Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunkafleky netradičně

Šunkafleky netradičně a trochu jinak, s vařeným kuřecím masem ze skeletů, klobáskou a strouhanou mrkví. Zalité neslazeným kondenzovaným mlékem s vejci a hořčicí jsou opravdu originální a chutnají výborně.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min + doba vaření skeletů

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, + doba vaření skeletů)

Suroviny pro 4 porce

pekáček 31x24x5cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 951 kJ /
3 573 kcal
Bílkoviny153,05 g
Tuky82,81 g
Vláknina25,90 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 2,94 g
Sůl6,39 g
Sacharidy542,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí skelety opláchneme a dáme vařit doměkka asi 60 minut. Až jsou hotové, obereme maso a nakrájíme na větší kusy. Krok 2: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu (vaříme o 4 minuty méně, budou se ještě zapékat) scedíme a necháme okapat. Krok 3: Cibuli a mrkev očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Klobásu podélně rozkrojíme, nakrájíme na půlkolečka, špek a okurky nakrájíme na kostičky. Krok 4: Do většího, hlubšího hrnce dáme osmažit špek s cibulí do sklovata, přidáme nakrájenou klobásu a kuřecí maso a 4 minuty restujeme. Pak přidáme mrkev, necháme minutku osmahnout, přidáme těstoviny, promícháme, mírně osolíme a opepříme. Krok 5: Doplníme nakrájenou okurkou a zelenými bylinkami. Vše ještě jednou dobře, ale zlehka, promícháme a přesypeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Takto připravené těstoviny vložíme na 10 minut do předehřáté trouby na 180 °C. Krok 6: Mezitím rozmícháme vajíčka s hořčicí a mlékem, po 10 minutách stejnoměrně nalijeme na předpečené těstoviny. Přiklopíme víkem (nebo větším plechem) a necháme na zapékat dalších 10 minut. Poté víko odstraníme a 5 minut na zbarvení dopečeme. Krok 7: Podáváme s kyselou okurkou, rajčaty, nebo libovolným zeleninovým salátem.

TIP: Rady a tipy pro nejchutnější šunkofleky

Zveřejněno 1. 2. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

1 hrnek= 250 ml

Vývar ze skeletů můžete použít k uvaření polévky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkafleky netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RwgL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkafleky netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RwgL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Bahula:Bahulko,když si vzpomenu na mé prvozačátky v kuchyni a tu bezmoc,když jsem musela ke tchýňce na radu a její pohrdavé pohledy:-O:-/tak se raději rozepíšu i pod fotopostup,aby začínající kuchařinky neměly trauma;-)Věřím,že to někteří ocení;-):-D
Děkuji všem:-K:-K;-)

:-p:-p:yes:7

Anna Kocikova: Ty máš u všech receptů velmi pěkný fotopostup:yes:+

Díky za přízeň;-):-K

Aničko - skvělá bašta:-D:yes: improvizace jsou vždy nejlepší

:yes::yes::yes: Bezva napsaný recept;-)

;-)zajmavě pěkně netradiční:yes::yes:+2

Hm, vypadá to zajímavě :-p:yes:

Tématické fráze:
šunkafleky od babičky, sunka fleky, recept šunka fleky, šumkafleky, šukafleky, houbové šunkafleky, šunky fleky, sumka fleky, šunka fleky recept, nejlepší sunkafleky, zapecene sunkafleky, šunkufleky, jak udelat sunkafleky, šunkafleky se zeleninou, šunkaflrky, dobré šunkafleky, šunkaleky, dunkafleky, šubkafleky, recepty-šunkafleky

Suroviny:
skelet kuřecí, těstoviny, cibule, špek, klobása, mrkev, okurky sterilované, libeček, vejce, hořčice, mléko kondenzované neslazené, sůl, pepř, sádlo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu