Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pekingská polévka

Pokud rádi navštěvujete asijská bistra, jistě jste někdy ochutnali některou z jejich polévek. Sladkokyselou pekingskou polévku si ovšem můžete připravit i doma a budete překvapeni jak snadné a rychlé to je.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hoskovavl

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 959 kJ /
946 kcal
Bílkoviny34,22 g
Tuky52,39 g
Vláknina9,95 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 378 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy80,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme, umyjeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci zahřejeme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli. Přidáme rajčatový protlak a opět krátce orestujeme. Krok 2: Přidáme mraženou zeleninu společně s kořením a vývarem (nebo Masoxem a bujonem) Krok 3: Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Krok 4: Poté přidáme cukr, ocet a osolíme podle chuti. Krok 5: Vejce rozklepneme do hrnku a krátce vidličkou prošleháme. Poté vlijeme do polévky a dobře promícháme metličkou. Vaříme asi 1 minutu. Krok 6: Asi minutu před vypnutím také přidáme do polévky trochu škrobu rozmíchaného ve vodě, aby měla polévka tu správnou hustotu.

Zveřejněno 3. 12. 2011

Poznámka autorky hoskovavl

Takovou polévku jsem si chodívala kupovat do jednoho vietnamského bistra. Pak jsem ji zkusila doma a výsledek byl chuťově stejný, tak už ji dělám sama.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekingská polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nN9D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekingská polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nN9D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

Výborná, jen jsem dala čínskou zeleninu, kuřecí maso a kuřecí vývar a chilli papričku<3

JKpipule: děkuji, to mě těší

Výborná polévka, dělám ostřejší<3, na orestované cibuli, také orestuji na drobno nakrájené kuřecí maso..jinak polévka nemá chybu!!!!:-)

Dobrá polévka. Ale za mě něco mezi mdlou od vietnamců a rajskou. Nevadila mi, snědla jsem jí a chutnala mi. Ale příště si místo ní dám raději klasika rajskou :-)

Marie Svarcova: Dobrý den, ve vietnamském bistru prodávájí Pekingskou polévku a tato se jí podobá. Jinak přidávám kuřecí kousky, jsou i v originálním receptu.

Vynikající polévka, všichni se doma olizují.

:-8 Výborná, určitě jsem ji nedělala naposledy!
• přidala jsem kuřecí maso.

Alena Vlková 15. 1. 2018 15:20
Díky za super recept přidala jsem tam akorát hlivu ustřičnou moc moc nám chutná ????????????????:-)

Vyborna... jen jsem ještě orestoval na kousky kuřeci maso a houby,přidal sladkou chilli omačku :yes:<3

Také si myslím, že bujon je masox-tak jako tak vařila jsem bez něj a přítel se olizoval. Je to velice zajímavá chuť. Doporučuji vyzkoušet...

Polévka je opravdu skvělá, jen místo bujonu a masoxu bych doporučil si doma udělat demi glace, jídla budou mít jiný rozměr. A s troškou chilli je pak dokonalá :-)

1 Masox,1 Hovězí bujón....Není to náhodou jedno a to samé ???

Možná je polévka dobrá ale Vietnamci by se divili. S vietnamskou kuchyní nemá nic společného a Peking je hlavní město Číny. Již delší dobu se zajímám o asijskou kuchyni zvlášť vynikající vietnamskou, tak promiňte.

Marie Svarcova:
Já si na polífku tohoto jména chodím k Vietnamcům a jsem navýsost spokojenej:-)
No, autorka sice v postupu píše hovadiny, ale že je to vietnamská polévka tam nepíše:-)

No nevim co jste vařili vy, ale mě z toho vyšla rajská s trochu obráceným postupem než dělám doma, akorát teda to vajíčko jsem se neodvážila přihodit :-D:-D:-D

vyborna jen jsem restoval na gi (prepustene maslo) cibulku a na zaver jsem pridal jogurt bily a orestovane kruti kostky na olivovem oleji z cari pastou a vypustil jsem nahrzaky typu masox a super :-))

Vyzkoušeno. Povedlo se. Přidal jsem houby. Výborná :-)

No, "moji" Vietnamci přidávají i kuřecí maso:yes: Ale nevím zda kdy byli v Pekingu;-)
Vím ale jistě, že autorka receptu nikdy nebyla v prasečáku, protože jinak by v souvislosti s jídlem nepoužila slovo "kejda":-!:-((

:-8 pekingskou polévku já i moje dcera milujeme...za tenhle recept dávám :yes: jako obdoba,kdyz se nám nechce na mňamku do města,je vynikající :-K jen jsme přidaly chilli :-D děkujeme!!!

