Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí loupaná plec na víně po italsku

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 313 kJ /
792 kcal
Bílkoviny11,06 g
Tuky2,17 g
Vláknina30,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 379 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy61,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vcelku nasolíme a vložíme do větší mísy. Krok 2: Přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na středně velké kusy, cibuli velmi hrubě nasekanou, celou skořici, hřebíček, celý pepř, rozmarýn a neoloupaný česnek. Zalijeme červeným vínem tak, aby vše bylo ponořené. Krok 3: Po minimálně dvanácti hodinách maso vyjmeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Krok 4: V kastrolu rozehřejeme olivový olej a maso opečeme ze všech stran dohněda. Krok 5: Mezitím scedíme zeleninu z vinného nálevu a víno uchováme. Krok 6: K opečenému masu přidáme scezenou a okapanou zeleninu s kořením a restujeme asi 5 minut. Krok 7: Poté zalijeme vínem z marinády, vyjmeme česnek a skořici a uvedeme k varu. Krok 8: Teplotu snížíme na minimum, přiklopíme pokličkou a za průběžného hlídání dusíme 2,5-3 hodiny.
Měkké maso vyjmeme a krájíme na plátky. Krok 9: Ostatní suroviny propasírujeme, případně ještě rozmixujeme, naředíme silným vývarem a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Krok 10: Výslednou omáčku můžeme zjemnit silným plátkem másla.

Zveřejněno 3. 2. 2012

Poznámka autorky Eliza

Zdroj: S Italem v kuchyni, mírně upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí loupaná plec na víně po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xnok

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí loupaná plec na víně po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xnok

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

Pampallini 31. 1. 2013 18:36
Jiřička:No konečně čtu něco o příloze. Ten výběr ( br.knedlík) je moje krevní skupina, jen to mixování mi přijde jako český přežitek z vývařoven. Ale proti gustu ..... Hlavně je vidět ruka profíka. To u Babici v Petersberghofu ??????????

Eliza:Nerada se vměšuji do diskuze u cizího receptu, ale schválně jsem si šla spočítat, kolik se mi vejde hřebíčků na malou lžičku a napočítala jsem jich 15:-O a vešlo by se i víc. Myslím, že to je strašné množství, stačilo by určitě 5ks na takové množství masa. Jinak to bude mít opravdu zvláštní aromatickou chuť.;-)

Breberunda: Janana má svatou pravdu - jaké jsi použila víno? Koukám na fotky, já měla silné francouzské Bordeaux

Tak to mě mrzí... Já jsem to vařila podle Emanuela (Ital v kuchyni) jako italskou specialitu a nám to chutnalo.

Breberunda:Na chuť vína v podobných pokrmech si musíme zvyknout :-)a záleží i na jeho kvalitě ;-)

Breberunda:Breberundo,asi to chtělo uvařit den předem,aby se chutě propojily.Já tedy takovéhle podobné recepty vařím vždy den dopředu.Ale pokud nejsi zkušená kuchařka,tak to samozřejmě nemůžeš vědět.Jinak já podle našich chutí bych určitě vynechala skořici a hřebíček.Tyhle chutě a vůně v masitých pokrmech moc nemusím.A česnek mi k červenému vínu taky moc nesedí.Ale asi to tak má být a záleží na chuti každého.

No tak nevím... vybrala jsem si tento recept na neděli k slavnostnímu obědu,připravovala jsem masíčko s láskou a s nadšením, jak bude chutné a dobré. Ale ... Držela jsem se postupu a nevím, kde se stala chyba, ale vůbec se to nepovedlo. Vůbec nikomu to nechutnalo, takže skoro celý oběd zbyl :-(( Chutě se kopaly, omáčka měla divnou chut, ano maso asi z celého obědu bylo dobré,měkké a celkem i chutné, ale zbytek ;-(
Máme asi jiné chutě ...:-(

skvělé masíčko:yes::-D
souhlasím s jirholu - tedy určitě to, co má Eliza na fotečkách je péro a to zná určitě každý řezník - přiznám se, že jsem zase pro změnu neznala název loupaná plec

Radost dívat se na tvé fotky, a k tomu ještě taková dobrota na nich:yes:

Chutné jídlo!:yes:+9:-p

Ivusa::-D:-D tak nějak.:-D

:-D:yes::-p

Jiřička 4. 2. 2012 10:38
Tak u nás každý řezník ví co je loupaná plec a já mohu jen a jen doporučit. Dost často ji dělám na česneku. Prostáhnu špekem osolím, vložím do kastrolu, přidám na plátky nakrájený česnek, obložím pokrájenými rajčaty na čtvrtky, máslo, podleji a dám dusit do trouby, když je maso měkké tak ho vyndám, šťávičku zahustím (hl. mouka+voda), rozmixuji a vrátím nakrájené maso. Jako přílohu br. knedlík nebo br. kaše a okurkový salát. Všichni se :-p

Jana Remkova: Hovězí loupaná plec je tzv. "péro" :-O a je to vynikající maso :-p:yes: +:yes:

:-Kjani,díky.Jsme ze stejného kraje ,tak si myslím ,že u nás pod názvem loupaná hovězí plec i řezník zalapá po dechu a poví "tak to němame":-)):-))

Ivusa: "Hovězí loupaná plec. Čistá svalovina bez tukového krytí, bez hlubokých zářezů, zbavená koncových šlach,chrupavek, kloubních pouzder a třásní masa." Tak tohle jsem si k tomu našla;-). U nás však u řezníka těžko budou vědět, co to je:-8. Musela bych "říct "hovězí plec"

:-KParáda.Hovězí masíčko...mňam.Krásné fotky i popis postupu.Zkusím sehnat u řezníka a uvařím....co jako přílohu doporučuješ???Vařený brambor,nebo hranolky???:-?:-?+1

neregistrovaný: děkuji moc. Tak to bych myslím znala, ale u nás se ten název vůbec nepoužívá. Děkuji za vysvětlení:-)

neregistrovaný 4. 2. 2012 08:32
j.remkova:Hovězí loupaná plec je část plece – přední nohy. Získává se vyloupnutím lopatky, odtud název loupaná. Je levnější než hovězí kýta, přitom je však velmi šťavnatá. Loupanou plec využijete v kuchyni na guláš, do ragú nebo na pečení.Doporučuje se uvařit si s ní postupně celou sérii českých omáček, uvidíte ten rozdíl oproti běžné kýtě.

Kdyby teploměr neukazoval 2O pod nulou:-S letím k řezníkovi:-p:-8 Ale ono se oteplí a pak tu oběť s delším vařením klidně podstoupím, protože hovězí v takové úpravě za to jistě stojí:yes::yes:

Hmm, nikdy jsem o loupané pleci neslyšela:-O

maris::-D:-D:yes::yes: přesně ten jsem měla na mysli při čtení receptu.. tam to pleci bude moooc slušet;-):-D:yes:

krásný obrázek.. krásně upravané hovězí..moc se mi to líbí:-K:-K:yes:
hovězí poněkud zenedbávám, a protože právě od tebe je tu spousta krásných receptů s jmenovaným, ukládám a slibuji, že velmi v brzké době zrealizuju;-)
jenom dotaz: jakou doporučíš přílohu, prosím:-?

Eliza: Eli, to je opět jak dělané pro PH;-):-)

Je to sice vaření na delší dobu, ale stojí za tu oběť...;-):-)

Loupaná plec je výborná. Mňam;-);-);-):-K

Loupanou plec používám moc ráda, má úžasně jemné, krátké a šťavnaté maso, dělám hodně podobně a Tobě posílám:yes:+:-)

Tématické fráze:
hovězí plec, co z hovězí plece, hovězí plec recepty, hovezi pero, hovězí plec recept, hovězí plecko, hovězí plecko recepty, hovězí plec na červeném víně, hovězí na víně, co s hovězí loupanou plecí, recept na hovězí plec, hovězí péro recepty, recept na hovězí loupanou plec, konfitovaná hovězí plec, recepty hovězí plec, hovězí plecko recept, plec na vine, hovězí přední plec, recept na loupanou plec, hovězí plecko na víně

Suroviny:
plec hovězí loupaná, víno červené, cibule, mrkev, celer, petrželka kořenová, česnek, bobkový list, skořice celá, koření hřebíček, rozmarýn čerstvý, pepř, sůl, mouka hladká, olej olivový, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu