Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát Rukolka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ZuzkaMladkova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 755 kJ /
658 kcal
Bílkoviny73,93 g
Tuky24,47 g
Vláknina19,07 g
Cholesterol 226 mg
Sodík 2,06 g
Sůl4,67 g
Sacharidy28,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji osmahneme kolečka česneku dozlatova, přidáme omytou a okapanou rukolu, jemně osolíme a posypeme barevným pepřem. Krok 2: Vsypeme do mísy a necháme trochu vychladnout, přidáme kukuřici, kostičky šunky a mozzarelly, nakonec čtvrtinky pokrájených rajčátek (když jsou malé, stačí na poloviny)a bylinkovou sůl, smícháme a necháme vychladit. Podáváme s celozrnným pečivem.

Zveřejněno 14. 2. 2012

Poznámka autora ZuzkaMladkova

Syrová rukola mně vůbec nechutná, tak jsem zkusila tuto variantu, abych tak její hořkou a štiplavou chuť ,,přerazila,, Takhle mně chutná mnohem víc :-)) Dobrou chuť všem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát Rukolka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Oj9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát Rukolka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Oj9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jarka D. 2. 7. 2014 22:03
:yes:Zkusím! Kupte v LIDLU dovoz Itálie, vůbec není štiplavá a je moc dobrá. Já si ji dávám na chléb cokoliv mám na chlebu přidám pořádnou vrstvu rukoly a papkám:-p:-pmňam.

:yes::yes::-K

Díky za príma tip jak na rukolu;-)Taky mi její hořkost nejde přes krk:-DMoc hezký salát:-K+5:-p:yes:

Tak to jsme na tom stejně. Je děsná a stejně ji vyzkoušíš nějak upravit a to je super. Klobou dolů;-)

Kupovala jsem v supermarketu v balení po 125g, zkoušela jsem to poprvé :-) Syrová - teda alespoň tato kupovaná je naprosto děsná - pro mě, někomu to chutná, ale abych ji nemusela vyhodit, tak jsem ji osmahla s tím česnekem a myslím, že pak byla konečně,,jedlá,, :-)) Mladou rukolu bych určitě vyzkoušela, jenže nevím jak se pěstuje....;-(

Taky nejsem přítel rukoly, zdá se mi taky hořká:-/. Jaký je vlastně rozdíl mezi "syrovou" rukolou a tady tou, co uvádíš? Píšeš "balení rukoly". Každopádně si myslím, že salát vypadá nádherně a mnozí jej ocení:-):yes:

:-p:yes:

Tak už aby byla vlastní,protože ji sbírám mlaďonkou a ta není vůbec hořká,je lahodná.Kupovaná je už větší a ta je fakt trochu nahořklá.Salátek vypadá moc hezky.:yes::yes:

Tématické fráze:
jak upravit rukolu, rukola kukuřice, hořkost rukoly, jak upravit salát z polničku, hořká rukola, jak upravit salát z rukoli, jak zbavit hořkost rukorola, polníček hořká chuť, polníček hořká chut´, rukoly hořká, jak.upravit rukolu, jak upravit salát, jak upravit salat z rukoly, polniček a rukola jak upravit, jak rukolu, jak na rukolu, hořkost polníčku, salat-s rukoly, jak upravit polníček, jak hezky upravit salát

Suroviny:
rukola, sýr mozzarella, rajče cherry, česnek, kukuřice, šunka, sůl bylinková, olej olivový, sůl, pepř čtyř barev

Přidat fotografie receptu