Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 883 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,40 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek je lepší.
Krok 2: Pokud chci vaření podstatně urychlit, vařím cca 30 minut v tlakovém hrnci.
Krok 3: Když je maso měkké, vývar procedím.
Krok 4: Do vývaru všlehám metlou protlak, jíšku, důkladně provařím a dochutím vínem a cukrem, případně ještě solí.
Krok 5: Zchladlé maso nakrájím na kostky a vložím do polévky.
Krok 6: Zvlášť uvařené široké nudle si každý strávník dává do polévky podle chuti sám přímo na talíři.
Zveřejněno 27. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská polévka sváteční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJQW
Moje poznámka
Rajská polévka sváteční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJQW
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 7 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 17 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 4 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 4 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 5 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 6 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 7 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 8 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší rajská polévka,
rejská polévka,
rajska polevka s vinem,
rajská polévka nejlepší,
rajská polévka,
rejská omáčka,
rajská polévka nejlepší recept,
rejská polévka recept,
raska omačka,
rejska omacka recept,
rajská po,
vložka do rajské polévky,
sváteční večeře recept,
co se dává do rajské polévky,
sváteční rajská omáčka,
svatecni polevka,
rajská polévka z rajčatového protlaku,
polévka rajská s vinem,
rajská polívka z protlaku,
vložky do rajské polévky
Suroviny:
maso hovězí na polévku,
protlak rajčatový,
cibule,
zelenina kořenová,
libeček,
skořice celá,
citron,
koření hřebíček,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
víno bílé,
jíška máslová,
cukr,
nudle široké
Komentáře (13)