Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné čatní

Hledáte využití pro přebytek jablek? Pokud připravíte pochoutku pocházející z indické kuchyně, jablečné čatní, určitě nešlápnete vedle. Získáte tak skvělý doplněk ke grilovanému nebo pečenému masu.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LucieV LucieV

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 066 kJ /
733 kcal
Bílkoviny10,96 g
Tuky5,64 g
Vláknina49,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,87 g
Sůl12,00 g
Sacharidy140,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Jablka rozkrájíme i se slupkou. Vložíme je do hrnce, podlijeme vodou, přidáme cibuli, kari, sůl, chilli, ocet, cukr. Povaříme zhruba hodinu a občas zamícháme. Krok 3: Chvíli před koncem přidáme česnek, zamícháme. Naplníme do čistých skleniček, utřeme je po naplnění dočista a zavíčkujeme. Následně zavaříme 20 minut při cca 80 °C.

TIP: Jak zavářet v obyčejném hrnci

Zveřejněno 22. 11. 2011

Poznámka autorky LucieV

Výborné ke grilovanému nebo pečenému masu, vždy s tím mám úspěch a i u lidí, kteří nemají rádi ovoce

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rM6w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rM6w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Věrka R: tak to je super, jsem moc ráda ;-)...vyzkouším přidat taky :-p:yes:

Věrka R 2. 8. 2012 14:04
Lucko, moc nám chutná udělala jsem zatím pro začátek jen 6 skleniček, ale už jsme s dcerou degustovaly a je to bašta. Přidala jsem ještě rozinky, pepř, skořici a trochu zázvoru a dobrota je na světě. Jen maso mě k tomu zatím chybělo, ale to se brzy napraví.

Věrka R 2. 8. 2012 11:58
Jdu dneska vyzkoušet tento recept, tak jsem zvědavá, jak mě bude chutnat. Ještě jsem jabkové čatný nejedla. Ostré máme rádi, tak žádný strach s chilli. Dám vědět, jak se povedlo.

to jsem si toho nevšimla, že už tady je:-) sorry;-)

Výborný recept škoda že ho nemůžu oznámkovat jelikož tady už je.
Já k jablkům přidávám švestky nebo 3 lžíce povidel.Je to opravdu skvělý recept.

Tématické fráze:
jablečné čatní ostré, jablečné chutney, jablečné čatní-recept, catny, jablečné chatny, jablečné chutney recept, čatní recept, jablečné chatni, čatné, jablkové čatny, chatný, jablečnéčatní, čatný recept, recepty na čatní, chatný z jablek, jablečné chutney s chilli, jablečný chutney, jabečné čatní, švestkovo jablečné čatní, recept na čatni

Suroviny:
jablko, cibule, ocet, cukr, koření kari, sůl, chilli, česnek

Přidat fotografie receptu