Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka samotáře Rermora

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 285 kJ /
546 kcal
Bílkoviny16,67 g
Tuky1,91 g
Vláknina29,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 273 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy104,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přistoupíme ke sporáku a pokusíme se zapálit hořák. Vzplane-li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na oleji jednu velkou nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené klobásky a trochu je opečeme. Přidáme nakrájenou mrkev, česnek. Krátce orestujeme. Potom přidáme červené zelí a fazole (předem namočené cca 24h)a nakrájené brambory. Osolíme a dochutíme kořením dle svého gusta. Vaříme do změknutí fazolí. Podáváme jen tak anebo s pečivem. Po úspěšném nacpání se touto polévkou zvoláme třikrát Agla, Agla, Agla !

Zveřejněno 30. 11. 2011

Poznámka autora cekrops

Počet porcí se dá těžko odhadnout. Záleží, zda u stolu bude sedět 8 ženských typu Ally McBealová nebo 8 chlápků typu Dolph Lundgren. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová polévka samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXmr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová polévka samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXmr

Komentáře (12)

:yes:;-)

Recept se mi líbí, určitě uvařím. Přidávám do fazolačky běžně kysané zelí, teď budu přidávat i hlávkové.:-8

Mayhem: ;-) :-) :-D

Agla, Agla, Agla! :yes:

Moc pěkné! A ještě jsem se zasmála popisu. . . :-D:yes:+

Ta polévka hřeje už při pohledu na ni.Velkým fazolím říkáme ,,bramboračky" a jsou úplně supr.:yes::yes::yes:

Cekrops, ta polévka není vůbec marná a mě se líbí;-) krom toho jsem velké fazole ještě nedělala-tak teda výzva udělat a ty máš 4.bod:yes:

Anna Kocikova:velké fazole jsou nejlepší !!! Malých sem si užil dosyta za "komárů".Samá šlupka a chuť žádná ! :-)

To se mi opravdu líbí:-K+2:-p:yes:Ty velké fazole zbožňuju:-8U nás na ostravsku se jim říkávalo"becoky"Jsou výborné i na salát a v polévce je vždycky vyjím jako poslední,taková mňamina;-):-))

samotář Rermor tam zkrátka dal to , co našel ve špajzce ;-)

To se mi líbí, červené zelí, červené fazole :-p:-p:yes::yes:

Kateřina 30. 11. 2011 14:27
Zelí do fazolovky?Hurá na to!:-p:yes:

Tématické fráze:
fazole becoky, fazolová polévka z cervenych fazoli, becoky, polévka z červených fazolí, fazolová polévka ze sterilovaných fazolí, fazolova polevka z becoku, červená fazolová polévka, fazolova polevka, fazolová polévka becoky, polevka z becoku, fazole becoky recept, fazole becoky recepty, fazolačka z becoku, cervené fazole polevka, becoky polévka, fazolová polévka recept červené fazole, becoky recepty, becoky recept, fazolová polévka recept, becoky fazole

Suroviny:
fazole, klobása ostravská, klobása papriková, brambory, mrkev, cibule, česnek, zelí červené, sůl, koření provensálské, bobkový list, koření nové koření, majoránka, paprika sušená sladká, pepř

Přidat fotografie receptu