Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 154 kJ /
2 905 kcal
Bílkoviny112,27 g
Tuky123,01 g
Vláknina36,92 g
Cholesterol 419 mg
Sodík 2,38 g
Sůl5,70 g
Sacharidy320,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme, oloupeme, a nakrájíme na plátky asi 4 mm silné. Krok 2: Smetanu a mléko nalijeme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, trochu kari koření a bylinky s provensálským kořením a vše necháme povařit. Postupně přidáváme polovinu strouhaného sýra. Krok 3: Plátky brambor nasypeme do hrnce s mlékem a smetanou a vaříme za stálého míchání asi 5-8 minut. Brambory nesmíme rozvařit. Krok 4: Bramborové plátky poté scedíme a poklademe je i s bylinkama a kořením na plech, nebo pekáček, který jsme vytřeli rozmačkaným česnekem a rozprostřeme je pak po celé ploše pekáčku nebo plechu. Krok 5: Poté brambory zasypeme zbytkem sýra, zalijeme směsí z mléka a smetany a poklademe na ně kousky másla. Pečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů asi 35-40 minut, a pak snížíme teplotu na 150 stupňů a dopečeme do zlatova ještě dalších 15 minut. Krok 6: Když brambory se sýrem příliš rychle tmavnou, přikryjeme je alobalem. Hotové jídlo podáváme buď jako samostatné jídlo, aneb jako přílohu.

Zveřejněno 11. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7yA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7yA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Recept :-p :yes: Chci se zeptat, proč se brambory po uvaření mají scedit a pak opět v pekáči zalít scezenou směsí? :-)) Je to přece zbytečná práce. ;-)

Brambůrky milujeme celá rodina na všechny způsoby a ten Tvůj způsob se mi opravdu zamlouvá:-*:-p:yes:..+1

janiczka:děkuji:-K

:yes: ja zapekam vse mozne najednou a bez predvareni, smetanove brambory miluji :-K a vzdy jsou lepsi druhy den kdyz se rozlezi :-8

Ty máš někdy fakt nápady!! Brambory vařit v mléce?:-O Úžasný výsledek!:yes:

pěkný receptík;-)+1:-p:yes:

V jednoduchosti je krása a chuť, vypadají moc dobře :-)

Ivo..:-O:-O:-O moc se ti to povedlo...:yes::yes::yes: krásný recept, úžasné aranžmá.. kouzelné foto:yes::yes: bravo:-!:-K:-):yes::yes:

Tématické fráze:
zapecene brambory se smetanou, smetanové brambory na plechu, zapečené smetanové brambory, zapečené brambory na smetaně, zapečené b, smetanové brambory, zapecene brambory s panenkou, zapečené brambory, b.smetana, brambory zapečené se smetanou, zapecene brambory koreni, zapečené brambory smetanou, smetanové zapečené brambory, recept na smetanové brambory, zapečené brambory s provensálským kořením, zapečené brambory na plechu, zapečené b rambory, brambory s bylinkami, koření na zapečené brambory, brambory na smetaně

Suroviny:
mléko, smetana na vaření, brambory, sýr tvrdý, česnek, koření provensálské, petrželka, máslo, pepř, sůl, ořech muškátový, koření kari

Přidat fotografie receptu