Tomáš Košek 6. 5. 2015 09:34
Jaká je přibližná cena všech surovin ? Díky :-)

Luxusní,děkuji za recept...:yes:

josef hampl 27. 12. 2014 10:54
Díky za tento recept,polévka je fantastická....:yes::-p:-p

Miroslav Vopálka 21. 7. 2014 12:08
Je vynikající a komu nechutná tak ji žrát nemusí :-*

všem kterým chutnala děkuji za hezké komentáře. Příjde mě, že je to hodně komentovaná polévka ať už v dobrém nebo špatném.:-))

recept jsem si upravila podle dalsich 3 receptu na internetu a podle surovin, co dum dal. a i presto, ze polivky byly 3 litry. ve 4 lidech byla snezena behem 10 minut. jak od cinana nebo ne. byla vyborna

recept jsem si upravila podle dalsich 3 receptu na internetu a podle surovin, co dum dal. a i presto, ze polivky byly 3 litry. ve 4 lidech byla snezena behem 10 minut. jak od cinana nebo ne. byla vyborna

Není to ono

Nevěřil jsem ale moc dobré :-p

Teď jsme polévku dovařili. Máme ji hrozně rádi. Povedla se. Myslím, že je opravdu jedno že není pravá Pekingská, ale je chutná, výborná a máme ji rádi. Jestli s tím má někdo problém, tak at to nečte a polévku nejí :-) Bodík

alice magdalena 2. 9. 2013 15:17
u nás v bistru do ní dává vietnamec kečup - to má něco společného s originálem, milí kritici? díky autorce za inspiraci, přizpůsobím si ho a vyzkouším

Někdo zase neviděl pravidla pravopisu.

sheva: :D Možná zprznění receptu ale když ono je to tak dobré. Asi si ji půjdu udělat. Vždyť bujon, masox a mraženou zeleninu mám vždy při ruce.;-)

Strašný recept, masox, bujon, mražená zelenina...klasicky české zprznění originálního receptu..

Polévku jsem vařila už aspoň 3x. Je výborná a vždy jsem s ní měla úspěch. Takže díky za receptík .... je super !!!!!!!!:yes:

Jdu jí vyzkoušet, jsem zvědavá. Máme jí moc rádi, tak doufám že ji dokážeme vyrobit i doma :-):-):-):-?

Já jsem zvědavá kolik z vás kritiků se jednou zaregistruje? :-D

jako pekingskou polévku to nevydělo ani z rychlíku.....:-)):-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!

z me skušenosti je polevka vyborna skvěly recept dik za nej:-D akorat jsem si udelala v revceptu mensi upravy pridala jsem si tam hrst susenych hub,kapii a kureci masicko moooc dobra a mela uspech:-K

jako improvizace by to uslo..jen pro aspon trochu opravdovejsi asijske chuti chybi houby, bambus a asi taky stipet masa;-)

Diky za recept. Polevku znam z cinske restaurace z Nemecka a po pridani feferonky a cesneku je stejna, proste vyborna a muj pritel behem dvou dni snedl sam ten trilitrovy hrnec. Jeste dodavam, ze na toto mnozstvi jsem pouzila 70 g skrobu. Zkousela jsem i KUZU, ale je to moc drahe, protoze 100 g sacek za 200 Kc vypotrebuju skoro cely na jednu polevku. Pokud mam kureci maso, tak pridavam, nebo i houby a osvedcil se jen masox bez bujonu.

To nemá s Pekingskou polévkou nic společnéhp

v receptu není nic,co by tu polívku dělalo tak ostrou jako ji dělají vietnamci v bistru...takže recept asi nebude moc přesný hm? ;-)

Souhlasím s Jirkou. Toto nemá s pekingskou polévkou VŮBEC NIC SPOLEČNÉHO!! :no:

jirka: U nás v Třebíči ji dělají takovouhle. A v Pekingu jsem bohužel nebyla abych mohla porovnávat. Tak snad že by jste taky přidal recept když znáte tu pravou. Ráda se naučím něco nového. :-)

s pekingskou polévkou od vietnamců to nemá nic společného

no nezapomeňte na jidášové ucho a pálivou omajdu :-8

rebeka:rebí, protože já ji nemusím a vařila bych ji jako za odměnu jen pro něj. No tak uznej,že je to správný přístup, ho odměnit :-D:-D:-D:-D;-):yes:

spagetka::-D:-D:-D to je teda přístup..že se nestydíš:-!..až budu něco chtít...:-8:-D:-D:-D:yes:

Tuhle také od vietnamců miluje manžel, tak až na něm něco budu chtít, tak mu ji uvařím :-p:-D:yes:

Krásná polívečka. Máme rádi takové ty řidší. :yes:...+1

Tak tohle by mi doma neprošlo!;-(

Tak takové polévky zbožnuje přítel, takže ji budu muset někdy vyzkoušet;-):yes:

Hoskovávl- tu polívku beru a udělám, polévky my móc rádi a ty za ní máš 1.boda:yes:

Tématické fráze:
pekingská polévka, pekingská polévka recept, pikantní pekingská polévka recept, pekinská polévka, pekingská pikantní polevka, pravá čínská pikantní polévka, recept na pekingskou polévku, pekinská polévka recept, pravá pekingská polévka, recept pekingska polevka, vietnamská pikantní polévka, pekinská polívka, pekinkska polévka, polévka pekingská, pikantní pekingská polévka, vietnamská pikantní polévka recept, peginska polevka, pekynska polevka, pekingská polívka, pikantní pekingská polévka recept videa

Suroviny:
cibule, protlak rajčatový, směs zeleninová mražená, vejce, bobkový list, koření nové koření, vývar hovězí, olej, sůl, ocet, cukr, škrob

Přidat fotografie receptu