Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Autentické špagety carbonara podle Emanuela

Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou použité suroviny. Kvalitní a poctivé ingredience, žádné náhražky, vytvoří tu báječnou chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (78×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 233 kJ /
1 012 kcal
Bílkoviny81,94 g
Tuky73,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 3,10 g
Sůl5,90 g
Sacharidy6,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava. Krok 2: Mezitím přivedeme k varu vodu na špagety, dobře ji osolíme a když začne vřít, špagety do ní vsypeme. Krok 3: V misce rozšleháme žloutky s jemně strouhaným pecorinem, pepřem a malým množstvím soli. Povolíme několika lžícemi vody z těstovin. Krok 4: Na skus uvařené špagety vybereme z vody a vhodíme do pánve s vyškvařenou slaninou. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla, vzápětí vlijeme vaječno-sýrovou hmotu a rychle, ale opatrně vše promícháme, až směs zatuhne. Krok 5: Ihned servírujeme, případně posypané trochou pecorina (nemusí již být).

TIP: Doporučené skladování vajec

Zveřejněno 2. 10. 2011

Poznámka autorky Eliza

Podle pořadu S Italem v kuchyni.

Vím, že podobné recepty tu již máme, ale tento italský zatím chybí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Autentické špagety carbonara podle Emanuela

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5Zv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Autentické špagety carbonara podle Emanuela

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5Zv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Vynikající, doma je milujeme :-)

:-)<3:yes::yes: skvělé :-K

Výborné. Díky

Moc dobré, opavdu souhra chutí, to pecorino tam moc nevyčnívá, toho jsem se trošku bála, syn ho nemusí. Akorát jsem barbar, který nemusí těstoviny na skus, nevím proč:-).

Skvělý a opravdu oroginální italský recept, tak jak jsem jej poznal v zemi původu..:yes:

Výborné ! Přidala jsem jen při restování slaniny česnek a moc jsme si pochutnali ! Výborné :-8

Zkousela jsem je dnes poprve, je to rychle a hlavne vynikajici....:-)):yes::yes::yes::yes:

"...vše promícháme, až směs zatuhne."
No, pokud směs zatuhne, tak je něco blbě:-!

Super:yes:

:yes:Bravo.Přesně takhle je dělám já a jsou fakt výborné.Žádná smetana, nebo nedej bože eidam....:-S.

Karolína Toušková 16. 4. 2014 15:17
Dnes je mám v merku, tak držte palečky, aby se povedly. Je to tak jednoduché a ještě mě nikdy nenapadlo si je udělat :-)) Nicméně zkusím ještě posypat čerstvou petrželkou :-K

Alena: Děkuji Vám i všem předchozím kladně hodnotícím. Jsem ráda, že se podle mých receptů zde dobře vaří, o to jde. Protože já jsem takový snaživý amatér, který své úspěchy v kuchyni rozdává dál, a vždycky jím budu...:yes: Konkrétně tento recept jsem do puntíku obšlehla z pořadu "S Italem v kuchyni"..
Bodů se vzdávám a přeposílám je italským autorům...:-K;-)

Eliza: Elizo, moc díky za tento recept, dnes jsme si moc pochutnali. Vaše recepty jsou mi často předlouhou a ani dnes nezklamaly ! :-K Díky!

miluji špagety a tyto patří mezi moje oblíbené..:-p:-p:-p:yes:

Ještě jsem nevyzkoušela, ale už se mi sbíhají sliny. Pancetta je dost drahá a anglická nebývá vždy kvalitní, ale už mám vyzkoušenou prodejnu, kde mají výborný a i skoro libový staročeský špek, tak ho použiju. Dávám za jedna.

:-8dík..určite budú pribúdať;-)

Moc všem děkuji za pochvaly.:-K
Ivanko, ani netušíš, jak miluju Tvoje fotografie - hlavně ty pod mými recepty ;-)....Je to vždycky pohlazení a tím, že se vracíš k mým vložeým receptům, vyjadřuješ důvěru a já Ti za ni moc děkuju. Těším se na další Tvoje obrázky...:yes::-K

Eli,nemám to zďaleka také profesionálne ako ty:-8 a dala som celé vajcia,čo asi neni správne,ale páčilo sa mi,že tam neišla podľa tohto receptu tá smotana...musím povedať,že takéto špagety som robila prvý raz,ale boli geniálne:-p:-*:yes:aj keď nevyzerajú:-D

jistě dobré, a lehké( na žaludek):yes:

V pátek tento skvost jednoduchého, rychlého a velmi chutného vaření (jak jinak, když od Itala:-*:-K) u nás k obědu. A málem bylo málo:-D:-D:-D

Špagety doporučuji ještě vylepšit tím, že budou vyrobené podomácku. Je to jednoduché a rychlé. Tady je videorecept na jejich výrobu: http://www.honzikovo.info/video-recept-na-domaci-s... :-)

krásný recept,jen mi tam chybí petžel aby to bylo dokonalé ;)

Kacka&Karel 29. 6. 2012 14:47
Výborné, takhle jsme si dlouho nepochutnali. Vřele doporučujeme! mnam! :-)

Zrovna nedávno jsem si o víkendu uvařila špagety carbonara přesně jak Eliza- dle Itala , jak mu láskyplně říkám a jsou výborné , v jednoduchosti je krása.
Elize letí bod za zveřejnění a krásné fotky :yes:

