Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest se sýrovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 195 kJ /
1 242 kcal
Bílkoviny61,04 g
Tuky32,95 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 761 mg
Sodík 413 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy172,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest si od hlavičky oškrábeme a odstraníme dřevnaté konce. Krok 2: Dáme vařit na cca 15 min do vody se solí, špetkou cukru a kapkou citrónové šťávy. Krok 3: Mezitím si připravíme omáčku. Krok 4: Na pánvi necháme vyškvařit na drobno nakrájenou slaninu, přidáme malý kousek másla a pórek a cca 5 min. opékáme. Krok 5: Poté vlijeme smetanu, přidáme nastrouhaný uzený sýr a špetku muškátového oříšku. Necháme sýr rozpustit a prohřejeme. Krok 6: Nakonec vmícháme žloutek a petrželku a odstavíme ze zdroje tepla, aby se omáčka nesrazila. Krok 7: Palačinky poklademe chřestem, zalijeme omáčkou a svineme.

Zveřejněno 25. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest se sýrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N5XD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest se sýrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N5XD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Bahula:Evičko děkuji:-K:-8. Já ho mám moc ráda a chci ještě letos vyzkoušet i černý kořen, začíná mu teď sezóna, ale zatím jsem na něj nenarazila;-)

:-p:yes:+ Letos jsem přišla chřestu na chuť, je velmi dobrý, sice hodně drahý a málokdy k sehnání:-*

Děkuji vám všem mnohokráte za hodnocení receptu:-K:-8

maiva:, xanny:, Simona Kucerova: Moc vám všem děkuji:-K:-8

Andrejko, zase jsi vykouzlila dobrotu:-p+:yes::yes:

Tak to můžu taky!!!:-p;-)Jééé to je dobrůtka;-):yes::yes:+1

Pavla :Pavli, díky za podporu. Alespoň někdo z neristrovaných, kdo umí něco pochválit a ne jen hledat témata k nepatřičné diskuzi. Díky a jsem ráda, že se vám recepty líbí:-K;-)

Jsem sice po obědě, ale hned bych si dala :-p:yes::yes:

1974andrea: jak nechtěla vařit?:-! Neexistuje:-! Já jsem na vašich receptech závislá :-D:-D. Vaříte dle mého gusta, tak se vždycky už od rána těším, co zase v poledne přihodíte :-) Budu mít absťák, jestli přestanete :-D
Jo, a na chřipajznu se vybodněte, to není dobrá kámoška:-D. Vemte na ni česnek, pravý, český česnek, třeba půl paličky. Ten mě pomáhá hned.

spagetka:U nás na návsi v místním koloniálu cca 6x6m velkém:-)):-D

spagetka:A máš pravdu, k mangoldu se niva výborně hodí, dělala jsem kdysi i takto závin
http://www.toprecepty.cz/recept/22050-zavin-s-mang...

1974andrea: si piš téda :-D:-D:-p:-p. Jo ještě jsi neprozradila, kdes sehnala ten čerstvý špargl, teda chřest

spagetka:Koukám, že by sis dala:-D:-))

1974andrea: jo a k mangoldu nezapomeň přidat kousíček Nivy a hermelínu - jen kousek :-*:-*:-*:-p:-p:-p

vseumel:Jasně, i tak to jde. Já měla palačinky v lednici a brambory se mi dělat nechtělo;-):-))

hmmmm hezké!!!!, já bych asi baštila bez palačinky :). Posílám bodík. :yes:

1974andrea:Může se taky takhle připravovat černý kořen nebo řapíky mangoldu, ten u nás přijde na řadu zanedlouhou, protože ho musím ořezat;-)

Pavla:Pavli, vy jste teda číslo:-)):-D. A máte štěstí, vůbec jsem ani vařit nechtěla, protože na mě leze nějaká chřipajzna, ale chuť mě přemluvila;-):-))

Pavla: chřest je chřest, nejde přirovnat, ale je božský - i jen uvařený a politý máslem :-*:-*:-*:-p:-p:-p, bacha musí se velmi pečlivě loupat - tedy bílý, zelený prý až tak ne - na diskuzi je o něm víc

No! Už jsem si říkala, kde jste :-D. Lezu sem od 11,00 hod., abych viděla, co jste zase vykouzlila :-);-). Tohle vypadá nááádherně, ale chřestíka jsem ještě nikdy nejedla. Jak chutná? Jde to k něčemu přirovnat? :-8

spagetka:Ten zelený mám ještě radši, je takový oříškový a je rozhodně pro mě lepší;-)

1974andrea: teď??? :-O:-O:-O fááákt? kde? Myslím v jakým obchodě? Já mám mražený a naopak mi chutná víc, konzerva prostě ne ;-);-)

spagetka:Nene, já jsem koupila teď čerstvý, nebyl ani moc drahý. Jednou jsem ho taky zamrazila, ale nebylo to pak ono, myslím, že by se kdyžtak hodil spíš ten konzervovaný

Andrejko chřest máš zmražený? Konzervovaný nemusím,ale chřest miluju ve všech podobách :-p:-p:-p:yes::yes::yes:
Můj sen je ochutńat ten zelený, ještě se mi to nepovedlo ;-(;-(;-):-D

Anna Kocikova:Aničko děkuju:-K, dneska pouze rychlovka pro mě, rodina bude dojídat ze včera;-)

Andri:-Oty zase válíš a děláš chutě;-):-D
Hezky připravená zdravá dobrota:-p+1:yes:

Tématické fráze:
chřest se sýrovou omáčkou, zelený chřest se sýrovou omáčkou, bílý chřest se sýrovou omáčkou, chřest recepty, chřest s omáčkou, konzervovaný chřest, chřest konzervovaný, jak chutná chřest, chřest s omáčkou z nivy, chřest, chřest recept, sýrová omáčka na chřest, top recepty chřest, špargl se sýrovou omáčkou, mangold jako chřest, chřest že syrovou omáčkou, sýrpva omáčka na chřest, syrova omacka s chrestem, chrest s se sýrovou omáčkou, chřest konzervovaný recept

Suroviny:
chřest bíly, cukr, sůl, šťáva citronová, pórek, slanina uzená, sýr uzený, smetana na vaření, ořech muškátový, máslo, žloutek, petrželka zelená, mléko, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu