Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Na tuto omáčku můžete použít jak sterilované, tak mražené fazolkové lusky. Není třeba je předem vařit, stačí je v omáčce jen prohřát. Vhodnou přílohou je brambor nebo houskový knedlík.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 607 kJ / 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,89 g |
Tuky | 33,62 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 241 mg |
Sodík | 3,37 g |
Sůl | 8,35 g |
Sacharidy | 43,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso ale vejce, stačí zalít vodou s bujónem. Omáčku na mírném příkonu tepla dobře provaříme zhruba 20 minut.
Krok 2: Pak omáčku zjemníme smetanou a ještě chvilku provaříme. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu. Nakonec vsypeme fazolky a dochutíme solí, cukrem a octem.
Krok 3: Fazolky Bonduel jsou měkké a tak není třeba vařit, mám s nimi nejlepší zkušenosti. Jak chuťově tak i vzhledově jsou vynikající.
Krok 4: Jako přílohu připravíme klasické vařené brambory, nebo kdo má rád i knedlík. Podáváme s hovězím vařeným masem a nebo s vařeným vejcem.
Zveřejněno 27. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJ36
Moje poznámka
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJ36
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 53 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 48 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
fazolky na smetaně s hovězím masem,
fazolky na smetaně s hovězím,
fazolky na smetane,
hovězí maso s fazolovými lusky,
fazolky na kyselo s hovezim masem,
omáčka ze zelených mražených fazolek,
nejlepší fazolky na smetaně,
hovězí maso s fazolkami na kyselo,
zelené fazolky s hovězím masem,
sterilované fazolky na smetaně,
hovězí s fazolkami na smetane,
fazolové lusky s hovězím masem,
fazolky na smetaně s masem,
fazolové lusky na smetaně s hovězím masem,
fazolové lusky s masem,
fazolová omáčka s hovězím masem,
fazolové lusky na smetaně s masem,
hovězí s fazolovými lusky,
fazolky s hovězím,
fazolky s hovězim masem
Suroviny:
hovězí zadní,
fazolky sterilované,
smetana ke šlehání,
máslo,
mouka hladká,
vývar masový,
cukr,
sůl,
ocet
Komentáře (11)