Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: jedna zapékací miska nebo plný pekáček/remoska/

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 035 kJ /
2 159 kcal
Bílkoviny145,96 g
Tuky112,11 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 2,67 g
Sůl6,44 g
Sacharidy129,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si oloupeme brambory v osolené vodě a uvaříme je doměkka. Brambory scedíme, přidáme máslo, ohřáté mléko a vše ušleháme na hladkou kaši. Nakonec do našlehané kaše vsypeme nastrouhaný sýr a necháme na teplejším místě. Krok 2: Rybí maso si necháme rozmrazit, aby nám odtekla přebytečná voda. Pórek a všechnu další zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka. Část rajčátek si ale ještě odložíme stranou. Krok 3: Připravíme si libovolnou zapékací nádobu nebo pekáček. Na dno nádoby pokapeme olivový olej, na něj vložíme osolené a opepřené rybí filety z aljašské tresky, zakapeme je je citrónem, posypeme kolečky pórku, kousky rajčátek, proužky paprik a plátečky žampiónů a posypeme vše slaninou pokrájenou na kostičky. Vše pak zakapeme sójovou omáčkou. Zapékací nádobu přikryjeme alobalem a pečeme pak cca 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů. Krok 4: Po 20 minutách alobal odstraníme a pokud nám v nádobě vznikla přebytečná šťáva, tak ji slijeme. Bez alobalu rybí páj pečeme dalších 15 minut. Pak směs zakryjeme po celé ploše zapékací nádoby bramborovou kaší, dozdobíme libečkem nebo petrželkou, rajskými jablíčky, co jsme dali stranou a dopečeme na posledních 10 minut do zlaté kůrčičky. (viz obrázek). Poté ihned podáváme se salátem, okurkou podle každého.

Zveřejněno 1. 11. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Je to trochu zase jiná změna od klasicky připravené ryby, je to velmi křehoučké jídlo, takže ucelenější fotka moc nejde udělat, až druhý den, ale to nic nemění na výborné chuti všech uvedených ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5LL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5LL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

Dobrý den,
po přečtení této diskuze jsem se nerad pustil do pátrání po receptu "Rybí páj" a musím konstatovat, že jsem jej na několika místech nalezl. V Austrálii, Novém Zélandu a Spojeném království se páj dělá i s hovězím masem. Takže tento recept prohlašuji za existující a rád bych ukončil tuto diskuzi. Pokud tedy nemáte dotazy ohledně přípravy pokrmu, nepište sem prosím. Děkuji za pochopení. xjurny (správce)

PS a ještě jsem změnil hlavní fotku receptu, aby tam nebyl obrázek kuchařky, ale recept samotný.

Ivčo, posílám ti i já ještě jeden důkaz pro ty nevěřící, viz. foto;-)

Pajaska::-):-):-K:-K Děkuji, jste hodní, moc a moc Vám zdravím, zlatíčka,:-K jste, říká se, že v nouzi poznáš přátele a to jste a diky v:-K:-K:-K:yes::-K

Jaaja: jejda, moc jste mi udělali radost, ani nevíte, srdícko se mi tak i uzdravuje díky Vám:-K:-K

:-p:-p:yes::yes:

Dávám bod za páj :yes: a nejraději bych dala další bod Ivce za tu její trpělivost :-K:-K

rene.: zkus, pak to sem dej,;-)chutově to je lahůdka,vůně,kam se hrabe kaše + ryba, moc dobré:-K:-K

Bibinka:děkuji Janinko, zlatíčko, včera se mazalo, bohužel i hezké a je to zde zpět, tak děkuji za bodíka, hodná ;-):-)páj to je, je z "Kucharky nasi vesnice", je tam i obrázek, páj zde má i jiná kolegyňka a jen se diví, že a proč?díky pa, vzkazík jsem dala:-K:-) Kniha je mooc stařičká, má i barvičky omáček,:-)) když jsem se učila vařit v r.1972:-K:-K

:-K;-)rene.:

Mně je jedno jak se jídlo jmenuje, mě zajímá jak chutná, páj nepáj, zkusím a uvidím:-K

BILKOVAI: ty jsi zlatíčko,nezklameš mne nikdy a podržíš, toho si moc vážím:-K;-);-):-):yes:

Bibinka: díky, hodná, však tu máme prima kolegynku, :Lidunku, zveřejnila svůj Páj daný sem a byl v klídku, bodován??:-D:-DJukni je hodná, že ho sem dala, taky mne mrzi, že se vymazalo něco kladného, aneb at se to tedy vymaže už radši vše a celé, ja to dám pak jindy, docela by to bylo klidové;-):-), jen žasnu, že tady Lidunka problém s otazníky neměla:-)), nebo slovem jiným,:-);-) a já ano, proč?Ale snad to nebylo vše vůbec ani nutné.:-K´bolí to,at delam, co delam zatim ano,ale čas to zahojí;-);-):-)