Eliza::-D:-D ne, opravdu do tohoto skvostu bych si kurkumu ani kari nedovolila dát:-8 sama jsem byla překvapená tou barvou, až jsem si říkala, jestli jsem něco ( opět :-8 ) nezmastila:-D:-D
a představ si, ta vajíčka nebyla ani domácí:-O tak nevím, jak to, že to je takové;-)
ale byly skvělé.. mňam:-p:yes:

Děkuji všem za komentáře, ačkoli recept není přímo můj a ani takovým nemůže být.
Rebuš, ty jsi ty špagety vařila s kurkumou nebo s kari, ne...? Ovšem jestli je ta překrásná barva pouze zásluhou žloutků, tak ode mě pozdravuj svoje spokojené slepičky...jsou pěkně rozmazlené..;-):yes::-D Ještě zlaté skořápky a na rukou je chovej...:-)

El, děkuji ti za skvělý oběd:-p:yes::-)
posílám ti bodík a obrázky:-K

úžasná dobrota, neznám lepší špagety!:-D

určitě stojí za vyzkoušení :)) pěkný recept a opět dokonalá fotečka,není co dodat :)) :-K:yes::yes::yes:

Vypadá to moc dobře, ale bojím se těch žloutků, když se tepelně nezpracovávají...

Miluju tenhle recept...

Ladi, tak to musel být otřesný zážitek... Doufám, že si spravíš chuť tímto receptem...;-):-)

S tímhle receptem, mám také zkušenost v jedné zdejší hospůdce, kam teda již nejdu - nejenže ty to špagety byly pod názvem carbonara přelité kečupem :-O:-O, to bych sice s kritikou kuchaře třeba i snědla (měla jsem hlad), ale slovo skus nebylo zřejmě ve slovníku šéfkuchaře, protože to prostě byla ulepená špagetová koule v kečupu:-//. Takže jsem se šla najíst jinam a tuto hospodu vypustila, pokud tam bude stejný personál....
Jinak Eli, samozřejmě :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Neznám lepší špagety a hrozně mě rozčiluje, jak do nich všude cpou smetanu. Díky za osvětu, Emanueli, Elizo :yes::-K.

:yes::-K:-)

Bahulo a Senky - moc děkuji. Je to bašta, kolikrát člověka napadne...co si víc přát...:-K

chocolate: No, ne že bych o tom někdy nesnila, ale nemám na to peníze ani odvahu... Já už jsem si sestavila tolik meníček, v duchu jsem otvírala toustový, polévkový, palačinkový, steakový bar...atd.. Jsem ve věku, kdy si moje máma zřídila zahradní restauraci s domácí kuchyní - přesně takovou, která je teď v kurzu... Byla úspěšná, lidé na ni vzpomínají, ale fungovala šest let a dojela na nepřízeň okolí..
Mám práci, která mě baví, tak to zas tolik neřeším. Zůstává to mým koníčkem...

Eliza:Špagety dělám naprosto stejně, recept kdysi vyšel v časopisu Žena a život. Taky už jsem se dívala, že v takové úpravě zde ještě nejsou. Jsou výborné a máš krásné fotečky:yes:+5

carbonara:-* moje láska:-8;-):yes:

Eliza:A vidíš, už jsem zblblá a přitom jsem poctivě četla, jenže já čtu všechny nové a až pak reaguju:-8.Vím, že hodně kuchařů to povoluje smetanou.
Eli, ty bys měla mít nějaké příjemné bistro ve francouzském stylu, možná i literární kavárnu...úplně mi to k tobě pasuje;-):-K.

Čokoládko, děkuju za milý komentář, ale píšu to v receptu, to s tou vodou z těstovin - taky to tak i dělám. Je to potom hlaďounké, jako na fotce...
O těch "znalcích" si také iluze nedělám, ono jedna věc je kecat a kritizovat a druhá věc vařit a makat... Navíc jsem odchovaná v napůl hospodské rodině a od patnácti jsem procházela provozem, tak vím, o čem ta dřina je...

Eliza:Já si myslím, že recept je skvělý.Jen jsem kdesi vyčetla, že je dobré přidat lžíci vody po vaření těstovin, omáčka je pak hlaďoučká-i když omáčka je tu hloupý výraz.Nám to tak chutnalo.
Eliz:-K:yes:.
Novodobých znalců a milovníků Pohlreicha a Ridiho se neboj, dle mého toho ti "znalci a puristé" zas tak moc nenavařili..;-)

Hoši, děkuju za komentáře.:-K:-K Je to staré, ale protože tu recept chyběl a já ho dělala k večeři, tak jsem se ho odvážila vložit... Po letech, co ho realizuji - dřív jsem se bála těch novopečených znalců italské kuchyně ;-):no:, aby mi nevynadali. Ale mám ho posvěcený v televizi, tak snad projde..;-):-D

... tutto bene ;-);-);-):-K

Když jsou tam samé dobré suroviny, tak i výsledek musí být suprový. Na fotky se srdce směje. ;-):yes:

Tématické fráze:
špagety carbonara s italem v kuchyni, špagety carbonara, špagety carbonara recept, spageti carbonara od itala v kuchyni, spagety carbonara pohlreich, s italem v kuchyni spagety carbonara, s italem v kuchyni recepty špagety, špagety podle pohlreicha, těstoviny carbonara pohlreich, emanuel ridi recepty, emanuel ridi, špagety carbonara-emanuel ridi, recepty emanuela ridiho, carbonara recept, omáčka na špagety carbonara, s italem v kuchyni carbonara, spagety carbonara video, omáčka carbonara, recept spagety carbonara, recept na špagety carbonara

Suroviny:
těstoviny špagety, pancetta, žloutek, pecorino, olej olivový, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu