Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou

Pařížské rohlíčky by neměly chybět na žádné slavnostní tabuli. Ať už je chystáte na Vánoce či na svatbu, vždy ze stolu zmizí velmi rychle. Jemné oříškové těsto s bohatou vrstvou pařížské šlehačky, zalité čokoládovou polevou je zárukou dokonalé chuti.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 909 kJ /
3 802 kcal
Bílkoviny53,00 g
Tuky163,15 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 315 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy520,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky šleháme nad parou s cukrem dokud se cukr nerozpustí. Poté odejmeme z vodní lázně, šleháme dál a přidáme ořechy s kakaem. Krok 2: Těsto naplníme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou. Krok 3: Na plech vyložený papírem nastříkáme tvary rohlíčků a sušíme v troubě na cca 140-150 °C, dorůžova, asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Na krém svaříme šlehačku s čokoládou a necháme vychladnout, následně uložíme přes noc do lednice. Krok 5: Následující den šlehačku vyšleháme a pomocí cukrářského sáčku se zdobičkou nastříkáme krém na připravené rohlíčky. Krok 6: Necháme asi hodinu uležet v lednici a poté je namáčíme v čokoládové polevě.

TIP: Pařížská šlehačka a pařížský krém. Poradíme jak je rozpoznat i vyrobit

Zveřejněno 6. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Bzm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Bzm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

mika59: Děkuji.

Rudischova: Bílek středního vejce váží cca 30 g.

Dobrý den,prosím nevíte někdo kolik je 15dgk bílku -počet ve vajíčkách ? Děkuji.

Tyto rohlíčky mám moc ráda. Ani nemusí být v ořechovém těstě kakao. A s pařížskou šlehačkou musí týden vydržet. Stejně se dřív sní.:-)

Chtěla bych vyzkoušet, ale protože to bude premiéra, chtěla bych se zeptat, kolik asi rohlíčků bude z celé dávky? děkuji

casino:

Veronika: já je dělám malé, mám jich cca 80ks. Ale jak píše Casino, záleží na velikosti.

Zobrazit starší odpověď

Marie Kyrianova:pokud budou uchovány v chladu, tak vydrží i 14 dnů.:-p

A jak dlouho vydrží,přece jen je to jen šlehačka :-? :-? :-?

Paráda!!! Něco takového jsem loni ochutnala u kamarádky a chudince zbyl jen prázdný tác :-8:-D

Ty miluji, toto nepotřebuje komentář:-p:-p:-p

Vánoce jsou tady.......hořká čokoláda...skvělé... to mi doktor dovolil:yes:

Jajajaj!!! To bude dobrota!!:-p

Tématické fráze:
parizske rohlicky, cukroví s pařížskou šlehačkou, jak dlouho vydrží pařížský krém, vanocni cukrovi s parizskou slehackou, jak dlouho vydrží pařížská šlehačka, rohlíčky se šlehačkou, pařižske rohlicky recept, pařižske rohlicky video, recept na parizske rohlicky, jak dlouho vydrží pařižské rohličky, pařížské rohlíčky z bílků, parisske rohlicky, recept pařížské rohlíčky, pařížské rohlíčky jak dlouho vydrží, pařížský rohlíčky, cukrovi se slehackou, pařižske řezy, rohlicky s parisskou slehackou, cukroví z pařížské šlehačky, pařižske rohličky bez ořechu

Suroviny:
bílek, cukr krystal, ořechy, kakao, smetana ke šlehání, čokoláda hořká, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu