Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolice a květák ve sladkokyselé smetanové omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 545 kJ /
2 281 kcal
Bílkoviny134,13 g
Tuky102,14 g
Vláknina59,40 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 4,31 g
Sůl10,44 g
Sacharidy176,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu zpěníme máslo, zasypeme moukou a usmažíme zlatavou jíšku. Zalijeme ji mlékem a smetanou a za občasného prošlehání vaříme na mírné teplotě 15 minut. Přidáme vegetu a sůl a květák, nakrájený na menší kousky. Krok 2: Vaříme pět minut a přidáme malé kousky brokolice, cukr a ocet. Jakmile brokolice změkne (cca 4 minuty) na skus, omáčku sejmeme z plotny a dochutíme. Krok 3: Vajíčka uvaříme na hniličku (4 minuty od začátku varu a prudce zchladit) a brambory doměkka. Hotové sypeme petrželkou.

Zveřejněno 5. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolice a květák ve sladkokyselé smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zmzg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolice a květák ve sladkokyselé smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zmzg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Bylo to super, měli jsme to pár týdnů zpátky, jen jsem zapomněla napsat komentář. Vajíčka jsem uvařila natvrdo:-K

Velmi pěkné a ta ztracená vejce, jsou výstavní ;-);-);-):-K

Pěkný receptík:yes:Já bych si ještě přidala trošku kopru:-8:-p+12:yes:

Jiřička 6. 10. 2011 09:03
Škoda včera jsem zpracovala brokolici, ale hned při nejbližší příležitosti koupím novou a vyzkouším. Recept se mi moc líbí a sladkokyselé omáčky mám moc ráda. Děkuji.

Brokolici mám v ledničce, květák jsem náhodou koupila ráno v trhu, tak bych to mohla zkusit, smažený už nám leze krkem. A udělám to ála Rebí - uvařím zeleninu zvlášť, ať máme dobrej vývar do nadcházejících chladnějších dní ... ;-)

Rebi:yes::yes:, jsi mazaná...;-):-D

:yes: +10

:-p;-):yes:+

Eliza:děkuji..receptík se mi líbí, pokud budu realizovat, asi uvařím zvlášť..a z vývaru bude polívečka..to jsem ale chytrá,coo:-?:-D:-D:-D

Děkuji za komentáře :-K.
Rebí, dala jsem je syrové, jak je psáno výše, ale je samozřejmě možné je uvařit zvlášť a vmíchat do hotové omáčky. Je to jistota, že budou akorát.
Andri, vařím ve skořápce, užší špičku odkrojím a vyloupnu lžící. Zastřená vejce dávám spíš do polévky nebo na toustík... Ale určitě by to šlo, jen trochu pracnější.

Eli, ta vejce vaříš ve skořápce a loupeš nebo jako zastřená ( ztracená) ?

To musí být dobrééééé!:-p:-p:yes:

Za zeleninku já bych se bila, v tvém podání ještě víc:yes:

rebeka: Rebí, přečti postup znova, obojí se vaří na skus, květák déle než brokolice;-).

Elí, jednoduché, zdravé a jistě dobré jídlo, které znám, jen s jedním druhem košťálovin. Dávám ti 4.bod

:yes::yes::yes:to vypadá úžasně ;-)ukládám do oblíbených :-K

sympaticky vypadající receptík:-) vajíčka na hniličku..ty miluju:yes::yes:
Eli, pochopila jsem dobře, že se květák i brokolice dávají do bešamelu syrové:-?

Společně dělám také - nejraději na páře a jen polité máslem, ale se smetanou jsem nevařila, takže bude obměna :-p:-p:yes::yes:
Teď jsem si pořádně prohlédla receptík, to vejce na hniličku je supér nápad :yes::yes:

Jo, v bešamelové omáčce mám květák nebo brokolici (a může být i obojí) ráda:yes:+1

Tématické fráze:
brokolice recepty, květák a brokolice, květák a brokolice recepty, recepty z brokolice, brokolice a květák, recepty z květáku a brokolice, recepty z květáku, recepty květák a brokolice, brokolice ve smetanové omáčce, květák recepty, brokolice recept, květak brokolice, brokolice smetana maslo, brokolice maslo smetana, květák v omáčce, omáčky recepty, květák recept, brokolice květák, květák, brokolice recepty, květák brokolice recept

Suroviny:
květák, brokolice, máslo, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, vegeta, cukr, ocet, sůl, vejce, brambory

Přidat fotografie receptu