Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 217 kJ /
1 008 kcal
Bílkoviny33,91 g
Tuky86,77 g
Vláknina6,04 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 966 mg
Sůl2,37 g
Sacharidy21,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme a opepříme. Krok 2: Očištěný celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, dva plátky nakrájíme na stejnoměrné hranolky a odložíme si je stranou na později. Krok 3: Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, bůček nakrájíme na drobnější kostičky a dáme do hrnce na rozehřátý olej na 5 minut osmahnout. Vložíme plátky připraveného masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Poté je zasypeme nastrouhaným celerem, podlijeme 300 ml vody, rozdrobíme kostku bujónu a zaděláme víkem. Krok 4: Až se hrnec natlakuje a začne syčet, ubereme plamen na nejnižší stupeň a vaříme 20 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, přidáme nakrájené hranolky celeru, znova přiklopíme tlakovou poklicí a ještě 5 minut vaříme. Pak maso pokud je měkké vyjmeme i s trochou celeru, zbytek šťávy ponorným mixérem pomixujeme, přidáme hořčici, smetanu, vložíme nazpět maso, zamícháme a 10 minut za občasného promíchání provaříme. Jako příloha se hodí houskový knedlík i brambory.

Zveřejněno 10. 1. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Inspirací na tuto príma baštu mi byl původní recept od Simonky Kučerové, který je u nás ve velké oblibě. Trošku jsem si ho upravila do této verze, která nám chutnala také. Když se podaří a jídlo vydrží do druhého dne, tak je krásně uležené:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5P0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5P0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Daniela:Děkuji za milý komentář:-KJsem ráda,že jídlo chutnalo,potěšilo mě to:yes:

Vařili jsme společně se sestrou (má dvojčata, tak potřebuje vždycky s obídkem pomoct :-))), a pochutnali jsme si ! A zítra budeme vařit opět, protože se po tom jenom zaprášilo ! :-):yes:

Pajaja:Díky Páji:-KVěřím,že bude chutnat:-p:yes:

Aničko, já tu vůni kořenové zeleniny prostě miluju! Takže brzy vyzkouším Tvůj receptík. . . Moooc pěkné! :-p:yes::yes:+

Dana61:Danuš-potěšila jsi mě;-):yes:U nás jde zase kližka na odbyt.Když je opravdu pěkný kus,tak i ty plátky se dají solidně nařezat:-)To je potom bašta:-pS tou smetanou máš pravdu:-SJá raději kupuji trvanlivou 30% Vian v krabičce(250g)Je opravdu chutná a mám ji vždy po ruce.Ještě jednou díky za vyzkoušení:-)):yes:

Aničko, včera jsem zrealizovala (tedy hovězí bylo zčásti kližka a zčásti zadní- syn kližku nejí - oni ti mladí jsou jiní- tedy alespoň ty moje) a nám to opravdu moc chutnalo:yes::-D kdo má rád celer tak doporučuji - se smetanou (30%) opravdu lahodné, já jsem jen jednou dala tu na vaření 12% a byla jsem chutí tak zklamaná, že jsem řekla, tak to bylo naposledy (nevylepšil to ani kousek másla)ať jsme trochu tučnější, ale spokojení:-D a zakysanku také používám, hlavně když mám chuť na mírně navinulou omáčku:-p

Děvčata;-):-))já Vám moc děkuji:-K:-K
Celer jsem pod maso sem tam přidávala,ale na velké množství mě až tady na Topkách navedla Simča a od té doby celeru vždy hóóódně;-):-))
Jednou jsem maso připravovala v obyčejném kastrolu,ale papiňák je papiňák;-)já už jiná nebudu Rebečko:-D
Dana61-Danuš já jsem měla původně nachystanou zakysanou smetanu,ale v závěru jsem si to rozmyslela,ta šlehajda to hezky zjemnila.Tak jestli budeš tohle vařit,dej pak vědět pocity;-):-))Dík:yes:

Aničko - baštááááá :yes::-D- uděláme neb i my máme rádi papání z papinova hrnečku:-p

Mňam....Hovězí masíčko i celer ,to je bašta.:yes::yes::yes:

Aničko, masíko s celerem je úžasně chutná kombinace a dávám ti 6.bod:yes:

královna papiňáků:-!:-!:yes::yes::yes:;-):-D:-D:-D
krásné Ančí:-p;-):yes::yes::yes:
čím dál lepší..ty jsi papinkouzelnice:-8:-D:yes::yes::-K

Aničko, to je zase bašta!:-*:yes:

Nám zeler chutí, suroviny krásne, takže krásny recept! :yes:

Petra Ku.::-)):-))Když já se tady jindy nedostanu;-):-)
Děkuji za komentíky i bodíky:-KOpravdu jsme si pošmákli a už není:-p:yes:

Aničkoooo, co mi to děláš, takhle navečír? :-p Hned bych si dala jednu malou porcičku ;-)

Tématické fráze:
hovězí v papináku, hovězí zadní v papiňáku, hovězí plátek na smetaně, hovězí maso v papiňáku, hovězí plátky, plátky na smetaně, recepty hovezi v papinaku, hovězí na celeru, hovezi papinak, hovězí plátek s hranolkami, brambory v papiňáku bez vody hovezi, hovezi platky s hranolky, hovezi s celerem v papinaku, vaření hovězího masa v papiňáku, hovězí z papiňáku, zadní hovězí v papiňáku, papinak hovězí, vaříme v papináku, hovězí maso na celeru, hovezi platky s hranolkama

Suroviny:
maso hovězí, bůček, olej, cibule, celer, celer, bujón hovězí, smetana ke šlehání, hořčice, sůl, pepř mletý,

Přidat fotografie receptu