Žasnu, směju se a zároveň je mi smutno. To dokážou jenom ženský:-O:-)):-(;-( Recept se mi líbí, jsou v něm dobroty, které mám ráda, ukládám a Ivi máš ode mně bodík. Myslím si, že zasloužený;-)

Lucka:?Kuchařka naší vesnice z r.1972 nebo 1974, list tam je v obrázcích ted, :-K:-K:-K

senky::-K:-K:-):yes:

Nechte diskusi, obrazek i nazev z kucharky zde je uz take a tim delam tecku nad tim vsim, ja bych dala neregistrovanym tak jedine moznost hvězdiček,jako jinde, ne komentare, to jinde nesmi neregístrované nikde cokoliv komentovat bez registrace na portálech náhledu.:-K:-K:-K:-)

zizala: A co to zveřejnit...? Jako precedens...;-)

rebeka::yes::yes: taky souhlasím;-) jenom se divím, že pořád někoho baví, ať už regi nebo neregi vyvolávat zbytečné rozbroje, nota bene kvůli názvu receptu;-)
Také jsem si myslela,že pie je koláč z křehkého těsta sladký ,či slaný:-p a ráda se nechám poučit a obzory si rozšířím:-8.

o.k.Iva

varilamyskakasicku: Ivo, prosím, nepiš Caps Lockem.

Jinak teda se zdá, že včera ta Věra Ende nebo jak se jmenuje, taky je někdo tady registrovaný :-S

Alžbětina Prknářová: koukni se na LIDUNKY PAJ, MA HO ZDE POD RECEPTEM??AA???:-K

rebeka:Souhlasím s Rebekou.Proč takové dohady?A chci se zastat Maris,protože mě přišlo,že jen komentuje.Já jsem si až do dnes také myslela,že páj je koláč.

varilamyskakasicku:A proč jste neuvedla zdroj, zvlášť když používáte doslovný název?

Obrázek z knihy a i název je tam nafocen pro ty, co pořád oponují, lidé, viz Lidunka zde, to tak i dělají:-K:-K:-K

cathleen: stojím si za svým, vše už včera bylo řečeno a vymazáno,a není normální,aby ve chvíli,kdy je recept už mimo obraz, ;-)aby se nějaký neregistrovaný jakoby :-8tam zase ukázal, ale stojím si za tím, že pod neregistrovaným jsou lide registrovani:-? a piši z jiných pc,:-! jinak to nevidím, a nejde nyní jen o mne, stači si říci 1 + 1 víš to hned, jinak neregistrovaní "spí" :-!:-!a dost dlouho:-?:-?:-K

Lidunka: díky Lidunko,:-K a máš páj také psán jako já, i kaše a nic vid??? No a tady je vidět, to co jsem psala, že jen určitým lidem zde se vždy napíše něco,aby diskusi rozpoutali, nejsi sama, u kterých se nic neděje, vidím to i u kytiček danaých u jídel:-/ a pak u druhých je to jinak- u druhých diskuse a diskuse,nestalo se mi to poprvé, jsem ráda, že jsi to tam hezky popsala, že u Tebe diskuse v Páji nebyla;-);-) je to v lidech a o lidech, dávám tam obrázek z knihy "Kuchařky naší vesnice z r. 1974:-K":-K

varilamyskakasicku: Ivo, neregi. nic vložit nemohou. Jestli se ti nelíbí jejich komentáře, nevšímej si jich, oni časem přestanou. Ale nepiš, prosím, tak "silné" výrazy (pro mně nejsi nikdo) - tak jsme se tady nikdy nevyjadřovali, nikoho nevyhazovali.
Stojíš si za svým, to je dobře - sama víš, co jsi uvařila;-)

Vypadá to lákavě:-8:-K Jsem moc ráda, že pod mým receptem http://www.toprecepty.cz/recept/17271-chaluparske-... se tato diskuze nerozjela, mě by to dóóóst zamrzelo...:-S Dávám bodíka:yes:

Kadlik: díky, je divné, že ti neregistrovaní jen kritizují a sami nedají nic, je to dnes a denně a neco bych s tím udělala, být redakcí:-K

Alžbětina Prknářová: dám sem foto z knihy Kuchařky, celé i název, ted to fotím,už k tomu nic, zase jsi neregistrovaná, pro mne nejsi nikdo:no::no:

Alžbětina Prknářová 2. 11. 2011 13:16
Nehledě na to, že když je tedy páj něco s bramborovou kaší, tak proč je tenhle recept "páj" a k tomu má ještě tu peřinu z bramborové kaše? Takže jednou kaše jako páj a jednou kaše jako peřinka?:-O Nezlobte se, ale ten název, když už nemluvíme o tom jestli je nebo není správný, je taky trochu celý překombinovaný. Chápu že si to napíšou na jídelní lístek v hotelu, ikdyž bych se moc divila, že by ten jejich název zněl přesně takhle :-O

Alžbětina Prknářová 2. 11. 2011 13:13
Tedy, ztraceno v překladu bude možná to jádro pudla, páj si představuji také jako něco slaného nebo sladkého s TĚSTEM a taky dělám v gastronomii. Vařilamyšička: opravdu je tak strašné se vyjádřit k tomu, že mám slovo páj spojeno s něčím jiným než Vy? Vaše nářky vyznívají spíš jako citové vydírání a že je Váš syn kuchař ještě nemusí znamenat, že je neomlyný. Pardon. Ale souhlas naprostý s Maris a Merylas.;-)

Vypadá to papatelně a to je hlavní!!!! Bodík letí!!!!!!:yes:;-)

varilamyskakasicku: IVČO, můj komentář byl smazán, tak se vyjadřuji znovu, dala jsem ti bodíka:yes:, už nevím kolikátého, jsem ráda, že jsi vrátila původní název, osobně si myslím ať už jde o páj(myslím, že ano), či nikoliv, bude to výborný a ty buýď v pohodě;-):yes:

magdalenka::-D:-D no nech sa zabáva:-D:yes::yes: já jim to prajem..ale načo inak polemizovať o názvu, keď je recept chutný, nie:-?;-):-):yes:

rebeka: väčšinou sme tu amatéri...a nestranný profesionál (ak sem náhodou zablúdi)sa môže o názvoch dobre zabaviť.

rebeka:souhlas :yes::yes::yes::yes:

není to jedno, jak autor recept pojmenuje:-?:-?
názvy receptů jsou různé, tak jak jsou různí lidé..a o tom to je, ne;-):-?
recept je hezký, tak proč pořád ty dohady:-?;-):-)

zizala: Žížalo, pak teda nechápu, proč byl smazán můj příspěvek, kde jsem hodnotila recept, dávala jsem boda a vyjadřovala se k názvu:-O:-? Občas se opravdu nestačím divit, co si tu kdo může dělat, už tomu přestávám rozumět:-S, nebo, že by ti vadilo, že jsem Ivě psala, aby nebyla smutná:-? prostě nechápu......:-(

Super recept, kasi miluju! Uz prosim prestante slovickarit...Kdyz nekdo nazve neco "pochoutka tety Bety", tak to taky nikdo tak nerozebírá. Já recept vyzkouším a ty Ivko si rejpaly nepripoustej! :-):-K :-)

Zajímavě a hezky připravená rybka:-K+8:-p:yes:

1974andrea: Tak je to možné a je mi líto, co se rozpoutalo. Jen bych byla ráda, kdyby nad tím Ivča mávla rukou, mám ji ráda a Maris se jen zeptala...Také bych se zeptala, být tu dřív. Mrzí mě, když se z diskuze stane nedorozumění s nějakým smutkem na jedné či druhé straně...Víš?

Eliza:Eli, já ale souhlasím s Ivčou, podívej se na recept Sheperd´s pie, je to mleté jehněčí zapečené pod bramborovou kaší. A četla jsem, že slané a sladké "koláče - páje", začali dělat Američané až mnohem později.

Osobně si také skromně myslím, že páj je označení pro sladký nebo slaný koláč, ne pokrm zapečený s bramborovou kaší. Tímto se chci zastat Maris, protože to jistě myslela pouze v tom smyslu, že bychom měli pokrmy nazývat správnými názvy, když jsme na stránkách věnovaných dobrému jídlu - s přívlastkem TOP.
Pokrm může být určitě dobrý.:-p Ivčo, každý máme nějaké svoje starosti a ty Tvoje s Tebou rády sdílíme, ale tady mají místo komentáře receptu, neměla bys je brát osobně.;-):-K:-K

alena: úspěch neúspěch, navař něco sama, zrealizuj, vyfoť a pak kritizuj. To mám strašně ráda, jak někdo kydá hnůj na někoho a ví o vaření prd.:-((
maris, tím jsem samozřejmě vůbec neměla na mysli tebe;-), ty jsi kuchařka s velkým K:-8

Tématické fráze:
rybí páj, teť vaří šéf, teť vaří šéf recepty, masový páj, jehněčí páj, ryba zapečená v bramborové kaši recept, bramborový páj s masem, zapečená ryba v bramborové kaši, rybí filé zapečené v bramborové kaši, koláč z bramborové kaše, bramborovy paj, rybí pie, aljašská treska recept, kolac s rybou a kasi, páj rybi, slaný koláč bramborová kaše, bramborová kaše podle šéfkuchaře, teť vaří šéf jablkovy kolac, masový páj koláč recept, rybí páj recept

Suroviny:
brambory, pórek, sýr uzený, žampióny, rajče, máslo, mléko, treska aljašská, slanina anglická, olej olivový, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, citron, libeček

Přidat fotografie receptu