamkapavla:tak klasické buchty s řepou..to tedy neznám...

Cukrovka je cukrová řepa z které se vyrábí cukr.

Tento recept mi připadá jako klasické buchty akorát pod jiným názvem
;-):-K

co je to cukrovka?

Jana:jedině na poli

To bych hrozně ráda zkusila, ale nevím kde vzít řepu cukrovku :-S

hmm, zajímavé těsto..to vůbec neznám:-O
ale vypadá to velmi jedle a máš je moooc hezké..řepáky:-D:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
staročeské řepánky, babiččiny řepánky, řepák, řepáky buchty, řepánky, buchty řepáky, třepáky, staroceske recepty, kolínské řepánky, staročesky medovník recept, recept na staročeské řepánky, buchty řepánky, buchty řepáky recept, řepánky recept, řepák elektrický, buchta repak, bramborové třepáky, kolace repaky, řepánky staročeské, buchty-řepáky

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr krupice, vejce, mléko, droždí, sůl, cukrovka, mák, skořice, voda

Přidat fotografie receptu