Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorový čaj z indonézie

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Snadný

Suroviny

Porce: 4 hrnky čtvrtlitrové

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zázvor omyjeme a rozdrtíme, například paličkou na maso, dáme do trouby krátce zapéct (asi 8 min na 200°C). Krok 2: Do vroucí vody přidáme zázvor, hřebíček a povaříme (tak jako čaj ze šípků) a pak necháme 15 minut louhovat. Krok 3: Nalijeme do hrnků, přidáme lžičku medu a přepůlený plátek citronu. Chuť je skutečně unikátní.

Zveřejněno 22. 11. 2011

Poznámka autorky rozmarynaH

Fotky přidám později

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorový čaj z indonézie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQP9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorový čaj z indonézie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQP9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

rozmarynaH: Marci jdi doprava a najdeš Vzkazy ;-);-)

spagetka: Kde ji prosím naleznu?

rozmarynaH:Napsala jsem ti soukromou zprávu

spagetka: Díky za recept. Mě letos rostlina, tedy skoro keř asi uschla nebo co se s ní stalo. Asi nejsem ten správný zahradník. Nevíš náhodou, jak s ní přes zimu zacházet? Takové rozmarýnové víno a sluníčko :-)je určitě lepší než pilulky. Alkoholismus nehrozí i když člověk nikdy neví, jak se co v životě zvrtne. Posílám poděkování:-8

rozmarynaH:já si ho dělám sama, je to starý rodinný recept, vidíš, pak ho tu dám - na litr kvalitního suchého vína dát 3 plné lžíce rozmarýnu (sušeného) a nechat týden stát ne vyloženě v teple, ale ani ne v lednici. Po týdnu přecedit a pít před jídlem 3x denně 1 dcl do vypití, pak dát pauzu. může se dlouhodobě, ale zas bacha na alkoholismus že jo ;-):-D

spagetka: a kde se takové víno dá koupit? Nebo je to domácí výroba. Já mám rozmarýn nejraději při grilování ryb. Díky za zájem, mám radost a přeji hezký den:-K

Já piju zázvorovo rozmarýnové víno na úpravu tlaku, neb ho mám extrémně nízký, ale čajíček jsem si udělala a je dobrý, zázvor můžu v jakékoli podobě, nejlépe ale čerstvý

Jenny: Jen se ptám. A pak ho necháš v tom medu naložený a přidáváš do čaje nebo ho konzumuješ po lžičkách. Díky za inspiraci a za zájem:-K

:yes:;-)zázvor si krájím na malé kostičky do medu...:yes:bodík:yes:

Milá Bibi, ze sušeného zázvoru jsem to zkoušela jen jednou a to když mi moje lékařka doporučila pít zázvorový čaj na posilnění imunity. Tehdy jsem to špatně nadávkovala a málem jsem si propálila krk. Určitě by šel, musí se jen odhadnout množství, řekla bych tak polovinu kávové lžičky na půl litru čaje. Zkus to. Velká omluva za pozdní odpověď - máme termíny. Napíšu komentář k Tvým knedlíkům ze syrových brambor a kuřeti na zelí. Zdravím :-8

rozmarynaH: Rozmarýnko, myslíš, že by šel i ze sušeného zázvoru:-?:-?:-?

Také jsem si s chutí komentáře přečetla;-)Navnadili jste mě na pečení:-))Recept je zajímavý a líbí se mi:-p+10:yes:

rebeka: :-D:-D

Recept:yes::yes: a hlavně komentáře pod ním mě tak navnadily:-8

zizala::-D:-D:-D to jsme ale chytré holky..skoro jak delfíni:-8:-D:-D:yes:

Tak to je báječný, když se dají hlavy dohromady, každá poradí něco a to je bezva :-K:yes::yes: S tím zamražením vyzkouším, jinak já jsem přemýšlela dát do trouby, až budu něco péct, tak potom, když je trouba ještě horká. Ale takhle do zásoby se mi to líbí víc, mít zázvor po ruce, kdykoliv dostanu chuť na čaj a nemuset honem rozpalovat troubu ;-):yes:

spagetka:já to teda vyzkouším zamrazit;-) Myslím si, že je lepší, když se ten zázvor nastrouhá na jemném struhadle a pak se dá péct. Protože při tom rozdrcení vyteklo dost zázvorové šťávy. Ale i tak to mělo po tom pečení silnější chuť.;-)

Néé určitě ne, tím,jak je to pečené, ta chuť se tam jakoby uzavře a zmražením zachová no a pak přidáním do čehokoli se rozvine. Nakońec zkuste si to pro sichr u malého kousku ;-);-);-)

spagetka:a nezničí se tím chuť toho zázvoru?

rebeka:když máš tak velký mrazák.... :-D:-D:-D, teď vážně, mamka používala pečený zázvor i do jiných jídel a pro sichr byl vždy u ledu, tchýňka to i mrazila, takže to fuńguje. No a já se namlsala ;-):-p:yes:

rebeka:taky jsem nad tím přemýšlela.:-) Vždy jak budu péct něco v troubě, tak si tam šoupnu i ten zázvor a více porcí. V lednici snad týden vydrží.;-)

spagetka: no neke:-O:-O jako fakt:-? upeču např.3kg:-D:-D zázvoru a dám zamrazit..to jde:-? v tom případě do toho jdu:yes: díky:-K

rebeka: můžeš a dej ho zmrazit ;-);-):-p:-p:yes::yes:

věřím, že se pečením chuť čaje zvýrazní:yes:
ale horší to bude s účtem za elektřinu...dost dobře si nedovedu představit, že bych kvůli kousku zázvoru předehřávala troubu na požadovanou teplotu a pak 10min pekla:-// chtěla jsem se proto zeptat: mohla bych si "předpéct" zázvoru více..jakože do zásoby:-?

Vynikající čajík!!! Právě jsem ho dopila, ale baterie foťáku je v nabíječce, tak jsem nefotila :-) Vařila jsem na zkoušku jen jednu porci, budu vařit další a přidám i foto :-) :yes::yes::yes:+5

Já si dovolím přidat taky foto.:-) Zázvorový čaj piju denně a to minimálně litr. (menší závislost:-8) tak jsem byla zvědavá jak chutná tato varianta. Chuť čaje je mnohem výraznější, lepší.:-p Bodík a foto:yes:

Díky za foto, určitě bych to nepořídila lépa.

1974andrea: Ty jsi rychlík :-O:-))

Tak mi tohle zrovna přišlo do rány, šla jsem si dělat zázvorový čaj, tak jsem vyzkoušela tenhle. Pečením se zázvor krásně rozvoněla hřebíčk to doladil. Posílám foto:-p

To je zajímavý nápad s tím zapečením zázvoru, věřím, že se chuť změní, bude asi intenzivnější :-p Vyzkouším :yes:

Tématické fráze:
pečený čaj se zázvorem recept, jak spravne uvarit zazvorovy caj, zázvorový pečený čaj recept, zázvorový pečený čaj, peceny caj se zazvorem, čaj ze syrového zázvoru, pečený zázvorový čaj recept, pečený zázvorový čaj, recept pečený čaj zázvor, pečený čaj ze zázvoru recept, jak správně udělat zázvorový čaj, zázvorový čaj do zásoby, rozmarýnový čaj, pečeny čaj zazvorovy, recept na pečený čaj se zázvorem, recept peceny caj se zazvorem, pečený čaj zázvor, zázvorový čaj recept denně, zázvorový čaj pečený, pečený čaj ze zázvoru

Suroviny:
zázvor čerstvý, voda, koření hřebíček, med, citron

Přidat fotografie receptu