Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený chřest

Ochutnejte toto výborné jídlo plné chutí! Brambory, chřest, kedlubnu, mrkve a hrášek zapečeme spolu s uzeným masem zalité vývarem a posypané sýrem, dokud není jídlo na povrchu zlaté.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 970 kJ /
1 427 kcal
Bílkoviny102,42 g
Tuky45,04 g
Vláknina43,15 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 3,55 g
Sůl8,45 g
Sacharidy133,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Oloupaný chřest, mrkev a kedlubnu nakrájíme na plátky nebo kostičky, povaříme 10 minut ve vývaru a přidáme hrášek. Osolíme a opepříme. Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 200 °C. Plochou ohnivzdornou mísu vymažeme tukem. Krok 4: Nakrájené maso rozložíme po dně, navrch dáme brambory a zeleninu, podlijeme vývarem, posypeme sýrem, strouhankou a kousky másla. Krok 5: Zapékáme dozlatova 30 minut.

TIP: Jak používat chřest v kuchyni

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y70

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y70

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hani - chřest je naprostá jednička . není ta neobliba v tom, že se ti to třeba nepovedlo dobře oloupat a pak to nešlo rozkousat? Mně totiž trvalo pár sezon, než jsem se naučila pořádně chřest oloupat a v konzervě to není ono ;-):-p:yes:

Chřest u nás v oblibě moc nebyl, ale takhle zapečený a s tím uzeným to bylo dobré:yes::yes: +

Tématické fráze:
zelený chřest úprava pohlreich, bílý chřest úprava, zapékaný chřest, recept na bílý chřest, jak připravit bílý chřest, zelený chřest pohlreich, zapečený chřest se šunkou, jak upravit bílý chřest, recepty s chřestem, recept bílý chřest, jak pripravit zeleny chrest, chřest-recepty, zelený chřest úprava, bílý chřest, recepty-chřest, bílý chřest úprava pohlreich, zelený chřest recepty, bílý chřest recepty, zapečený chřest se šunkou a sýrem, recepty na bílý chřest

Suroviny:
chřest, brambory, sůl, kedlubna, mrkev, vývar masový, hrášek, pepř mletý, máslo, maso uzené, sýr nastrouhaný, strouhanka

Přidat fotografie receptu