Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňské maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 814 kJ /
1 150 kcal
Bílkoviny242,21 g
Tuky13,68 g
Vláknina6,57 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 488 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy12,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso po opláchnutí prošpikujeme klínky slaniny a celé osolíme, do papiňáku dáme olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli, nasypeme sáček zeleniny, kterou taky mírně osmažíme, veškeré koření (bobkové listy, pepře, nová koření, jalovce, citron nakrájený na kolečka a nasekaný kopr). Krok 2: Vložíme připravené maso, které necháme po všech stranách zatáhnout, zalijeme vývarem, aby bylo maso tak akorát potopené, hrnec zavřeme a necháme dusit. Doba dušení záleží podle druhu masa ze kterého vaříme. Krok 3: Po otevření hrnce vytáhneme maso, veškeré koření a vydušený citron, omáčku ochutíme solí, cukrem a šťávou z citronu, chutě musí být vyvážené a takové, jaké máme rádi. Krok 4: Pak vše hrubě rozmixujeme ručním mixerem, ale můžeme zeleninu nechat tak, jak byla v sáčku. Ve smetaně si rozšleháme mouku, vylijeme do omáčky, povaříme a necháme zahustit. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.

Zveřejněno 6. 11. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Omáčka je chutí docela podobná svíčkové. Tato omáčka je více výrazná, kořeněná a více zeleninová. Podávala jsem s domácím knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňské maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlYK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňské maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlYK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Nám dělají něco podobného v jídelně, jmenuje se to Kuřecí plátek po staročesku a kromě kořenové zeleniny a kopru jsou v omáčce ještě plátky žampionů. Musím říct, že je to překvapivě chutné, záleží na sladění chutí, aby nic příliš nevyčnívalo, pak je to ono:-p:yes:

To bude dobrota. Tisíc lidí tisíc chutí;-);-);-)

:-DPapiňáček-můj věrný kamarád;-):yes:Moc hezky připravená bašta:-p+8:yes:Koňské maso jsem už ale dlouho neviděla:-/Tak snad před rokem kostky na guláš,ale bylo to hned vyprodané:-)

omáčky se zeleninou a smetanou my můžeme :yes::-D - a pro toho, kdo kopr může tak proč né a kdo ho nejí, tak ať ho nedává:-p

Jani, mně se teda tahle omáčka líbí moc, nevím proč by k tomu kopr neměl pasovat. Ale určitě bych ho tam dala jenom prohřát až nakonec. Já dávám bodík. +6 :-p:yes:

Eliza: Elí, proč bych se zlobila:-O, prostě mě napadl, chtěla jsem omáčku ozvláštnit, tak jsem to vyzkoušela a možná se budeš divit, ale ten kopr tam byl dobrej a já ho tam cítila, možná jsem ho dala dost;-)

Eliza: Je to taková koprová svíčková;-):-D

Svíčková omáčka s návdavkem kopru sice nezní nijak lákavě, ale on tam stejně po tom dušení nebude vůbec cítit;-).
Z uvedených surovin můžeme připravit klasické jídlo a kopr si schovat do kulajdy nebo koprové omáčky, kde ho pro vůni i chuť přidáme co nejpozději.:yes:
Bibi, nezlob se, ale jak tě ten kopr vůbec napadl, tomu na kloub nepřijdu...:-O

:-p:-*:yes:

hmmm..taková jakoby svíčková, ale s koprem..prima tip;-):-):yes::yes:

;-):-):-K:yes: moc prima inspirace Janinko:-K;-):-p

Tématické fráze:
maso v papináku, králík na smetaně v papiňáku, jak dlouho dusit kuřecí maso, maso z papináku, svíčková na smetaně v papiňáku, svíčková v papináku, dušené maso se zeleninou, jaké maso na svíčkovou, dušení v papináku, panenka v papináku, jak dlouho dusit maso, můj kamarád nejí maso, recepty z papináku, svíčková na smetaně z papináku, jak uvařit maso v papiňáku, jak dusit maso v papiňáku, jak dlouho dusit maso v papiňáku, maso do papinaku, kureci maso v papinaku, vepřová panenka v papiňáku

Suroviny:
maso koňské, cibule, pepř, koření nové koření, jalovec, bobkový list, citron, směs zeleninová mochovská mražená, kopr čerstvý, smetana 33%, vývar zeleninový, olej, cukr, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu