Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulová polévka

Přestože je cibule běžná a levná, můžeme z ní uvařit slavnostní polévku. Cibuli osmažíme a povaříme ve vývaru. Poté přidáme bílé víno, které chuťově vyrovná nasládlost cibule. Podáváme s krutony posypané strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 626 kJ /
1 106 kcal
Bílkoviny29,27 g
Tuky74,03 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 158 mg
Sodík 661 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy54,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Orestujeme na tuku v otevřeném tlakovém hrnci. Zalijeme ji vývarem a hrnec uzavřeme. Povaříme. Krok 2: Poté přilijeme víno a okořeníme solí a mletým bílým pepřem. Krok 3: Z veky připravíme drobné kostky opečené na tuku. Rozdělíme je na talíře a zalijeme polévkou. Krok 4: Nakonec zasypeme strouhaným sýrem.

Zveřejněno 15. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/aAO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/aAO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Že je výborná o tom není třeba polemizovat.Já jsem ji trošku upravil,přidal jsem dvĕ vetší doma vypĕstované rajčata přesnĕ tak nakrájené jak tu cibuli,a přdal jsem asi centimetrový kousek žluté čili papričky.Víno jsem vynechal,to nahradily ty rajské.Byla to mňamka pravila i mamka...:yes::yes::yes:

Právě jsme dojedli tuto výbornou polévku, mívala jsem u cibulačky problém s tím, že je moc nasládlá, ale to právě řeší to víno. Dnes jsem dala strouhanou goudu, byla úžasně jemná a místo smažených kostiček rohlíku nebo housky jsem použila koupený "smažený hrášek" a bylo to moc moc mňam. A protože si neumíme oběd bez polévky představit, tak jsem zachránila ještě na dvě porce na zítra - a to jsem vyřila skoro z kila cibule. Všem dobrou chuť :-p :yes:

Jiri Samec 30. 12. 2012 22:52
Ze je cibulacka vyjimecne dobra je znamo. Chci se jen zminit, ze pro zahrati je horka polevka daleko ucinnejsi nez horky caj treba i s rumem !! A jak po polevce vsechno funguje. Uz mame 4 deti a manzelka je zase tehotna........a sousedka i kolegyne v praci taky...!! Dobrou chut !!:-p

Úžasná chuť, děkuji za recept, já udělala dvojité množství a nakonec ještě přidala smetanu ke šlehání. Nemá chybu, určitě doporučuji a přeji dobrou chuť:-p:yes:

Doporučuji...výborná chut...jsem moc ráda,že jsem tento recept našla...:-)

fenomenální!! :-p:yes:

:yes::-p

Takže: Nesehnala jsem parmazán, použila jsem nivu. Trošinku jsem polévku přihustila asi lžičkou hl. mouky, protože byla i pro babičku, tak, aby neremcala:-)) Jinak, moje dcera hodnotila polévku, jako luxusní. Viděla mne ji dělat a čučela, jak puk, že přilévám víno. Nakonec nevěřila vlastním chuťovým buňkám;-) Vzkoušejte!! Nebudete litovat;-)

Tématické fráze:
recept na cibulovou polévku, cibulová polévka krémová, francouzská cibulačka podle pohlreicha, cibulová krémová polévka recept, cibulačka podle polreicha, polévka cibulačka, cibulová polévka podle pohlreicha, polreich recepty, cibulačka s taveným sýrem, pravá cibulačka pohlreich, recepty na cibulovou polévku, cibulková polévka, cibulovapolevka, cibolová polévka, frankfurtská polévka pohlreich, recept na krémovou cibulovou polévku, pravá francouzská cibulačka pohlreich, cibulačka polreich, italská cibulačka, recepty-cibulová polévka

Suroviny:
cibule, máslo, vývar masový, víno bílé, veka, parmazán, sůl, pepř bílý mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu