Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská polévka sváteční

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 883 kJ /
689 kcal
Bílkoviny100,40 g
Tuky15,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 331 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy6,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek je lepší. Krok 2: Pokud chci vaření podstatně urychlit, vařím cca 30 minut v tlakovém hrnci. Krok 3: Když je maso měkké, vývar procedím. Krok 4: Do vývaru všlehám metlou protlak, jíšku, důkladně provařím a dochutím vínem a cukrem, případně ještě solí. Krok 5: Zchladlé maso nakrájím na kostky a vložím do polévky. Krok 6: Zvlášť uvařené široké nudle si každý strávník dává do polévky podle chuti sám přímo na talíři.

Zveřejněno 27. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská polévka sváteční

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJQW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská polévka sváteční

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJQW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

:-p:yes:

I tuto polévku máme rádi a vůbec všechny lehce navinulé polévky.:-p:-p:-p:-D:yes::yes::-K

taddy1: já ti věřím :-D:yes::yes:

spagetka: Zraziky - jestli je to to samé, tak vím. Ale podle ingrediencí určitě. Ještě to dám do kupy. :-)

Jé a už jsi dělala ty jejich zrazy? (hovězí, cibule, tuk, strouhanka,pepř, já to vylepšila libečkem a závitky...)
No to nemá chybu, vidíš a ani nevím, jestli to tu je :-D:-D;-)

spagetka: Máš pravdu, jen tak okrajově vezmou zalewajku, bialy barcz, ale polévkama oni žijí. Ovšem na svíčkovou a vepřovou je utáhneme, klídek. Na to nemají ani jejich pirožky - i když mi chutnají, to je fakt. Zkrátka - každá země má své a my to tu prubnem. :-))

taddy1: Ty ji máš taky?:-O No že se ptám cooo :-D:-D;-):yes::yes:
Nejlepší je, když se k nám na návštěvu chystaj polské rodiny a daj se do hovoru,který z jejich receptů je ten nej... to ti fakt přestane chutnat i suchej chleba :-D:-D:-D a víš u čeho je nejvíc "keců"? Správně - u bigosu :-D:-D:-D:-D, fakt prokecaj celé odpoledne :-)):-)):-))

spagetka: To je nejlepší - večeře v kuchařce na str. 136...:-D

Souhlasím, že s kvalitním vínem je to lepší, nakonec přece zbytek nevyleju, že jo :-D:-D:-D, jinak po rajské polévce v jakékoli podobě se může od malinka utlouct moje dcera (teda nevím po kom:-D), naopak rajskou omáčku nesní (taky nevím po kom :-O), radši si ji zředí na polívku....:-D:-D:-D
Jinak ji pošlu recept, ať si to uklohní, už velká dost :-)):-));-):-p:yes:

zizala: To je pravda - když chceš s vínem dobře uvařit, musíš tam dát takové víno, kterého se s chutí napiješ a ne ty krabicové humusy. Pak to má úroveň a můžeme si říct, že umíme vařit. :yes::yes::yes:

taddy1: :-D S vínem vařím ráda, dřív jsem dávala do jídel podřadné, bylo mi líto dobrého vína do jídla. Ale pak jsem zjistila, že, když se to nešidí a dá se dobré víno, má jídlo úplně jinou chuť :-p:yes:

Když jsem ji dala ve sklenici mamince tak zadělala na knedlíky v domnění, že je to rajská omáčka s masem. Jenže rajskou dělám jako pečení... v troubě. Tedy - když je čas. Ale s tím vínkem to fakt nemá chybu. Dobré víno do polévky - zbytek do mě - a úspěch zaručený. Jen ne osmička ocet. :-D

Pěkná polévka :yes:

Tématické fráze:
nejlepší rajská polévka, rejská polévka, rajska polevka s vinem, rajská polévka nejlepší, rajská polévka, rejská omáčka, rajská polévka nejlepší recept, rejská polévka recept, raska omačka, rejska omacka recept, rajská po, vložka do rajské polévky, sváteční večeře recept, co se dává do rajské polévky, sváteční rajská omáčka, svatecni polevka, rajská polévka z rajčatového protlaku, polévka rajská s vinem, rajská polívka z protlaku, vložky do rajské polévky

Suroviny:
maso hovězí na polévku, protlak rajčatový, cibule, zelenina kořenová, libeček, skořice celá, citron, koření hřebíček, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl, víno bílé, jíška máslová, cukr, nudle široké

Přidat fotografie receptu