Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným

Na tuto omáčku můžete použít jak sterilované, tak mražené fazolkové lusky. Není třeba je předem vařit, stačí je v omáčce jen prohřát. Vhodnou přílohou je brambor nebo houskový knedlík.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivusa Ivusa

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min mimo dobu vaření masa

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, mimo dobu vaření masa )

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 607 kJ /
862 kcal
Bílkoviny87,89 g
Tuky33,62 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 241 mg
Sodík 3,37 g
Sůl8,35 g
Sacharidy43,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso ale vejce, stačí zalít vodou s bujónem. Omáčku na mírném příkonu tepla dobře provaříme zhruba 20 minut. Krok 2: Pak omáčku zjemníme smetanou a ještě chvilku provaříme. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu. Nakonec vsypeme fazolky a dochutíme solí, cukrem a octem. Krok 3: Fazolky Bonduel jsou měkké a tak není třeba vařit, mám s nimi nejlepší zkušenosti. Jak chuťově tak i vzhledově jsou vynikající. Krok 4: Jako přílohu připravíme klasické vařené brambory, nebo kdo má rád i knedlík. Podáváme s hovězím vařeným masem a nebo s vařeným vejcem.

TIP: Jak uvařit fazolkové lusky na smetaně: jednoduchý návod na oblíbené jídlo

Zveřejněno 27. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ36

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ36

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Proc se mi ta omacka srazila????

Vynikající!!! Dávám bodík. Díky za recept!!! :-K

Děkuji Strowberry,taky mňam...bude dnes opět:-D:-D:-D

ňamina :yes::-p

tohle miluju..na rozdíl od manžela, který fazolky nejí vůbec:-//
netuší, oč přichází, je to lahoda;-):-p:yes::yes:

Tuto klasiku miluji.A ani k ní nemusim maso,stačí vejce.Dělávám z čerstvých a v zimě z mražených.Je fakt,že toto je fofrovka.:yes::yes:

Děkuji všem za hezké komentáře...já jsem jako holka fazolky nemohla ani vidět a dnes se za nima můžeme utlouct....vařím je tak jednou až dvakrát měsíčně....ještě jednou díky .....je to můj první uveřejněný recept s fotkou.

Ivusa:-Kpříjemná skoro klasika:yes:+

Ta omáčka je krásně promaštěná máslem, je to na ní vidět. Krásně se leskne. Posílám bod.:yes:

:-p:yes:

:yes::-p ukládám i když ty fazolky asi budu muset nějako u nás "namixovat";-):-D:yes:

Tématické fráze:
fazolky na smetaně s hovězím masem, fazolky na smetaně s hovězím, fazolky na smetane, hovězí maso s fazolovými lusky, fazolky na kyselo s hovezim masem, omáčka ze zelených mražených fazolek, nejlepší fazolky na smetaně, hovězí maso s fazolkami na kyselo, zelené fazolky s hovězím masem, sterilované fazolky na smetaně, hovězí s fazolkami na smetane, fazolové lusky s hovězím masem, fazolky na smetaně s masem, fazolové lusky na smetaně s hovězím masem, fazolové lusky s masem, fazolová omáčka s hovězím masem, fazolové lusky na smetaně s masem, hovězí s fazolovými lusky, fazolky s hovězím, fazolky s hovězim masem

Suroviny:
hovězí zadní, fazolky sterilované, smetana ke šlehání, máslo, mouka hladká, vývar masový, cukr, sůl, ocet

Přidat fotografie receptu